Tunç Soyer, Küresel Toplu Taşıma Zirvesi'ne davet edildi

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin (UITP) Genel Sekreteri Muhammed Mezghani, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i Haziran ayında Barselona’da düzenlenecek Küresel Toplu Taşıma Zirvesi’ne davet etti.

Tunç Soyer, Küresel Toplu Taşıma Zirvesi'ne davet edildi
12 Nisan 2023 - 22:21

UITP’den Başkan Soyer’e ziyaret

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Genel Sekreteri Muhammed Mezghani, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. UITP ile İzmir arasında uzun yıllardır devam eden işbirliğinin önemini vurgulayan Mezghani, Başkan Soyer’i, Haziran ayında Barselona’da düzenlenecek Küresel Toplu Taşıma Zirvesi’ne davet etti.

ESHOT Genel Müdürlüğü ile İzmir Metro A.Ş.’nin üyesi olduğu Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin (UITP) Genel Sekreteri Muhammed Mezghani, bir dizi temas için geldiği İzmir’de, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i de ziyaret etti. Görüşmede; UITP Genel Sekreter Yardımcısı Kaan Yıldızgöz, UITP Avrasya Başkanı Feyzullah Gündoğdu, ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey ile Genel Müdür Yardımcıları Kader Sertpoyraz ve Sevcan Tınaztepe de hazır bulundu.

Pandemi sonrası değişen dengelerin kentlere ve toplu taşımacılığa etkilerinin değerlendirildiği toplantıda, Türkiye’de ilk elektrikli otobüs ve güneş enerjisi santrali yatırımlarına imza atan ESHOT’un faaliyetleri ve toplu taşıma hizmetinin geliştirilmesine yönelik stratejiler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Dünya genelinden 25 uzmanın, 9-11 Mayıs tarihleri arasında ESHOT’u ziyaret edeceği, teknik gezilerin yanı sıra özellikle elektrikli otobüslerin kullanılması ve teknolojileri ile ilgili karşılıklı bilgi alışverişi yapılacağı kaydedildi.


Soyer: Yatırımlarımız sürüyor

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Soyer, İzmir’de toplu ulaşım yatırımlarının öncelikli olduğunu vurguladı. Raylı sistemleri, elektrikli otobüsleri, bisiklet kullanımını ve deniz ulaşımını artırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Soyer, bu yönde yatırımların ve çalışmaların sürdüğünü anlattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile UITP arasında uzun yıllardır devam eden işbirliğinin önemine dikkat çeken Mezghani, toplu ulaşım hizmetlerinin geliştirilmesi yolunda gösterdiği liderlik nedeniyle Başkan Soyer’e teşekkür etti. Mezghani, Başkan Soyer’i, bu yıl 4-7 Haziran tarihleri arasında, Barselona’da, “Şehrin Parlak Işığı” teması ile düzenlenecek Küresel Toplu Taşıma Zirvesi’nin açılış törenine davet etti.

UITP hakkında: Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP), sürdürülebilir kentsel hareketliliğin tutkulu bir savunucusu. 1885 yılında kurulan ve 135 yılı aşkın geçmişe sahip bu ağ, tüm toplu taşıma paydaşlarını ve sürdürülebilir ulaşım modlarını bir araya getiren dünya çapındaki tek ağ.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"