Öğrencilere uluslararası çift diploma imkânı

Ege Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi arasında akademik iş birliği protokolü

Öğrencilere uluslararası çift diploma imkânı
10 Ağustos 2021 - 09:41
İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi ve kardeş ülke Azerbaycan akademik iş birliklerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Ege Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi arasında “Bitki Koruma, Tarla Bitkileri, Tarım Ekonomisi, Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği alanlarında Uluslararası Ortak Lisans Eğitim ve Öğretim Programlarına İlişkin Protokol” imzalandı. Çevrimiçi yapılan imza törenine, Azerbaycan Eğitim Bakanı Emin Emrullayev, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi Rektörü İbrahim Ceferov, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ersan, Prof. Dr. Hakan Atılgan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Koşum ve akademisyenler katıldı.  

 İmza töreninde konuşan Azerbaycan Eğitim Bakanı Emin Emrullayev, “Türkiye ve Azerbaycan, aralarındaki kardeşlik bağı ile kederli ve sevinçli günlerinde her zaman birbirlerinin yanında olmuştur. Kardeş ülke Türkiye’nin üniversitesi olan Ege Üniversitesi ile bugün imzaladığımız bu protokol, uzun müddetli ve yoğun bir çalışmanın sonucunda ortaya çıktı. Azerbaycan’da son zamanlarda eğitim alanında hayata geçirilmiş en heyecan verici işbirliklerinden birisi olmuştur. Bu programın mezunu gençlerimiz, Ege Üniversitesinin bilgi ve tecrübelerinden yararlanarak, ülkemizde tarım alanında farklı sektörlerde iş hayatına atılacaklar. Bu anlamda, kardeş ülkemiz Türkiye’ye ve Ege Üniversitesine teşekkür ediyorum. Türkiye ile akademik işbirliklerinin bundan sonra da artarak devam edeceğine inanıyorum” dedi.

Protokol hakkında bilgi veren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi ile üniversitemiz arasında imzaladığımız bu protokol kapsamında, Bitki Koruma, Tarla Bitkileri, Tarım Ekonomisi, Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği alanlarında her bir program için 2021-2022 eğitim öğretim döneminde 30, 2022-2023’de 30 ve 2023-2024’de 30 olmak üzere toplam 120 öğrencimiz, öğrenimlerinin 3 yılını Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesinde; 1 yılını ise üniversitemizde sürdürecek. Böylece süreci başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz, çift diploma alma imkânına sahip olabilecekler” dedi.
 
“Bu işbirliği, öğrencilere önemli fırsatlar sunuyor”
Öğrencilerin yalnızca akademik açıdan değil sosyal ve kültürel açılardan da zengin bir donanımla mezun olmasını önemsediklerini belirten Rektör Budak, “İçinde bulunduğumuz dönemde, iş dünyasının gençlerden beklentilerinin değiştiğinin bilincindeyiz. Bu nedenle başarı kavramının değişen çehresini yakından takip ediyor, gençlerimizi geleceğe en iyi biçimde hazırlamak için sunduğumuz imkânları sürekli genişletiyoruz. Öğrencilerimizin hem akademik gelişimlerini hem de daha geniş bir dünya görüşüne sahip olmalarını destekleyecek proje ve işbirliklerini hayata geçirmeye özen gösteriyoruz. Bu anlamda, gençlerimizin eğitimlerinin bir bölümünü başka bir üniversite bünyesinde tamamlamasını önemli bir fırsat olarak görüyoruz” dedi.

Protokolün, Azerbaycan ile tarih boyunca korunan güçlü bağlara katkı sağlayacağını söyleyen Rektör Budak, “Ege Üniversitesi olarak kardeş ülke Azerbaycan ile sürekli bir bilgi paylaşımı ve iş birliği içerisinde olmaktan dolayı gururluyuz. Pandemi sürecinde, ülkemizde görev yapan Azerbaycan uyruklu asistan ve uzman tabiplere üniversitemiz bünyesinde eğitimler vermiştik. Ziraat Fakültemiz bünyesinde ise Azerbaycanlı akademisyenlere tarım eğitimi kursu sağlamıştık. Geçtiğimiz yıl ise Ege Üniversitesi olarak ziraat mühendisliği eğitimi alanında bir ilke imza attık. Ülkemizdeki ilk ‘uluslararası’ ziraat mühendisliği eğitim programı protokolü, üniversitemiz ve Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi arasında yapıldı. Türkiye’nin ikinci kurulan ziraat fakültesi olan Ziraat Fakültemiz ile Azerbaycan’da tek tarım üniversitesi olarak faaliyet gösteren Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi arasında ziraat mühendisliği alanında ‘Uluslararası Çift Diploma Eğitim Programı’ hazırlanıp, YÖK tarafından onaylanmıştı. Bugün ise bu protokolü hayata geçirmek üzere bir arada bulunuyoruz. Bu işbirliği, üniversitemize zengin tecrübe ve donanımını kardeş ülkemize ihraç etme olanağı tanıması bakımından bizler için çok kıymetli. Ayrıca program sayesinde gençlerimiz, ülkemiz ile Azerbaycan arasındaki bağları daha yakından tanıyabilecek, ortak manevi değerlerimizi ve mirasımızı pekiştirecek ve bu mirasın geleceğe taşınmasına katkı sağlayacaklar” diye konuştu.

Protokol kapsamında konuşan Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi Rektörü İbrahim Ceferov, “Kardeş ülke Türkiye ile imzaladığımız bu protokolle her iki üniversite adına uluslararası alanda işgücünü geliştirmeyi, ziraat mühendisliği öğrencilerimize kaliteli eğitim fırsatı sunmayı ve tarım alanında rekabet gücünü arttırmayı amaçlıyoruz. Ege Üniversitesi ile sürekli bilgi paylaşımı ve iş birliği içerisindeyiz ve bu protokol ile daha önce sağlık alanında yapmış olduğumuz akademik işbirliklerine tarım alanında da bir yenisini ekliyoruz. Ege Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz bu işbirliğinden mutlu ve gururluyuz. Tüm öğrencilerimizin bu programdan başarı ile mezun olmasını diliyor, Ege Üniversitesi Rektörü Sayın Necdet Budak hocamıza değerli gayretleri için tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
GEMİSANDER'den "uyuşturucu" iddiasına yanıt: "Hukuki süreç başlatılacak!"
GEMİSANDER'den "uyuşturucu" iddiasına yanıt: "Hukuki süreç...
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı