Foça Kent Konseyinde 2'nci "Orhan Gürer" dönemi

Foça Kent Konseyi Başkanlığına bir dönem aradan sonra kurucu başkan Orhan Gürer tekrar seçildi.

Foça Kent Konseyinde 2'nci "Orhan Gürer" dönemi
20 Eylül 2021 - 14:08

FOÇA KENT KONSEYİNİN YENİ BAŞKANI ORHAN GÜRER

İzmir’in turistik İlçesi Foça’da Kent Konseyi’nin seçimli olağan genel kurulu 20 Eylül 2021 Pazartesi günü gerçekleştirildi. İki adayın yarıştığı Foça Kent Konseyi Başkanlığına bir dönem aradan sonra kurucu başkan Orhan Gürer tekrar seçildi. Genel Kurul’da yeni Yürütme Kurulu üyeleri de belirlendi.

Reha Midilli Kültür Merkezi’nde yapılan genel kurul toplantısına Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, bazı STK temsilcileri ile genel kurul üyeleri katıldı.  

Divan oluşturulması, Foça Kent Konseyi Genel Sekreteri Göksel Acar’ın açış, mevcut Başkan Özlem Temizel’in geçmiş dönem faaliyetleri ve bu seçimde aday olmama gerekçelerini açıkladığı konuşmaların ardından başkanlık için aday olan Seniihi Kitapçı ve Orhan Gürer söz aldılar. Kendilerini ve başkan olarak yapmak istediklerini özetlediler.
Teklif üzerine yapılan açık oylamada Seniihi Kitapçı’nın 6 oyuna karşılık, 30 oy alan Orhan Gürer Foça Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. 2009 yılında kurulan konseyin daha önce 10 yıl başkanlığını yapan Gürer’in bir dönem aradan sonra yeniden başkanlık dönemi başlamış oldu.

Herhangi bir listeyle gidilmeyen seçimde salonda bulunanlardan aday olan 16 kişi Orhan Gürer başkanlığında ki konseyin yeni yönetim kurulunun asil ve yedek üyeleri oldular. Yeni Yönetim kurulu asil listede Ömer Atilla, Ahmet Koldaş, Şeniz Ararat, Fulya Önay, Ramazan Harmandar, Ceyhan Çetin, Nejla Erşahin Meriç, Mehmet Yücel Tuncel yer alırken yedek liste Selma Sabancı, Muharrem Yeşilkaya, Fuat Karakuyu, Mahmut Naci Erten, Kadri Mutlu, Halit Osman Güler, Ramazan Dağıstan ve Poyraz Aksoy’dan oluştu.   
Seçimin ardından Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu genel kurul ve seçilen üyelere başarılar dileyen bir konuşma yaptı.

SİYASET YAPMADAN HİZMET ÜRETMEYE ÇALIŞACAĞIZ

Orhan Gürer ise yaptığı teşekkür konuşmasında üyelerin güvenine layık olmak için bütün gücüyle çalışacağına söz verdi. Orhan Gürer; “ Kent Konseyleri siyaset üstü bir yapı. İçinde o kentte yaşayan bütün Sivil Toplum Örgütlerini, dernekleri, kulüpleri, devlet memurlarının bir bölümünü barındırıyor. Siyasi parti temsilcilerimiz var.  Dolayısıyla biz siyaset yapmadan hizmet üretmeye çalışacağız.  Her üyemizin tekliflerine, tecrübesine ihtiyacımız var. İzmir Kent Konseyi Birliğine üyeyiz. Türkiye Kent Konseleri Birliği’ne de üye olmak istiyoruz. Çünkü onlar daha değişik bir görüşle yönetilen kent konseyleri. Bize getirecekleri bir yük yok. Onların tecrübelerinden istifade etme şansımız var. “ dedi.
Dilek ve temenniler bölümünde bazı teklif ve öneriler tartışılarak değerlendirildi.  
Toplantı sonunda Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz görevi devreden Özlem Temizel’e teşekkür ederek, yeni başkan Orhan Gürer’e ise başarılar dileyerek çiçek takdim etti.
 
Seyfi GÜL / İzmir Basın Grubu

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"