CHP'li Sındır'dan Bergama çıkarması

24 Haziran seçimlerine yönelik çalışmalara ara vermeden devam eden CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bergama’da esnafı ziyaret etti, sorunları dinledi; kahvehanelerde hemşerilerinden CHP ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce için oy istedi. Milletvekili Adayı İdris Yavuzyılmaz ve CHP Bergama İlçe Başkanı Ecevit Canbaz’la birlikte esnaf ziyareti gerçekleştiren Sındır, “Esnafımız büyük alışveriş merkezlerinin gölgesinde yaşam mücadelesi veriyor” dedi.

CHP'li Sındır'dan Bergama çıkarması
31 Mayıs 2018 - 12:27

“ESNAFIMIZ NEFES ALAMAZ DURUMDA”

AK Parti iktidarının esnafı sıkıntıları ile kaderine terk ettiğini, görmezden geldiğini söyleyen Sındır, “Bugünün Türkiye’sinde esnafın sorunlarına, sıkıntılarına yüz çevirmiş bir iktidar var.  Esnafın olmadığı bir kentin yaşayabilmesi söz konusu değil. Esnaf ekonomik hayatın ve sosyal yaşamın olmazsa olmazıdır. AKP iktidarı esnafı kaderine terk etti. Esnaf Bakanlığı kuracağımızı 2015 seçimlerinde söylemiştik. Bir kez daha seçim beyannamemize Esnaf Bakanlığını aldık. Çünkü Esnaf Bakanlığı kurarak esnaf ve sanatkarların sorunlarının siyasette geniş yer bulmasına olanak tanıyacağız. Ruhsatlandırma işlemlerinin esnaf odaları tarafından yapılmasını sağlayacağız. Esnafa yıllık ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. Bugün esnafımız nefes alamaz durumda” dedi.

“ESNAF KENDİ DÜKKANININ SAHİBİ OLACAK”

Esnafın büyük bir çoğunluğunun kiracı durumunda olduğunu söyleyen Sındır, “Biz esnafımızın kendi dükkanına sahip olmasını istiyoruz. Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi dükkan sahibi olmasına olanak sağlayacağız. Kira stopajlarını kaldıracağız. Esnafımızın kira, araç gideri, iş yeri masraflarını vergiden düşebilmesini imkan vereceğiz. Eğer onlara destek olmaz ve onlar için adil rekabet ortamları yaratmazsak, esnaf kepenk indirecek. Esnafımız büyük alışveriş merkezlerinin gölgesinde yaşam mücadelesi veriyor. Her gün daha da kötüye giden piyasa koşularında esnafımız için hızlı ve kalıcı çözümleri üreteceğiz” dedi.

“DESTEK İSTİYORUZ, OY İSTİYORUZ”

Modern ve çağdaş bir Türkiye özlemine 24 Haziran’dan sonra ulaşacaklarını söyleyen Sındır, “24 Haziran’dan sonra insan haklarına ve çoğulcu demokrasiye dayalı; eşit yurttaşlık anlayışıyla kültürel zenginliklerimizi kucaklayan; sosyal adaleti ve insani kalkınmayı temel kabul eden; farklı yaşam tarzlarına, inançlara saygılı, dayanışmacı bir anlayışı egemen kılmak için sizden Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce’ye ve partimize destek istiyoruz, oy istiyoruz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"