İYİ Parti Foça İlçe Teşkilatı'ndan şaşırtan çıkış: İkisi de gelmesin!

İYİ PARTİ FOÇA İLÇE TEŞKİLATI YARIN SEÇİM VARMIŞ GİBİ ÇALIŞIYOR 

İYİ Parti Foça İlçe Teşkilatı'ndan şaşırtan çıkış: İkisi de gelmesin!
25 Eylül 2019 - 14:55

31 Mart yerel seçimlerinden sonra İYİ Parti Foça İlçe Başkanlığı görevine atanan Ertuğrul Karanfil ve yönetimi, teşkilat çalışmalarını yarın seçim olacakmış gibi sürdürüyor.  Ertuğrul Karanfil’in başkanlığında çalışmalarını sürdüren İYİ Parti Foça İlçe Teşkilatı, özelikle Büyükşehir yasasıyla birlikte mahalleye dönüşen belde ve köylere ağırlık veriyor. Kahve toplantılarının yanı sıra ev ve esnaf ziyaretlerinde bulunan İYİ Parti Foça İlçe Teşkilatı, Foça’da çalmadık kapı sıkmadık el bırakmıyor. 

YENİ FOÇA ÇIKARMASI 
Bu kapsamda teşkilat çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen İYİ Parti Foça İlçe Teşkilatı, Yeni Foça’da geniş katılımlı bir halk toplantısı gerçekleştirdi. İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı'ndan yöneticilerin de katıldığı toplantı Yeni Foça Çınarlı Kıraathanesi'nde yapıldı. Yeni Foça Mahallesi'ne sabah saatlerinde çıkarma yapan İYİ Partili Foçalılar, toplantı öncesi gün boyunca ev ve esnaf ziyaretlerinde bulundu. 

“FOÇA İYİ OLACAK”
‘Foça İYİ Olacak’ sloganıyla düzenlenen halk toplantısında Yeni Foça sakinleriyle buluşan İYİ Parti Foça İlçe Başkanı Ertuğrul Karanfil ve yönetim kurulu üyeleri, Yeni Foçalı vatandaşlara, İYİ Parti’nin başta TBMM’de olmak üzere yerelde ve genelde yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirme konuşmaları yaptı.

GÖVDE GÖSTERİSİNE DÖNÜŞTÜ 
İYİ Parti Foça İlçe Teşkilatının vatandaşların sorunlarını dinlemek üzere düzenlediği toplantıya katılım yoğun olunca, halk toplantısı gövde gösterisine dönüştü ve partiye yeni katılımlar oldu. Toplantıya katılanlar arasında İYİ Parti’ye üye olmak istediklerini söyleyen vatandaşlara, parti rozetleri İYİ Parti İzmir İl Başkan Vekili Dündar Tanrıverdi tarafından takıldı. Dündar Tanrıverdi, İYİ Parti’ye olan ilginin her geçen gün biraz daha arttığını belirterek, İYİ Parti’nin yeni katılımlarla iktidara koşar adım gittiğini söyledi.  

BAŞKAN KARANFİL: İKİSİ DE GELMESİN! 
Toplantıda katılımcılara hitap eden İYİ Parti Foça İlçe Başkanı Ertuğrul Karanfil,  İYİ Parti’nin Foça’da herkesin 2’nci partisi olduğunu söyledi.  İYİ Parti’nin Türkiye’de temiz bir sicile sahip olan tek siyasi parti olduğunu belirten Başkan Ertuğrul Karanfil, “Herhangi bir CHP’liye ‘CHP’ye oy vermeyecek olsanız kime oy verirdiniz?’ diye sorduğumuzda, tereddütsüz  ‘İYİ Parti’ diye cevap veriyor. Aynı cevabı diğer partilere oy veren vatandaşlarımız da söylüyor. Biz, Türkiye’de 7’den 70’e herkesin 2’nci partisi olmuşuz. Bu partimiz için tabii ki önemli ve güzel.  Ama bizim için yeterli değil. Eğer biz herkesin 2’nci partisi olmayı başarabildiysek, niçin herkesin birinci partisi olmayalım. Biri diyor ki ‘Biz gelmezsek CHP gelir.' Diğeri de diyor ki, ‘Biz gelmezsek AKP gelir. Biz de diyoruz ki ikisi de gelmesin. Vatandaş ikisinden de sıkıldı, umudunu kesti. İkisi de vatandaşın kendilerine tanıdığı krediyi hoyratça tüketti.  Bütün Türkiye, İzmir ve Foça’mız bu tahterevalli siyasetinden artık bıktı, usandı. Ama iyi ve güzel günler yakında. Çünkü Türkiye’nin, İzmir’in ve Foça’nın İYİ Parti gibi güçlü bir alternatifi var. Ben, bu salonu dolduran sizlerin de gözlerindeki ışığı görebiliyorum. İnanıyorum ki vatandaşlarımız, siyaseti kutuplaştırma üzerinden dizayn edenlere ilk seçimde kırmızı kartını gösterecek ve İYİ Parti kartını oynayacaktır. Türkiye’nin, İzmir’in ve Foça’mızın İYİ Parti’ye, İYİ Parti’nin de sizlerin desteğine ihtiyacı var. Verdiğiniz bu büyük destekle Türkiye iyi olacak, İzmir iyi olacak, Foça iyi olacak” diye konuştu. 

AHMET BİKE: OY BİZİM İÇİN NAMUSTUR 
Etkinliğin sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Teşkilattan sorumlu İYİ Parti Foça İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Bike, “Millet İttifakı’nın bileşeni olmamız Foça’da olan bitenlere seyirci kalacağımız anlamına gelmez” dedi.  31 Mart yerel seçimleri öncesinde Millet İttifakı’nın CHP’li adayı Fatih Gürbüz için vatandaştan oy istediklerini hatırlatan Ahmet Bike,  vatandaşın verdiği oyu namus kabul ettiklerini söyledi.  Foça’da birçok sağ görüşlü seçmenin İYİ Parti referansıyla CHP’ye oy verdiğinin altını çizen Bike şunları söyledi: “Önce vatandaşın desteğini alıp sonra da ardımızı dönecek değiliz. Seçim öncesi nasıl gelip oy istediysek, seçim sonrasında da tıpkı bugün olduğu gibi vatandaşlarımızın ayağına gelip sıkıntılarını, beklenti ve taleplerini dinlemek zorundayız. Biz, Foça siyasetinde ve belediye yönetimde öyle bir noktadayız ki yeri geldiğinde avukat yeri geldiğinde ise savcı konumundayız. Foça Belediyesi’nin  yani Fatih Gürbüz’ün Foça adına yaptığı ve yapacağı her doğru işin yanında oluruz ama ortada bir yanlış ya da yanlışa meyil eden bir tablo varsa, sözde muhalefet partilerine gerek yok, biz tam karşılarında olmayı da iyi biliriz ve oluruz da. Bu minvalde diyeceğim o ki,  gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda Yeni Foçalı vatandaşlarımızın ciddi sorunları olduğunu öğrendik. Biz bu sorunları bir rapor haline getirip sayın Fatih Gürbüz’e sunacağız ve tabii ki takipçisi de olacağız. Vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında öncü olmak bizim için gurur kaynağıdır. Ama olası bir çözümsüzlük karşısında da gerekeni yapmak bizim asli görevimiz sayılır. Bizim hiç kimseyle kıyılmış resmi bir nikahımız da yok”


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...