İZİKAD, daha etkili projelerle yoluna devam edecek

İZİKAD 5. Gelişim Çalıştayı’nın açılışında bir konuşma yapan İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, bu çalıştay ile İZİKAD’ın daha emin adımlarla yürüyeceğini söyledi.

İZİKAD, daha etkili projelerle yoluna devam edecek
15 Aralık 2021 - 14:56

İZİKAD, 2022 yol haritasını Çeşme’de belirledi

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Çeşme Boyalık Otel’de düzenlediği İZİKAD 5. Gelişim Çalıştayı ile 2022 yol haritasını belirledi. İki gün süren çalıştaya İZİKAD kurulları ve üyeleri katılırken, İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, “İZİKAD 2022 yol haritasını çıkardık, daha güçlü bir İZİKAD için yola çıkıyoruz” dedi.



İZİKAD 5. Gelişim Çalıştayı’nın açılışında bir konuşma yapan İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, bu çalıştay ile İZİKAD’ın daha emin adımlarla yürüyeceğini söyledi.
Yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler veren İZİKAD Başkanı Sezgin, “Bu süreçte Genç İZİKAD projemizin ödül törenini gerçekleştirdik. Türkiye’de bir ilk olan Girişimci İş Kadınları Federasyonu’nun kurulmasına öncülük ettik ve İzmir’de İZİKAD olarak ev sahipliğini  üstlendik. İzmir İleri teknoloji Enstitüsü, İzmit Gebze Organize Sanayi Bölgesi Teknopark ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği protokolleri imzaladık” dedi.

Ayrıca Gizoş Bebek Lansmanı ile bursiyer kızlarımızın sayısını 18’e çıkartarak geleceğin iş kadınları için tohumlar atmaya başladıklarını ifade eden Sezgin, “13.Kuruluş yıldönümümüzü büyük bir katılımla gerçekleştirdik. Bu çalıştayda ise önümüzdeki süreçte yapacaklarımızı değerlendirdik” dedi.


Sezgin: “İZİKAD’ın odak noktası tasarım, sanat, bilim”

Sezgin, bu dönem İZİKAD’ın  odak noktasına Tasarım-Sanat-Bilim/Teknolojiyi koyarak farklı bakış açılarıyla yeni bir dönem hayal ettiklerini ifade ederek, “Yeni dönem bildiğimiz tüm çalışma sistemlerinin dünyada değiştiği sırada, derneğimizin de bu yeni sisteme uyum sağlaması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bu sene Çalıştay’da doğru bildiğimiz yanlışlardan, bozup yeniden yapmanın kötü bir şey olmadığından ve farklı bakış açılarıyla yönetim şekillerinden Aktif vatandaşlıktan  bahsettik. Üstelik bunu en Demokratik koşullarda deneyimleyerek yaptık” dedi.

Öğretmeye değil birlikte öğrenmeye odaklandığımızı ve öğrenirken eğlenmeyi, sorumluluk almayı, aldığımız işi takip etmeyi de birlikte deneyimlediklerini vurgulayan Sezgin, “Önümüzdeki süreçte toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelemiz, kadının iş yaşamındaki gücünün arttırılması yönünde yürüteceğimiz çalışmalar ile fark yaratmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Prof. Göztaş: “Fedakar bireylerin zamanı”

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Aylin Göztaş ise yaptığı konuşmada günümüz dünyasının, bulunduğu toplum için fedakarlık yapan bireylerin dünyası olduğunu söyledi.

Yaptığı sunumda örgütlenmenin önemine de değinen Prof. Göztaş, “Vatandaşın dahil olduğu toplumdaki problemleri tanımlaması, bunlarla bahsetmek ve yaşam kalitesini yükseltmek, sosyal dışlamanın önünde durmak için aktif biçimde çalışması, demokratik toplum devamlılığı için de çok önemli” dedi. 

İZİKAD’ın girişimci aktif kadınlardan oluştuğunu ve çok güzel bir örnek olduğunu ifade eden Göztaş, “İZİKAD 5. Gelişim Çalıştayı’nın bu anlamda İZKAD’ın bundan sonra yürüteceği çalışmalara ışık tutacağından şüphem yok” diye konuştu.


Sonuç raporu da yayınladı

Çalıştay sonrası hazırlanan sonuç raporu da yayınlanırken, raporda çalışma gruplarının takvimlere uygun çalışmalarını sürdürmesi kararı alındı. Dergi faaliyetlerinin de güçlenerek sürdürülmesi kararının yer aldığı raporda, Yönelim Arama Çalışması sonuçlarının çalışma grupları liderleri ile değerlendirilmesine karar verildi. Söz konusu arama çalışmasında ortaya çıkan fikirlerden bazılarının Teknolojik Gelişim ve Dijitalleşme konusunda ağırlıklı olduğundan yeni bir çalışma grubu oluşturulması fikrinin çalışma grupları liderleri ile değerlendirileceği belirtildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"