Clariant ve TURMEPA 1400'ü aşkın kişiyi bilinçlendirdi

Clariant, TURMEPA'nın 8. Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi'nin ana sponsoru oldu...

Clariant ve TURMEPA 1400'ü aşkın kişiyi bilinçlendirdi
01 Şubat 2019 - 00:05

Özel kimyasallar alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden olan Clariant, DenizTemiz Derneği (TURMEPA) tarafından düzenlenen 8. Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi'nin ana sponsoru oldu. Dünya Çevre Haftası çerçevesinde bu yıl sekizinci düzenlenen sergi, 7 Haziran'da Clariant çalışanları ve çocuklarının da katılımıyla kapılarını açtı.

Katılımcılar, atölye çalışmaları kapsamında suyun ve denizlerin, dünyadaki su kaynaklarının ve su kirliliğinin önemi hakkında bilgi edindiler. Atölye, deniz ortamının korunmasına dair farkındalık oluşturmak amacıyla 2018'in Haziran ve Kasım ayları arasında ziyaretçi kabul etti. Ana teması "Suyun Yolculuğu" olan projenin başlıca amacı, su ayak izinin azaltılması için çeşitli yöntemlerden faydalanarak su kaynaklarının ve denizlerin korunmasının önemini vurgulamak. Etkinlik, devlet okulları ve özel okullardan, yaz okullarından, belediyelerden ve çeşitli kurum ve kuruluşlardan toplam 1.450 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Esasen 6-12 yaş grubundaki çocuklar için düzenlenen atölye, farklı yaş gruplarından öğrencilerin yanı sıra eğitimler esnasında onlara eşlik eden öğretmen ve velilerden de ilgi gördü. Sadece ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören öğrenciler değil, aynı zamanda öğretmenlik bölümlerinde okuyan üniversite öğrencileri ve çeşitli şirketlerin çalışanları da sergiyi ziyaret etti. Ziyaretçiler atölye çalışması kapsamındaki seminere katılıp denizle ilgili konularda düzenlenen eğitimleri keyifle takip etti ve gerek deniz gerekse denizin korunması konusunda bireysel sorumluluklarını öğrendi.

Etkileşimli yapboz oyunları sayesinde öğrenmeyle eğlence iç içe ilerledi. Atölye kapsamında yaklaşık 10 gönüllüyle TURMEPA temsilcileri çocuklara doksan dakikalık eğitimler veripçalıştaylar düzenledi.. Katılımcılar ayrıca suyun yolculuğu ve su ayak izi hakkında bilgi edinirken etkileşimli yapboz oyunuyla eğlenceli dakikalar geçirdi.

Clariant-TURMEPA işbirliği, Clariant'ın sürdürülebilir kalkınmaya verdiği büyük önemi yansıtıyor. Firma, pek çok farklı sektörden müşterileri için yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler sunarak değer yaratma sürecine katkıda bulunmasının yanı sıra sorumlu bir kurumsal vatandaş olarak hareket etmeye büyük değer veriyor. Eylül 2013'ten bu yana Avrupa Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi'nde (DJSI) yer alan Clariant, Avrupa'nın en sürdürülebilir kimya firmalarından biri olarak biliniyor. Responsible Care® (Üçlü Sorumluluk) Küresel Şartı ile BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni imzalayan, Together for Sustainability (Sürdürülebilirlik İçin El Ele) üyesi olan şirket ayrıca 2025 yılı için belirlediği yüksek çevresel hedeflere ulaşmak amacıyla kendini sürekli geliştiriyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...