Seyfi Dursunoğlu'na anıt mezar ve anma töreni

SEYFİ DURSUNOĞLU’NA ANIT MEZAR VE ANMA TÖRENİ...

Seyfi Dursunoğlu'na anıt mezar ve anma töreni
21 Ağustos 2021 - 16:12
Huysuz Virjin karakteriyle akıllarımıza kazınan ve geçtiğimiz yıl Temmuz ayında kaybetttiğimiz usta tiyatrocu, sunucu ve komedyen Seyfi Dursunoğlu’nun kabri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından anıt mezar haline getirildi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından mezarı başında anma töreni gerçekleştirildi.

Zincirlikuyu Mezarlığı’nda gerçekleştirilen törende İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şengül Altan Arslan, Seyfi Dursunoğlu'nun yeğeni Güliz Dursunoğlu, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve Çağdaş Yaşam gönüllüleri yer aldı.
 
Cumhuriyet değerlerine ve çağdaş yaşam ideallerine olan sarsılmaz inancıyla daima örnek bir sanatçı olan Seyfi Dursunoğlu için gerçekleştirilen anma töreninde konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şengül Altan Arslan, “Eğitim konusunda oldukça duyarlı olan kıymetli sanatçımız, eğitimin toplumun gelişmesinde önemli bir payının olduğu bilinciyle Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı gibi değerli bir kuruma mal varlığını bağışlamış ve gelecek kuşakların yolunu aydınlatmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak; yurttaş olarak ülkesine, bir sanatçı olarak ise sanatçı ve sanatseverlere örnek olan, Türkiye’de sahne sanatlarının mihenk taşı olarak zihinlerimizde varlığını her zaman sürdürecek olan Sn.Dursunoğlu’nun kabrini, anıt mezar haline getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. " şeklinde duygularını dile getirdi.
 
Dr. Altan Arslan’ın ardından açıklamada bulunan ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel ise Seyfi Dursunoğlu’nun, 32 yıldır sürdürdükleri çağdaşlık yolcuğunda her zaman yanlarında olduğunu belirtti.

ÇYDD’nin kıymetli bağışçısı Seyfi Dursunoğlu’nun derneğe bıraktığı mirastan dolayı onurlu, gururlu ve büyük bir sorumluluk duygusu içinde olduklarını söylen Prof. Dr. Ayşe Yüksel, “Ülkemizin çok değerli sanatçılarından biri olan Seyfi Dursunoğlu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nde binlerce çağdaş genç yetişsin diye mal varlığınının bir bölümünü bize bağışladı. Biz de mirasla ilgili devam eden  hukuk süreci tamamlandıktan sonra onun isteği doğrultusunda, gereğini yapacağız. Seyfi Dursunoğlu’nun mirasını, ona yakışır projeler için kullanacağız. Seyfi Dursunoğlu adı Çağdaş Yaşam’ın gençlerinde yaşayacak.”dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"