Mike Damsgaard takipçisini yüzde 605 artırdı

KPMG Football Benchmark ekibi, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda top koşturan futbolcular arasında sosyal medyada en çok takipçi kazanan beş ismi araştırdı.

Mike Damsgaard takipçisini yüzde 605 artırdı
17 Temmuz 2021 - 12:32

Damsgaard takipçisini yüzde 605 artırdı

KPMG Football Benchmark ekibi, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda top koşturan futbolcular arasında sosyal medyada en çok takipçi kazanan beş ismi araştırdı. Şampiyonadan önce 15 bin takipçisi olan ve 90 bin yeni takipçi kazanan Mikke Damsgaard, takipçisini yüzde 605 artışla en çok yükselten isim oldu. İkinci sırada yer alan Joakim Maehle ise takipçi sayısını yüzde 198 artırarak 36 binden 107 bine çıkardı. Üçüncü sıradaki Belçikalı Jeremy Doku da 74 bin olan takipçisini 199 bine yükseltti.

Futbolseverleri bir ay boyunca ekran başına kilitleyen Avrupa Futbol Şampiyonası, İtalya'nın şampiyonluğuyla sona erdi. Gök Mavililer, 53 yıl aradan sonra ikinci kez Avrupa'nın en büyüğü olurken, şampiyona birçok genç ve yetenekli futbolcunun da ismini duyurmasını sağladı. KPMG Football Benckmark ekibi de turnuva boyunca şampiyonluk için mücadele eden futbolcuların sosyal medyada gördüğü ilgiyi araştırdı.

Danimarkalı futbolcular ilk ikide

Araştırma sonuçlarına göre, sosyal medyada takipçisini en çok yükselten beş futbolcunun ilk ikisi, yarı finale kadar yükselerek büyük başarı gösteren Danimarka'dan… Kırmızı-Beyaz Dinamitler’in attığı iki golle fark yaratan oyuncusu Mike Damsgaard yüzde 605 artış yakalayarak turnuvadan önce sosyal medyada 15 bin olan takipçi sayısını 105 bine yükseltti. Bir diğer Danimarkalı Joakim Maehle de yüzde 198 artışla 100 bin takipçinin üzerine çıkarak ikinci sırada yer aldı. Danimarkalı sağ bekin 36 bin olan takipçi sayısı bir ayda 107 bin oldu. 

Kelvin Phillips bir milyonu geçti

Yüzde 168 artışla üçüncü sırada yer alan Belçikalı Jeremy Doku ise 74 bin olan takipçisini 199 bine çıkardı. Doku'nun ardından Almanya Milli Takım futbolcusu Robin Gosens, 74 bin olan takipçisini 383 bine, finalde İtalya’ya yenilerek büyük hüsran yaşayan İngiltere'nin orta sahası Kelvin Phillips ise 572 binden 1 milyon 182 bine yükseltti. 

''Büyük organizasyonlar bir vitrindir''

KPMG Türkiye Spor Sektör Lideri Hakan Uçak, ''Avrupa Futbol Şampiyonası gibi dev organizasyonlar genç ve yetenekli futbolcular için bir vitrin… Sahada verdikleri mücadeleyle kendini gösteren ve fark yaratan futbolculara ilgi kulüplerle, teknik kadrolarla sınırlı kalmıyor. Hatırı sayılır bir hayran kitlesi de kazanmış oluyorlar. Üstelik Euro 2020'nin pandemi önlemleri nedeniyle eski yıllardaki kadar coşkulu geçemediğini de göz önünde bulundurursak sahaya gidemeyen pek çok futbolsever desteklerini sosyal medyada göstermiş oldu diyebiliriz. Futbolcuların sahada elde ettiği başarılar sosyal medyaya da etki ediyor. Bu artışın oynadıkları kulübe de büyük katkı sağladı da bir gerçek'' dedi.

Avrupa Futbol Şampiyonası döneminde takipçisini en çok artıran beş futbolcu:

 

FUTBOLCU

TURNUVA ÖNCESİ

TURNUVA SONRASI

ARTIŞ ORANI

M.Damsgaard

15 bin

105 bin

%605

J.Maehle

36 bin

107 bin

%198

J.Doku

74 bin

199 bin

%168

R.Gosens

74 bin

383 bin

%157

K.Phillips

572 bin

1 milyon 182 bin

%107

KPMG Hakkında: Denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri sunan ve sektöründeki en büyük dört uluslararası şirketten biri olan KPMG, geçmişi 1867 yılına dayanan, üye firmalar ağı sistemiyle 147 ülkede 220 binin üzerinde çalışanıyla finansal hizmetler, tüketici ürünleri, otomotiv, endüstriyel sektörlerden, gıda, perakende, enerji, telekomünikasyon, kimya gibi pek çok sektöre danışmanlık hizmeti veriyor. KPMG Türkiye ise İstanbul merkez ofisinin yanı sıra Ankara , İzmir ve Bursa ofisleriyle, 1982 yılından beri 1700 çalışanıyla her sektörden 4000’in üzerinde firmaya sektörler özelinde hizmet verirken, rekabette ihtiyaç duydukları endüstriyel trendler hakkında değer yaratan çözümler sunuyor. Detaylı bilgi için www.kpmg.com.tr adresine başvurabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"