Sümeyye Boyacı tarih yazmaya devam ediyor

Dünya ve Avrupa Şampiyonu Paralimpik Takımı Milli Yüzücüsü Sümeyye Boyacı, İngiltere’de düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

Sümeyye Boyacı tarih yazmaya devam ediyor
02 Ağustos 2023 - 21:34

SÜMEYYE BOYACI’DAN TARİHİ BAŞARI

Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübünün Dünya ve Avrupa Şampiyonu Paralimpik Takımı Milli Yüzücüsü Sümeyye Boyacı, İngiltere’de düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda üçüncü olarak bronz madalya kazandı. Boyacı bu sonuçla, Paris 2024 olimpiyatları için de kota almayı başardı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in büyük destek verdiği, Paralimpik Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’nin olimpik yüzme branşlarında ilk Dünya Şampiyonluğuna ulaşan Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübünün Paralimpik Takımı Milli Yüzücüsü Sümeyye Boyacı, İngiltere’de düzenlenen Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda önemli bir başarıya daha imza attı.

İngiltere’nin Manchester kentinde yapılan şampiyonada 20 yaşındaki milli yüzücümüz, kadınlar S5 kategorisinde 43.32’lik derecesiyle bronz madalya kazandı. Sümeyye bu sonuçla 2024 Paris Oyunları’na kota almaya hak kazandı.

Büyük başarı sonrası açıklama yapan Boyacı, “Madalyalar renkleriyle olduğu kadar, sporcuya hissettirdiği anlamla da tarihe yazılırlar. Bugün Manchester Dünya Şampiyonası'nda aldığım bronz madalya ile ülkeme kazandırdığım 2024 Paris A barajı kotası ve dünya 3’üncülüğü unvanımla gurur duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ödüller...
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı