VakıfBank, Beşiktaş Ayos'u 3-1 ile geçti

CEV Şampiyonlar Ligi’nde Volley Mulhouse Alsace’i mağlup ettikten sonra Vodafone Sultanlar Ligi’nin 15. hafta karşılaşmasında Beşiktaş Ayos’u ağırlayan VakıfBank Spor Kulübü, rakibini 3-1 mağlup etti. Sarı-siyahlılar bu sonuçla ligdeki 14. galibiyetini aldı.

VakıfBank, Beşiktaş Ayos'u 3-1 ile geçti
13 Ocak 2024 - 21:19

CEV Şampiyonlar Ligi’nde Volley Mulhouse Alsace’i mağlup ettikten sonra Vodafone Sultanlar Ligi’nin 15. hafta karşılaşmasında Beşiktaş Ayos’u ağırlayan VakıfBank Spor Kulübü, rakibini 3-1 mağlup etti. Sarı-siyahlılar bu sonuçla ligdeki 14. galibiyetini aldı. 


Vodafone Sultanlar Ligi’nde ikinci yarıdaki ilk karşılaşmasında Karayolları’nı yenen VakıfBank Spor Kulübü, 15. haftada VakıfBank Spor Sarayı’nda konuk ettiği Beşiktaş Ayos’u da mağlup etti. Karşılaşmadan 3-1’lik skorla galip ayrılan sarı-siyahlılar, ligde 14. kez kazandı.
 
Seyircisinin de desteğiyle Beşiktaş Ayos önünde ilk sete iyi başlayan VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, skorda 6-1’lik üstünlüğü yakaladı. Seti de 25-19 ile hanesine yazdıran ev sahibi ekip, maçta 1-0 öne geçti. Sarı-siyahlılar, büyük çekişmeye sahne olan ikinci sette 24-21 geriye düşmesine rağmen 5-0’lık seri bularak 26-24 ile seti noktaladı ve durumu 2-0’a getirdi. Ali Frantti ve Jordan Thompson ikilisi bu sette 6’şar sayıyla oynarken, kaptan Gabi Guimares de setin son bölümünde üst üste sayılarla öne çıktı. Büyük çekişmeye sahne olan üçüncü set, 30-28 ile Beşiktaş Ayos’un oldu. 24 dakika süren dördüncü ve son seti 25-19 ile kazanan VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, müsabakadan 3-1 galip ayrılan taraf oldu. Sarı-siyahlılarda Jordan Thompson 21 sayı bulurken, Ali Frantti 18, Gabi Guimaraes 16, Bahar Akbay 13 ve Zehra Güneş 10 sayıyla çift haneli sayılara ulaştı.
 
VakıfBank Spor Kulübü bununla beraber 2024 yılındaki üçüncü maçını da kazandı. Sırasıyla ligde Karayolları’nı, CEV Şampiyonlar Ligi’nde Volley Mulhouse Alsace’i set vermeden geçen sarı-siyahlılar, son olarak da ligde Beşiktaş Ayos’u 3-1 mağlup etti. 
 

Giovanni Guidetti: “Kolay bir maç değildi”

Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, şu ifadeleri kullandı: “İlk set haricinde hiç kolay bir maç değildi. Zorlandık. Beşiktaş gayet iyi oynadı. İyi savaştılar. Ama artık asıl odağımız salı günü Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağımız maç. Çok mücadele ediyoruz. Gelişmeye ve maçlar için hazır olmaya ihtiyacımız var. Çünkü önümüzde daha önemli maçlar var.”
 

Ali Frantti: “Kazandığımız için mutluyuz” 

VakıfBank Spor Kulübü oyuncusu Ali Frantti ise şöyle konuştu: “Rakibimizi tebrik ederim, iyi performans gösterdiler ve bizi yüzde yüzümüzü kullanmaya ittiler. Takım halinde birlik olup iyi bir performans sergiledik. Aynı zamanda taraftarlarımıza da çok teşekkür ederim. Bize sezon başından beri desteklerini hiç esirgemediler. Bir sonraki maç için heyecanlı ve motiveyiz. Hatalarımızdan ders çıkarıp daha iyi olacağız. Kazandığımız için mutluyuz.”
 
VakıfBank Kadın Voleybol Takımı sıradaki maçında CEV Şampiyonlar Ligi’nde 16 Ocak Salı günü TSİ 22.00’de İtalyan ekibi Vero Volley Milano ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. 
VAKIFBANK – BEŞİKTAŞ AYOS: 3-1
SALON: VakıfBank Spor Sarayı
HAKEMLER: Tuncay Sevim, Uğur Ateş
VAKIFBANK: Jordan Thompson 21, Zehra Güneş 10, Gabi Guimaraes 16, Ali Frantti 18, Bahar Akbay 13, Cansu Özbay 1, Aylin Acar (L), Ayça Aykaç (L), Aleksia Karutasu 5
BEŞİKTAŞ AYOS: Çağla Akın 2, Wilma Salas Rosell 15, Bengisu Aygün 5, Celeste Plak 6, Fulden Ural 4, Emily Maglio 11, Jovana Brakocevic 24, Gizem Güreşen (L), Ecem Aknam 1, Victoria Demitova 3
SETLER: 25-19, 26-24, 28-30, 25-19
SET SÜRELERİ: 24’, 28’, 34’, 24’

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...