1 Ekim Dünya Kahve Günü

Kahve Dünyası’ndan 1 Ekim Dünya Kahve Günü araştırması: Kahve Severler Kahvede Önce Aromaya, Sonra Sertlik Derecesine Önem Veriyor

1 Ekim Dünya Kahve Günü
30 Eylül 2021 - 17:27
Kahve Dünyası, herkesi özenle seçilen, kavrulan ve taze çekilen en kaliteli kahve çekirdekleriyle hazırlanan, kokusu ve aromasıyla baş döndüren yöresel filtre kahveleriyle 1 Ekim Dünya Kahve Günü’nü kutlamaya çağırıyor. Bu özel gün için sosyal medya üzerinden bir anket gerçekleştiren Kahve Dünyası, yöresel filtre kahvelerde en çok tercih edilen kahvenin Kolombiya ve Etiyopya olduğunu ortaya koydu.
 
1 Ekim Dünya Kahve Günü sebebiyle sosyal medya üzerinden bir anket yapan Kahve Dünyası, Türkiye’nin kahve tercihlerini de ortaya çıkardı. Anket sonuçlarına göre kahve severlerin yüzde 59’u kahvede aromaya, yüzde 41’i ise sertlik derecesine önem veriyor. Sertlik derecesi yüksek olan kahveler arasında ankete katılanların yüzde 78’i double Türk Kahvesi’ni, yüzde 22’si ise double espresso’yu tercih ediyor. Filtre kahvede yüzde 51’lik kesim vanilya, yüzde 49 ise fındık aromasından hoşlanıyor. Espresso sevenlerin Yüzde 57’si espresso’sunu single tercih ederken, yüzde 43 ise double tercih ediyor. Ankete katılanların Yüzde 54’ü filtre kahvesini veya Espresso bazlı kahvesini sütlü, yüzde 46 ise sade içiyor.
 
Anketten çıkan diğer sonuçlar ise şöyle oldu:
Bu yazın vazgeçilmez kahvesi yüzde 75 ile cold brew olurken, katılımcıların yüzde 25’i affogato’yu tercih etti. 
Pandemi döneminde evde yüzde 71 ile en çok Türk Kahvesi tüketildi. Türk Kahvesini yüzde 29 ile filtre kahve takip etti.
Yöresel kahvelerde yüzde 75’in tercihi Kolombiya, yüzde 25’inki ise Etiyopya oldu.
Kahve ile tercih edilen çikolata yüzde 55 ile madlen, draje çikolatayı tercih edenlerin oranı yüzde 45 oldu.
Ankete katılanlar kışın içmeyi en çok sevdikleri kahvenin yüzde 66 ile Türk Kahvesi olduğunu söyledi. Filtre kahve içmeyi sevenlerin oranı ise yüzde 34 oldu.
 
Kahve Dünyası’nda her damak tadına uygun bir yöresel filtre kahve var
Tüm kahvelerinde en iyi kalitede kahve çekirdekleri kullanan Kahve Dünyası, kendine has aromalara sahip, kokusuyla baş döndüren birbirinden özel yöresel kahveleri en taze haliyle misafirleriyle buluşturuyor. Kahve Dünyası Kenya, Kolombiya, Antigua, El Salvador, Guatemala, Etiyopya, Kosta Rika, Santos gibi dünyanın farklı coğrafyalarında yetişen, özenle toplanmış kahve çekirdeklerini fabrikalarında yine aynı özenle kavuruyor. Kahve Dünyası yöresel filtre kahvelerine, Kahve Dünyası mağazalarının yanı sıra www kahvedunyasi com’dan ve pazar yeri uygulamalarından da ulaşılabiliyor.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"