83. Uluslararası Bergama Kermesi'ne coşkulu açılış

83. ULUSLARARASI BERGAMA KERMESİ'NE COŞKULU AÇILIŞ

83. Uluslararası Bergama Kermesi'ne coşkulu açılış
18 Haziran 2019 - 13:27

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önerisiyle 1937 yılında başlayan ve bu yıl 83’üncüsü düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk yerel festivali Uluslararası Bergama Kermesi görkemli bir açılış ile başladı. Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan açılış programı Endüstri Meslek Lisesi önünden Cumhuriyet Meydanı’na gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile devam etti.

Kermesin açılış programına Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Murat Sağlık, Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, Baro Temsilcisi Subutay Ünver, Ak Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler, konuk ülkelerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 83. Kermes’in açılış konuşmasını gerçekleştiren Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Belediye Başkanı olarak göreve başladığım şu ilk zamanlarda, bir yandan doğup büyüdüğüm şehre hizmet etmenin gururunu yaşarken, bir yandan da 83’üncü yılına ulaştırdığımız Bergama Kermesi’nin heyecanını duyuyoruz. Bizlere bu gururu ve heyecanı yaşatan değerli hemşehrilerim ve tüm konuklarımız için, özüne ve ruhuna uygun, coşkulu bir program hazırladığımız 83’üncü Kermesimiz hepimize kutlu olsun” dedi.

“TÜM DÜNYAYA EN GÜZEL DOSTLUK VE BARIŞ MESAJLARINI VERİYORUZ”

Bergama’nın bu günlere gelmesinde ve Bergama Kermesinin 83. yılına ulaşmasında pek çok başarılı insanın emeği olduğunu ifade eden Başkan Koştu, “Bergama Kermesi, Ulu Önderimizin bize en güzel armağanı, en büyük mirası ve emanetidir. Onun sınırsız öngörüsü sayesinde, Bergamalılar olarak her yıl bu en güzel geleneğimizi, bayramımızı kutluyor, yerli ve yabancı birçok insanla buluşuyoruz. 83 yıldır her sene güzel Bergamamızdan, tüm dünyaya en güzel dostluk ve barış mesajlarını veriyoruz. İnanıyorum ki, tüm Bergamalıların ve Bergama sevdalılarının gayreti ile Bergama Kermesleri coşkuyla kutlanmaya devam edecektir” diye konuştu.

Bergama’nın tarihi açıdan önemine değinen Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ise turizmde Bergama’nın hakettiği değeri görmesi için gerekli tüm çalışmaları gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Açılış töreninde konuşan AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise çok sayıda yatırımı Bergama ile buluşturacaklarını ifade ederek ileriki günlerde Bergama’yı çok güzel günlerin beklediğini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından Manisa Büyükşehir Şehzadeler Mehteri ve halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Bergama Kültür Merkezi’nde ise Bergama Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Şef Derya Çakı yönetiminde birbirinden güzel türkülerle izleyenlere türkü dolu bir gece yaşattı.

Kermesin açılış konserinde ise Bergama’nın yetiştirdiği dünyaca ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici birbirinden güzel eserler seslendirdiği muhteşem bir konser ile sevenleriyle buluştu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"