BAYOSB projelerine Dünya Bankası desteği

Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB), Dünya Bankası’nın destekleri ile projelerini hayata geçiriyor. BAYOSB, Dünya Bankası ve Sanayi Bakanlığı yetkililerini OSB’de ağırladı.

BAYOSB projelerine Dünya Bankası desteği
28 Kasım 2022 - 11:59

Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB), Dünya Bankası’nın destekleri ile projelerini hayata geçiriyor.

BAYOSB, Dünya Bankası ve Sanayi Bakanlığı yetkililerini OSB’de ağırladı. Dünya Bankası Finansmanlı Türkiye OSB Projesi kapsamında yapılan misyon toplantısında BAYOSB GES Projesi, LEED Sertifikalı Yeşil İdari Bina Projesi ve diğer projeler hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Toplantıya BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, BAYOSB Yönetim Kurulu üyeleri, BAYOSB Bölge Müdürü Figen Akdemir, Dünya Bankası’ndan Douglas Zhihua Zeng, Sunita Varada, Yeşim Akçollu, Ali H. Abukumail, Umut Kılınç, Gürhan Mamaklıoğlu ve Sanayi Bakanlığı’ndan Mahmut Açıkgöz ile Yeşim Kılıç katıldı.


Doğaya saygılı, sürdürülebilir OSB

Toplantının açılışında konuşan BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, 15 Ocak 2022 Tarihli Resmi Gazetede yayınlanan “2022 Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Karar” ile yatırım programına alınan BAYOSB GES Projesi ile LEED Sertifikalı Yeşil İdari Bina projelerine büyük önem verdiklerini söyledi. BAYOSB’nin kuruluşunda belirlediği “Yeşil OSB” misyonuna uygun yatırımlarına devam ettiğini hatırlatan BAYOSB Başkanı Telseren, “Suyuyla, toprağıyla, bölgenin tarımsal yapısıyla uyumlu, Doğayla, yöre halkıyla, tüm bölgenin yaşamsal değerlerine saygı gösteren sürdürülebilir bir OSB olarak yeşil enerjiye büyük önem veriyoruz” dedi.


 “Altyapı yatırımları tamamlandı”

Tüm altyapı çalışmalarının tamamlandığını hatırlatan Telseren, “Fabrikalarımız yağmur suyu hasadı dahil bir çok anlamda iklime, doğaya, suya saygılı üretim yapıyorlar. AB Yeşil Mutabakatı’nın yürürlüğe girmesiyle BAYOSB katılımcıları bir adım önde olacaklar. Bu kapsamda arıtma tesisi, GES Projesi ve yeşil İdari bina projelerimizde destek için Dünya Bankası ve Sanayi Bakanlığı ile görüşmelerimiz sürüyor. Bu toplantıyı da geldiğimiz noktayı kendilerine doğrudan anlatmak için organize ettik. Verimli bir toplantı olacağına inanıyor, sadece bölgenin değil Türkiye’nin örnek OSB’si olma yolunda hem Sanayi Bakanlığı’nın hem de Dünya Bankası’nın yanımızda olacağına inanıyorum” diye konuştu. Daha sonra BAYOSB Bölge Müdürü Figen Akdemir bir sunum gerçekleştirirken, toplantı sonrası heyet Birim Makine’yı ziyaret etti. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...