Taner Acar söz verdi: Foça'yı sözde değil özde koruyacağız!

Cumhur İttifakı'nın MHP'li Foça Belediye Başkan Adayı Taner Acar, Foça'nın tarihi zenginliklerini, doğasını ve toplum sağlığını tehdit eden konuları gündemine aldı: Sözde değil özde koruyacağız!

Taner Acar söz verdi: Foça'yı sözde değil özde koruyacağız!
13 Şubat 2024 - 11:43

Foça'nın değerlerini korumak amacıyla yola çıktığını söyleyen Belediye Başkan Adayı Taner Acar, Foça'nın tarihi zenginliklerini, doğasını ve toplum sağlığını tehdit eden konuları gündemine aldı.

Foça'nın asırlarca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve buram buram tarih kokan bir kent olduğunun altını çizen Cumhur İttifakı'nın MHP'li Foça Belediye Başkan Adayı Taner Acar, modern kent yapısının tarihsel zenginliklerle bir bütünlük içinde olması gerektiğini söyledi.

Foça’da sosyal donatı alanlarının yetersiz olduğunu savunan Acar, doğayı ve tarihi dokuyu tahrip etmemek kaydıyla yapmayı planladıkları çevre düzenlemeleriyle Foça’daki yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Foça’yı insan odaklı hizmet belediyeciliği ile tanıştıracaklarının sözünü veren Acar, Foça halkını refaha, Foça’yı da aydınlığa kavuşturacaklarını belirterek “Foça halkımızın karşısına vizyonu, planı ve çözümü olan bir programla çıkıyoruz” dedi.
 
KORUMACILIK VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
7’den 70’e herkesin mutlu ve huzurlu olduğu bir Foça oluşturmak istediklerini belirten Taner Acar, sürdürülebilirliği ön planda tutan, koruma amacını esas alan, kentin karakteristik özelliklerini dikkate alan, çevre şartlarını gözeten, tüm ekolojik dengeye duyarlı olan, kentin tarihine, kültürüne ve değerlerine sahip çıkan projeler hazırladıklarını açıkladı. Yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağı projelerini “korumacılık” ve “sürdürülebilirlik” ilkeleri üzerine oluşturduğunun altını çizen Acar, Foça’nın doğasına ve tarihine sadık olmayan hiçbir projenin altına imza atmayacağının da sözünü verdi.

CAMBAZA BAK CAMBAZA…
Foça’nın Ege çanağında bakir kalan ender yerlerden biri olduğunu, ancak son 15 yıldır bu özelliğini yavaş yavaş kaybettiğini ve Foça için artık tehlike çanlarının çalmaya başladığını ifade eden Acar, şöyle konuştu: “On yıllardır süregelen bir bakış açısı var ve biz bundan muzdaribiz. Ne yazık ki her dönem ‘Foça, eğer sağ bir partinin eline geçerse yok olur’ diyerek insanları korkutan ve yarattıkları korku iklimi üzerinden oy toplayan CHP'li belediye başkanlarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Halbuki cambaza bak cambaza bak misali, bugüne kadar bize neyi isnat ettilerse, çok daha fazlasını, hem de göstere göstere kendileri yaptılar. Sadece seçim kazanabilmek adına, Foça’nın merkez sağında siyaset yapan insanlara defaatle atılan iftiraları hiçbir zaman unutmadık. Ne var ki bize iftira atanlar, kendi yaptıklarıyla bizleri o kadar temize çıkardılar ki canımızdan çok sevdiğimiz Foça’mıza verdikleri zararın acısını yüreklerimizde hissetmiyor olsak, belki de kendilerine bunun için teşekkür bile edebilirdik."
                                                                   
TEŞHİS DOĞRU TEDAVİ YANLIŞ OLUNCA…
Foça’da yaşanan kentsel ve toplumsal sorunların çözülemeyecek sorunlar olmadığını sözlerine ekleyen Acar, “Foça'nın birçok konuda ciddi sorunları var. Bu sorunların çözüme kavuşamamasının nedeni de gidilen yolun yanlış olmasından kaynaklanıyor. Foça’yı yönetenler her yerel seçim öncesinde ki bu konuda kendilerini tebrik ediyorum, şahane durum tespiti yapıyorlar. Fakat teşhis doğru olsa da tedavi yanlış olunca, olan yine Foça’mıza oluyor. Tabii burada niyet de önemli. Niyet halis olmayınca akıbet de hayır olmuyor. Bir kenti 35 yıl yöneteceksiniz ve bir Koruma Amaçlı İmar Planı’nı yapamayacaksınız. İşin trajikomik tarafı da bir türlü başaramadıkları bir işi, sanki yeni bir konuymuş gibi, her seçimde vaat etmeleridir” diyerek sözlerini noktaladı.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu