Karşıyaka'da üretici ve tüketiciyi buluşturan pazar!

İZMİR - Tüm dünyanın karşı karşıya olduğu gıda krizine karşı Karşıyaka’yı daha dirençli kılabilmek için faaliyetler yürüten Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı Yerel Üretici Buluşması düzenledi.

Karşıyaka'da üretici ve tüketiciyi buluşturan pazar!
28 Kasım 2022 - 11:53
Tüm dünyanın karşı karşıya olduğu gıda krizine karşı Karşıyaka’yı daha dirençli kılabilmek için faaliyetler yürüten Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı Yerel Üretici Buluşması düzenledi. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik, Bostanlı Zühtü Işıl Meydanı’nda gerçekleştirildi. Üreticinin ürettiği tüm ürünler, aracı olmadan vatandaşla buluştu. 

Buluşmada İzmir’in dört bir yanından gelen yerel üreticiler yer aldı. Etkinlikte kendi imkanlarıyla ürettikleri ürünleri satan çiftçiler, vatandaşın ilgisinden memnun olduklarını belirtti. Etkinlikte Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Tohum Bohçası Şehit Muhittin ve Ayşe Dudu Sağıroğlu Atalık Tohum Merkezi’nin standı da yer aldı. Etkinliğe gelen vatandaşlar ücretsiz bir şekilde atalık tohumlardan aldılar. Dağıtılan tohumların toprağa ekimi ve büyütülmesi konusunda bilgiler de verildi.

Üretici stantlarını ziyaret eden ve vatandaşlarla sohbet eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “İzmir’in farklı yerlerinden gelip bu buluşmada satış yapan çiftçiler, ürettiği o güzel ürünleri vatandaşımıza daha az maliyet ile en taze şekilde sunabildiler. İstiyoruz ki, vatandaşımız sağlıklı gıdaya direkt üreticiden ulaşabilsin. Bu etkinliği, Karşıyakalıların talebi nedeniyle belli periyotlarda tekrar gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay / Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay / Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"