Tam da şimdi gidilebilecek termal öneriler

TAM DA ŞİMDİ GİDİLEBİLECEK TERMAL ÖNERİLER

Tam da şimdi gidilebilecek termal öneriler
10 Mart 2020 - 14:14

Ülkemiz bulunduğu konum gereği birbirinden farklı turistik seçenekler sunmakta. Gerek deniz gerek kayak gerekse kültür turizmi için herkese hitap eden bir çeşitliliğe sahip. Belki de içlerinde hem sağlık hem de turizmi bir araya getiren ise termal turizm. Sahip olduğu jeotermal enerjiden dolayı termal su kaynakları açısından zengin bir ülkede yaşıyoruz. Son yıllarda özellikle alternatif tıp ve SPA kültürünün de yaygınlaşmasıyla daha da önem kazanan termal bölgelerini neredekal.com keşif rehberi editörleri  seyahat severleri için derledi :

  1. Afyon

Şüphesiz ki Afyon denince birçok kişinin aklına önce termal kaplıcaları geliyor. Farklı su dereceleri ve birden fazla kaplıca tesisiyle öne çıkan Afyon, aynı zamanda her bütçeden tüketiciye hitap eden konaklama alternatiflerine de sahip. PH değeri yüksek olan termal sular romatizma, dolaşım sistemi, cilt ve kadın hastalıkları gibi rahatsızlıkların tedavisinde yardımcı oluyor.

  1. Yalova

Yalova bulunduğu konum itibarıyla pek çok kişi tarafından tercih edilen bir termal destinasyon. Özellikle de yeşillikler içindeki doğası, bol oksijeni ve temiz havasıyla bütünsel bir arınma imkânı sunuyor. Yalova’nın Armutlu ve Termal ilçelerinde bulunan termal merkezlerin suyu romatizma hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor.

  1. Bursa

Kültürel tarihi ve doğal yapısı ile yerli ve yabancı pek çok turist tarafından tercih edilen Bursa aynı zamanda kaplıcaları ve hamamlarıyla da oldukça ünlü. Öyle ki yüz yıllık hamamların olduğu sokaklarda bile yerden yükselen su buharını görmek mümkün. İçeriğindeki kükürt sebebiyle kahverengiye dönük bir suyu olan Bursa kaplıcaları Bizans dönemine uzanan bir geçmişe sahip. Çekirge ve Kükürtlü semtlerinde termal tesis olarak hizmet veren pek çok otel hizmet vermekte. Eğer yolunuz Bursa’ya düşerse şehrin en ünlü kaplıcası, Karamustafa Hamamı’na uğramadan dönmeyin.

  1. Denizli

Pamukkale Travertenleri ile dünyaca üne sahip olan Denizli, termal turizm için de tercih edilen bir nokta haline geldi. Denizli şehir merkezine 5 km uzaklıkta yer alan Karahayıt Kaplıcaları’nın suyu kaynağından 60 derece sıcaklıkta çıkıyor. Bölgenin kendine özgü kırmızı renkli ve şifalı termal suları özellikle içerdiği zengin mineralleri sayesinde sindirim sistemi, dolaşım sistemi ve iskelet hastalıklarına oldukça iyi geliyor. Bölgede konaklama yapmak isteyenler için ise apart dairelerden beş yıldızlı otellere kadar pek çok seçenek bulunmakta.

  1. Gönen

Balıkesir’in Gönen ilçesindeki şifalı sular binlerce yıldır kullanılıyor. Milattan önce 4. Yüzyılda Artemea adıyla bilinen Gönen dönemin kralları tarafından tercih edilirmiş. Sıcaklığı 81 ila 82 derece arasında değişen şifalı sular özellikle sinir sıkışmaları, damar tıkanıklığı, bel fıtığı ve boyun fıtığı gibi hastalıkların tedavisinde oldukça etkili. Gönen Kaplıcaları’nın bulunduğu bölgede ise yıl boyunca hizmet veren kapsamlı oteller yer almakta.

  1. Bolu

Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde bahsettiği Bolu Kaplıcaları yüzyıllardan beri kullanılmakta.  Sıcaklığı 42 ila 44 derece arasında olan şifalı sular sülfat, kalsiyum, magnezyum ve florürlü bileşimden oluşuyor. Banyo ve içme için elverişli olan sular dolaşım sistemi, cilt, solunum yolu, sindirim sistemi ve metabolizma hastalıklarının tedavisine yardımcı oluyor. Yeşillikler içinde, doğanın kalbinde şifalı bir tatil yapmak isteyenler için Bolu harika bir seçenek.

  1. İzmir

Yaz tatillerinin gözde destinasyonu İzmir aynı zamanda kaplıcalarıyla da ünlü. Denize yakın kaplıcalarının olması İzmir’i farklı bir noktaya koyuyor. Bayındır, Urla, Çeşme, Seferihisar, Bergama, Dikili ve Tire’de kaplıcalar bulunmakta. Bölgenin su sıcaklığı 38 ila 75 derece arasında değişmekte. İzmir’in pek çok antik kente ev sahipliği yapması, bölgede bulunan kaplıcaların aslında birer tarihi eser olmasını da kaçınılmaz kılıyor. Tarihte Eskülap Banyoları adıyla tanınan Bergama’daki Güzellik Ilıcası’nda rivayete göre Kleopatra’nın banyo yaptığı söyleniyor. Sıcak kaplıcadan çıkıp serin deniz sularına atlamak isterseniz, İzmir’in kaplıcaları güzel bir seçenek.
 

Kaynak : neredekal.com


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"