Avrupalıların yüzde 73'ü camı en çevre dostu ambalaj malzemesi olarak görüyor

Dünyanın en büyük cam ambalaj üreticileri arasında yer alan Şişecam Cam Ambalaj’ın üyesi olduğu Avrupa Cam Ambalaj Üreticileri Federasyonu’nun (FEVE) işbirliğiyle gerçekleştirdiği tüketici araştırmasına göre Avrupalı tüketicilerin yüzde 78’i cam ambalajı tercih ediyor.

Avrupalıların yüzde 73'ü camı en çevre dostu ambalaj malzemesi olarak görüyor
31 Mayıs 2018 - 12:45

Avrupa’nın ve dünyanın beşinci büyük cam ambalaj üreticisi Şişecam Cam Ambalaj’ın üye olduğu Avrupa Cam Ambalaj Üreticileri Federasyonu’nu (FEVE) Türkiye dahil 12 ülkeden tüketicilerle bir anket çalışması gerçekleştirdi. Araştırma sonuçlarına göre tüketicilerin çevresel duyarlılığının ve sağlıklı yaşam bilincinin artmasına paralel olarak yiyecek ve içecek ambalajında cama duyduğu güven giderek artıyor. Avrupalı tüketicilerin yüzde 78’i sağlık için cam ambalajı tercih ediyor.

Avrupa genelinde yürütülen anketin araştırma sonuçlarına göre tüketicilerin yiyecek ve içecek ambalajında cama duyduğu güvenin arttığı gözlemleniyor. Bu tercihte tüketicilerin camın yiyecek ve içecek ile etkileşim riski olmayan ambalaj malzemesi olduğuna yönelik farkındalık önemli rol oynuyor. Camı tercih edenlerin yüzde 78’i gıda ve içecek ürünleri konusunda camın en iyi ambalaj seçeneği olduğunu belirtiyor. Yüzde 73’ü ise camı en çevre dostu ambalaj malzemesi olarak değerlendiriyor. Her yıl 11.6 milyon ton cam ambalajın toplanıp geri dönüştürüldüğü Avrupa’da cam geri dönüşüm oranı yüzde 74’e ulaşıyor.

29 Mart-27 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırmaya,Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere, İspanya, Avusturya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti (Çekya), Polonya, Slovakya, İsviçre ve Türkiye olmak üzere 12 ülkeden 6 bin 256 tüketici katıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"