Soyer'den Shoexpo'ya katılım çağrısı

Nobel Expo ve İZFAŞ işbirliğinde düzenlenecek Shoexpo İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, 48. kez sektörü dünya pazarıyla buluşturacak. Sektörün kalbinin attığı Ayakkabıcılar Sitesi'ndeki lansmanda konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, sektörün tüm paydaşlarına çağrı yaptı.

Soyer'den Shoexpo'ya katılım çağrısı
15 Aralık 2021 - 15:01

Shoexpo'da esnafa müjde

Nobel Expo ve İZFAŞ işbirliğinde düzenlenecek Shoexpo İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, 48. kez sektörü dünya pazarıyla buluşturacak. Sektörün kalbinin attığı Ayakkabıcılar Sitesi'ndeki lansmanda konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, sektörün tüm paydaşlarına çağrı yaptı. Soyer “Mutlaka fuarda olmalısınız. Ayakkabı ihracat rakamlarınızla göğsümüzü kabartıyorsunuz ancak buna razı olmamalı bu başarıyı daha ileri götürmeliyiz” diye konuştu. Soyer ayrıca esnafa müjde de verdi.
 
SHOEXPO İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı'nın lansmanı Ayakkabıcılar Sitesi Merkez Çarşı'da gerçekleştirildi. 16-19 Mart 2022 tarihleri arasında 48.si düzenlenecek fuarın tanıtım toplantısına Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, AYKÜSAN- İzmir Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi Başkanı Süleyman Özcan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı katıldı. Shoexpo'nun en önemli destekçilerinden Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkan Yardımcısı Belgin Çiçeksever ile Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Talat Dağhan ve sektör temsilcileri de lansmanda yer aldı. 
 

“Sahip çıkacağız”

Soyer, Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi'nin kangrene dönen sorunların çözümü için müjdeler verdi. Soyer "Halkapınar'dan günde en az 2 tane takviye araç servisi koyacağız. Gösterdiğiniz yerde kreş ve sosyal tesis yapacağız. Önümüzdeki yıldan itibaren asfaltı da yapacağız. İhmal edildiğini biliyorum, ay başından itibaren hızla bu açığı kapatacağız. Bunu size çok inandığımız, hem de bizler için iftihar nedeni olduğunuz için yapacağız. İhracat konusunda yaptıklarınızla göğsümüz kabarıyor. Küçücük dükkanlardan dünya ile rekabet eden bir hale geldiniz. Biz de bu şehrin belediyesi olarak sizlere sahip çıkcağız” dedi.
 

“Işıkkent stratejik önem taşıyor”

İzmirli ayakkabı üreticilerin mutlaka fuara katılması gerektiğini ifade eden Soyer, fuarın temel amacının, üretici ile alım heyetlerini buluşturmak ve ülke ekonomisine destek sunmak olduğunu söyledi. Soyer “İzmir için en temel amacımız ise İzmir ve bölgemizdeki üreticilerin, Shoexpo'da daha da görünür olması. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu noktada Işıkkent'teki üreticilerimize destek vermeye ve bu desteği fuar katılımı ile daha ileri taşıyamaya kararlı” diye konuştu.
 

Esnafa fuar desteği

Soyer, ayrıca bugüne kadar herhangi bir şekilde fuar katılımı olmayan esnafa da yine ihracat eğitimi vereceklerini belirtti. Bu eğitimlerini tamamlayan esnafın da yine İzmir Büyükşehir Belediyesi çatısı altında fuarda yer alacağını belirtti. 
 
“İzmir’i bir numara yapalım” 
AYKÜSAN Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi Başkanı Süleyman Özcan, Işıkkent’i ayakkabıcılık sektöründe İzmir’in dünyaya açılan kapısı olarak tanımladı. Özcan “Biz buradan Amerika, İngiltere, Hollanda ve İtalya’ya ihracat yapıyoruz. İzmir olarak çok iyi bir yol aldık, bu başarıyı daha da ileriye taşımak istiyoruz” dedi. Yurtdışı ve yurtiçinden gelen misafirleri daha iyi koşullarda ağırlamak istediklerini belirten Özcan "Fabrikalarımız büyüdü, üretim alanlarımız yetmiyor, bize yeni yerler lazım. Avrupa’dan gelen misafirlerimiz iyi bir makine düzeni istiyor. 320 bin metrekarelik bu alanı, Avrupa’nın yıldızı yapmalısınız. Daha iyi hizmet verebilmemiz için bize bir alan verin, İzmir’i dünyada bir numara yapalım” dedi.
 
“Üretici alıcıyla buluşacak"
Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik ise Konya, İstanbul, Hatay, Gaziantep, Adana başta olmak üzere Türkiye'nin her yerinden Shoexpo'ya yoğun ilgi olduğuna dikkat çekerek "Ciddi bir alım heyeti desteğimiz var. İzmir Ticaret Odası'nın da fuarda 40 metrekare yer alan esnafa 65 metrekaresini katılımcı desteği olarak veriyor. Geçen seneki alım heyetleri fuara tekrar gelmek istiyor. Ekonomik durum şu an aynı zamanda ihracat için fırsat da yaratıyor. Tüm bunları topladığınızda İzmir’de fuar yapmanın keyfini biz hiçbir yerde yaşamıyoruz. Bu fuar İzmir’in fuarı, biz sadece organizatörüyüz. İzmirli üreticiler gereken değer ve ilgiyi göstermeli, fuarlarına sahip çıkmalı” diye konuştu. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...