Batur'dan Muharrem İnce yorumu: "CHP ulu bir çınar; yaprakları gidebilir ama gövde kalır"

Katıldığı bir televizyon programında ülke gündemine ilişkin soruları yanıtlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Muharrem İnce’nin istifasını değerlendirdi: “CHP ulu bir çınar; yaprakları gidebilir ama gövde kalır”

Batur'dan Muharrem İnce yorumu: "CHP ulu bir çınar; yaprakları gidebilir ama gövde kalır"
12 Şubat 2021 - 16:53

Katıldığı bir televizyon programında ülke gündemine ilişkin soruları yanıtlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Muharrem İnce’nin istifa süreci ve açıklamalarını değerlendirirken, “Bu dönemde Sayın Kılıçdaroğlu’na hem partimizin hem ülkenin ihtiyacı var” dedi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, katıldığı bir televizyon programında hem ilçede yürütülen çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgiler verdi hem de ülke gündemine ilişkin soruları yanıtladı. Muharrem İnce’nin istifa sürecini, “İlk gün yaptığı beyanatları biraz kırıcı oldu. Özellikle bir tabela partisi yakıştırması hiç hoş olmadı” diyerek değerlendiren Başkan Batur, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu kendi beklentisinden ziyade ülkesinin geleceğiyle ilgili cesur adımları atmaktan hiç çekinmiyor. Bu dönemde Sayın Kılıçdaroğlu’na hem partimizin hem ülkenin ihtiyacı var” dedi ve ekledi: “Sayın İnce kendi siyasi yolunu çizdi. CHP ulu bir çınar. Çınarın yaprakları bazen gidebilir ama gövde kalıyor. Sayın İnce’nin ilk gün yaptığı beyanatları biraz kırıcı oldu. Özellikle ‘tabela partisi’ yakıştırması hiç hoş olmadı. 2018 yılında tabela partisi denilen parti, kendisini cumhurbaşkanı adayı olarak sundu, büyük destek verdi, yanında oldu. Bu tabii hiç hoş olmadı. Ayrılabilirsin, siyasetini, gidişatını beğenmezsin ama giderken daha nazik bir üslupla ayrılsaydı daha iyi olurdu. İzmir’de karşılık bulur mu, bulmaz mı zaman gösterecek ama ben özellikle yüzde 50 artı bir sisteminde çok fazla bir karşılık bulacağını tahmin etmiyorum. CHP özellikle Sayın Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ittifak süreçlerini en iyi götüren lider şu anda. Farklı düşüncelerdeki, farklı felsefelerdeki insanları, siyasi görüşleri bir noktada toplamak o kadar kolay değil. Bununla ilgili bir liderlik vasfı var. Herkesle iyi ilişkiler içinde. Sistemde bir değişiklik olmazsa artık seçimler ittifaklarla olacak. Bunu en iyi götüren lider. Kendisi aday olmayıp, kendisine kongrelerde rakip olan kişiyi cumhurbaşkanı adayı olarak hangi siyasi parti lideri yapardı? Hiçbiri yapmazdı. Sayın Kılıçdaroğlu, kendi beklentisinden ziyade ülkesinin geleceğiyle ilgili cesur adımları atmaktan hiç çekinmiyor. Bu dönemde Sayın Kılıçdaroğlu’na hem partimizin hem ülkenin ihtiyacı var.”


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi
Başkan Tugay ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi
Arı ölümleri neyin habercisi?
Arı ölümleri neyin habercisi?