Türk dizi sektörü metaverse'e Muhteşem Yüzyıl ile adım atıyor!

Türk dizi sektörü metaverse’e Muhteşem Yüzyıl ile adım atıyor! 2011'de yayın hayatına başlar başlamaz reyting rekorları kıran, kısa sürede fenomene dönüşen ve 140’tan fazla ülkede 500 milyondan fazla kişi tarafından izlenen Muhteşem Yüzyıl dizisi, yapım şirketi ve dünyaca ünlü metaverse platformu arasında yapılan anlaşma kapsamında metaverse’e taşınıyor.

Türk dizi sektörü metaverse'e Muhteşem Yüzyıl ile adım atıyor!
13 Temmuz 2023 - 11:34

Türk dizi sektörü metaverse’e Muhteşem Yüzyıl ile adım atıyor! 

2011'de yayın hayatına başlar başlamaz reyting rekorları kıran, kısa sürede fenomene dönüşen ve 140’tan fazla ülkede 500 milyondan fazla kişi tarafından izlenen Muhteşem Yüzyıl dizisi, yapım şirketi ve dünyaca ünlü metaverse platformu arasında yapılan anlaşma kapsamında metaverse’e taşınıyor.

Türk dizi sektörü, 12 Temmuz’da Paris’te gerçekleştirilen küresel bir lansman etkinliğiyle yeni bir başarıya imza attı. 2011’de yayın hayatına başlayan ve kısa sürede bir fenomene dönüşen, ilerleyen süreçte 140’tan fazla ülkede 500 milyondan fazla izleyiciye ulaşan Muhteşem Yüzyıl dizisi, yapım şirketi Tims Production ve metaverse platformu The Sandbox arasında gerçekleştirilen anlaşma kapsamında meta evrene ilk adımını atmış oldu. Uluslararası pazarda da Türkiye’nin başarılı yapımlarından biri olarak öne çıkan Muhteşem Yüzyıl, The Sandbox ile işbirliğini Paris’te gerçekleştirilen lansmanda resmi olarak duyurdu. Birliktelik kapsamında Muhteşem Yüzyıl’ın ikonik mekanlarının 2023’ün son çeyreğinden itibaren The Sandbox metaverse’te yeniden hayat bulacağı ve dizinin unutulmaz karakterlerinin avatarlara dönüştürüleceği kaydedildi.  


Tüm zamanların en çok izlenen Türk dizisi olmuştu

Osmanlı İmparatorluğu’nun en uzun süre tahtta kalan onuncu padişahı Kanuni Sultan Süleyman ile cariyelikten hasekilik ve valide sultanlığa yükselen eşi Hürrem Sultan’ın hayatından yola çıkılarak hazırlanan ve yapımını Tims Productions’ın, yapımcılığını ise Timur Savcı’nın üstlendiği Muhteşem Yüzyıl, tüm zamanların en çok izlenen Türk dizisi olmuştu. Oyuncuların platform kripto para birimi SAND'i kullanarak Ethereum blokzinciri üzerinde oyun deneyimi inşa ettiği ve oyun içi varlıkların ticaretini yapabildiği bir ortam sunan, Animoca Brands’in alt kuruluşu merkeziyetsiz sanal oyun dünyası The Sandbox ile yapılan anlaşma kapsamında Muhteşem Yüzyıl, metaverse platformuna giren ilk Türk dizisi, The Walking Dead’den sonra ise bu evrene dahil olan ikinci küresel yapım oldu. 

Paris'te The Sandbox'ın ev sahipliğinde düzenlenen lansman etkinliğinde dizinin yapım şirketi Tims Productions'ın yanı sıra Hungri Games ve UGC90 oyun stüdyoları katıldı. Bir atölye çalışmasıyla başlanan ve dünya çapında ünlenen dizilerin metaverse entegrasyonuna ilişkin panelle devam eden etkinlikte, Timur Savcı, The Sandbox Kurucu Ortağı Sebastian Borget ve The Sandbox Türkiye Ülke Müdürü Arslan Kiran’ın katılımıyla imza töreni gerçekleştirildi. 


Kişiselleştirilebilen Muhteşem Yüzyıl avatarları, oyunlaştırılmış deneyim 

Törende, Muhteşem Yüzyıl’ın sanal evrendeki konumunun çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacağı, etkileşimi yüksek oyunlaştırılmış metaverse deneyimiyle dizi severlerinin beğenisine sunulacağı belirtildi. Ayrıca ilerleyen dönemde Muhteşem Yüzyıl karakterlerinin NFT ve avatar koleksiyonlarına dönüştürüleceği, dizinin hayranlarının avatarlarını sevdikleri karakterlere ait zenginleştirilmiş öğelerle kişiselleştirebileceği kaydedildi.
Türkiye pazarına Haziran 2022’de giriş yapan ve DappRadar verilerine göre Ocak 2023 ticaret hacminin bir önceki aya kıyasla %114 arttığı bilinen The Sandbox’ın COO’su ve Kurucu Ortağı Sebastien Borget, “Dünya çapında ün kazanmış bir Türk dizisi olan Muhteşem Yüzyıl’ı The Sandbox’ta ağırlamaktan ve bu önemli bölgede büyüyen varlığımızı daha da güçlendirmekten heyecan duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhteşem Yüzyıl’ın yapımcısı Timur Savcı ise şunları söyledi: “Yayınlandığı günden bu yana kırdığı rekorlar ve imza attığı ilklerle uluslararası televizyonculuğun mihenk taşlarından biri olan Muhteşem Yüzyıl ekibi olarak bu yeni ve heyecan verici macerada The Sandbox ekibiyle işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu anlaşmayla bir yandan eğlence dünyasına yenilikçi yaklaşımımızı sürdürürken, diğer yandan değerli mirasımız olan tarihimizi yeni nesillerle buluşturacak bir köprü inşa edeceğimiz için heyecanlıyız.”


“Dizi/film sektörü için Web3 vizyonunun temelini oluşturacak”

Hem sanal emlak hem de eğlence parkı olarak sanal dünyada faaliyet gösteren, Warner Music Group, Ubisoft, Cut the Role, Tony Hawk, Gucci Vault, The Walking Dead, Snoop Dogg, Adidas gibi iş ortaklıklarıyla sanal emlak talebindeki artışı körükleyen merkeziyetsiz sanal dünya The Sandbox’ın Türkiye Ülke Müdürü Arslan Kiran ise, “Kasım 2022’de Türkiye’de düzenlediğimiz Geleceğe İz Bırak etkinliğinde sinema, dizi ve oyun alanlarındaki iş ortaklıklarını içeren Turkishverse’ün duyurusunu yapmıştık. Turkishverse’ün ilk somut çıktısı olan bu anlaşmayla, Muhteşem Yüzyıl gibi dünyaca tanınmış bir Türk dizisinin metaverse’e adım atması, tüm dizi/film sektörü açısından yeni bir Web3 vizyonunun temellerini oluşturacak. The Sandbox, sinema, dizi, oyun ve spor alanlarındaki yeni iş ortaklıklarıyla Türkiye’deki varlığını güçlendirmeye ve Türkiye’yi metaverse’e taşımaya devam edecek” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu