Buca'da ücretsiz kurslara ilgi artıyor

MESLEKİ eğitimden yabancı dile, sanattan spora kadar birçok farklı alanda açılan ücretsiz kurslar Buca’da büyük ilgi gördü.

Buca'da ücretsiz kurslara ilgi artıyor
21 Ağustos 2021 - 15:35

Buca’da mesleki eğitim, hobi ve sanat kurslarına büyük ilgi



İZMİR
-
Mesleki eğitimden yabancı dile, sanattan spora kadar birçok farklı alanda açılan ücretsiz kurslar Buca’da büyük ilgi gördü. Koronavirüs tedbirlerinin en üst düzeyde uygulandığı 8 merkezde açılan 32 kursa katılan kursiyerler, günlük hayatın stresinden bir nebze de olsa uzaklaşma fırsatı buldu.

Buca Belediyesi’nin Buca Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu iş birliğiyle çocuk ve yetişkinlere yönelik olarak düzenlediği yeni dönem kursları Bucalılara nefes oldu. Cemal Yetginer Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi, Evka-1 Semt Merkezi, Mevlana Sanat Atölyesi, Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi, Kadın Aktivite Merkezi, Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi, Aziz Nesin Bilgi Eğitim Merkezi ve Ceren Özdemir Semt Merkezi’nde 32 farklı alanda açılan kurslar, Bucalıların yeteneklerini ortaya çıkarttı.

Kurs saatlerini dört gözle bekleyen kursiyerler, kuaförlükten makine dikişe, aşçılıktan pastacılığa, işaret dilinden İngilizce’ye, resim ve müzikten ebru kursuna kadar pek çok farklı alanda eğitim aldı. Boş zamanlarını değerlendiren Bucalılar, aynı zamanda hayal güçlerinin sınırsızlığını da yaptıkları işlerle kanıtladı. Kursiyerler, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’a kendilerine sağlanan imkanlardan dolayı teşekkür etti.

Kayıtları sürekli olan ücretsiz kurslara başvuru yapmak isteyen Bucalı vatandaşların, ilgili merkezlere giderek başvuru işlemlerini yapabilecekleri ifade edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"