ISS Catering 2021'de %25 büyüme hedefliyor

5 bin 850 çalışanıyla hizmet veren ISS Catering, 2021 yılı öngörülerini paylaştı. ISS Catering COO’su Engin Üstel, pandemi döneminde yaşanan değişimlere ve bu durumun önümüzdeki yılda nasıl devam edeceğine dair açıklamalarda bulundu. 

ISS Catering 2021'de %25 büyüme hedefliyor
12 Şubat 2021 - 17:16
5 bin 850 çalışanıyla hizmet veren ISS Catering, 2021 yılı öngörülerini paylaştı. ISS Catering COO’su Engin Üstel, pandemi döneminde yaşanan değişimlere ve bu durumun önümüzdeki yılda nasıl devam edeceğine dair açıklamalarda bulundu. 

2020 yılı herkes açısından oldukça çok zorlu bir yıl oldu. ISS Catering ise önemli bir geçici ciro kaybı olmasına rağmen pozitif büyüme ile yılı tamamladı. Catering alanında beyaz yaka çalışan yerlerde hizmet alan kişi sayısı azaldı, açık büfeler kaldırıldı. Şirket, bu kaybı özellikle sanayi segmentindeki hizmet kalitesi ile kapadı. Müşterinin hijyene verdiği önemin artması pazar payını genişletti ve önemli kontratlar ISS Catering bünyesine eklendi. Alınan önlemler ve hizmet içerikleri, sektörlere özgü farklılıklar gösterdi. Mutfaklardaki temizlik ve dezenfeksiyon planları gözden geçirilerek uygulamaların etkilerini artırmak amacıyla ek önlemler alındı. Personellerin hijyen kontrollerinin sıklığı daha da artırıldı. Sosyal mesafeye uygun bir şekilde hizmet vermek amacıyla servis salonlar dizayn edildi. Açık büfe, self servis anlayışı yerine kişiye özel kapalı paket yemek hizmet modeli birçok projede uygulandı. Tek kullanımlık ürünler bu dönemde hayatımızda daha fazla yer buldu.  
Başta Sağlık Bakanlığının yayınladığı önergeler dikkate alınarak kumanya gibi alternatifli ürünler menülere dahil edildi. 

2021 yılında da müşteri ihtiyaçları doğru analiz edilecek 
ISS Catering’in 2021 yılı büyüme hedefi yaklaşık %25. 2021 yılında birçok ISS Catering projesinde müşteri ihtiyacını  daha doğru analiz ederek bu ihtiyaçlara özgü çalışmalar yapılması amacıyla aksiyon planları oluşturuldu. Hedefler oluşturulurken, etkilenilen müşterilerin hedefleri sürekli olarak proje yönetim ekiplerince konuşuluyor. Bu anlamda ISS’in global gücünü kullanmak adına birçok materyal kullanılıyor. Hedef bu çalışmaların sonucunda müşteri memnuniyetini sürdürülebilir bir şekilde artırmak. 

Yeni normalde farklı beslenme modelleri öne çıkıyor
Bunun yanı sıra iş modelinde de bazı değişikliklere gidiliyor. Açık büfe konsepti tamamen kaldırılırken, açık ve geniş alanlarda yemek dağıtımı kumanyalar ile yapılarak personelin teması engelleniyor. Diyetisyenlerin önerisi ile bağışıklık güçlendirici menülere yönlendirme yapılıyor; beslenme uzmanları ile temas noktaları oluşturuluyor.  

Pandemi döneminde yeterli ve dengeli beslenme esasları her zamankinden daha fazla önem kazandı. Tüketicilerin sağlığını korumaya yardımcı olacak şekilde vücut dirençlerini artırıcı yiyecekler menülerde yer aldı. Aynı zamanda birçok projede ara öğünler ile C vitamini ağırlıklı, bağışıklığı güçlendiren meyve ve sebzelere ağırlık verildi.
Hizmet verilen projelere özgü risk analizleri yapılıyor ve mevcut altyapılar dikkate alınarak menü ve sunum değişikliklerine gidiliyor.

Sanayi ve sağlık sektörlerinde büyüme bekleniyor
ISS Catering COO’su Engin Üstel, sanayi ve sağlık sektörlerinde özellikle bu yıl büyüme olacağını düşündüklerini belirtirken, bu segmentlerde önemli bir artış olacağını da öngörülerine ekledi. Üstel sözlerine şöyle devam etti: “Yılın belirli bir döneminde pandeminin etkisinin devam edeceğini tahmin ediyoruz. Bu etki; özellikle sağlık sektörü ve bu alandaki hizmet ve istihdam oranlarını artıracaktır. Bununla birlikte pandeminin etkisinin azalmasıyla sanayi sektörünün de daha fazla büyüme odaklı olacağını zannediyoruz. Bunun yanı sıra beyaz yaka çalışan olan tower ve plaza tarzı iş kollarında bir küçülme bekliyoruz. Beyaz yaka olarak tabir ettiğimiz çalışanların yoğunlukta olduğu bankacılık sektörü, havacılık sektörü, plaza gibi alanlarda evden çalışmanın bir süre daha devam edeceğini düşünüyoruz. Bu durum catering sektörünün bu alanlarda yeterli büyüme gösteremeyeceğinin işareti olacaktır.”

Şehir hastanelerinde büyüme devam ediyor
Üstel, şehir hastanelerinde de ISS Catering olarak büyümeye devam ettiklerini belirtti: “ISS olarak toplam altı şehir hastanesinde hizmet veriyoruz. Başakşehir, Kayseri, Manisa, Konya, Elazığ ve Adana şehir hastanelerinde bu dönemde sağlık çalışanlarımızla birlikte görev aldık. Hizmet verdiğimiz tüm hastanelerimizde pandemi sürecine rağmen başarılı bir şekilde operasyonlarımızı yürütmekteyiz. Şehir hastanelerimizde bulunan çalışanlarımız bu dönemde yaptıkları işin öneminin bilincinde, yüksek motivasyonla çalışmalarına devam ediyor.”

“Bu anlamda kadının gücünün de farkındayız. ISS Catering olarak çalışanlarımızın %46’sı kadın çalışanlarımızdan oluşuyor. Kadın çalışanlarımıza organizasyonumuzun bütün kademelerinde yer veriyoruz. Operasyonumuzun başında bulunan genel müdür yardımcılarımızın %66’sı kadın çalışanlar olup, bu anlamda fırsat eşitliğine inanarak kadın çalışanlarımızı destekliyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"