Şükret Sevgener: "Tek Kişi Kalsam Dahi Bu Baskıları İfşa Edeceğim"

Bergama Belediyesi’nde son günlerde yaşandığı iddia edilen sendikal baskılara yönelik olarak DİSK Genel İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Şükret Sevgener açıklamalarda bulundu. Sevgener, Bergama Belediyesi’ndeki bazı bürokratların rakip sendika lehine çalıştıklarını ve işçilere baskı yaptıklarını iddia etti.

Şükret Sevgener: "Tek Kişi Kalsam Dahi Bu Baskıları İfşa Edeceğim"
16 Temmuz 2019 - 23:15

DİSK Genel İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Şükret Sevgener Bergama Belediyesi’nde son dönemde yaşandığı iddia edilen sendikal baskılara yönelik olarak Bakırçay gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Sevgener, Bakırçay ve Beta şirketlerinde Genel İş’e bağlı 500’e yakın işçinin yoğun baskılara maruz kaldığını ve tek bir kişi kalsa bile durumu ifşa etmeye devam edeceğini söyledi.

“Bazı bürokratlar rakip sendika elemanı gibi çalışıyorlar…”

“Bergama Belediyesi’nin halen kadrolu işçisiyim. Bergama Belediyesi’nde 500’e yakın Bakırçay ve Beta şirketlerinde sendikamıza bağlı çalışan arkadaşımız var. Sendikalar arasında mücadeleler olur fakat ülkemiz öyle bir durumdan geçiyor ki örgütsüz bir işçi yapısı var. Bergama Belediyesi en az 30 yıldır örgütlü bir yapıya alışmış iş yeridir. Ben de 27 yıldır bu iş yerinin çalışanıyım. Böyle bir yapıya sadece siyasi nedenlerden dolayı müdahale edilmek isteniyor. Bu sadece yerel inisiyatif ile yapılacak bir şey değil. Bu müdahale sadece sendika çekişmesi değil, özellikle Bergama Belediyesi’ndeki bazı bürokrat arkadaşların sanki sendika yetkilisiymiş gibi bazı arkadaşlarımıza baskı ve müdahalesidir.”

“Yıl sonuna kadar sendika anlaşması var…”

“31 Aralık 2019 tarihine kadar bu anlamdaki müdahale ve baskılar uluslararası hukuk ve Türk Ceza Kanunu’na göre suçtur. Çünkü bizim sendikamızın anlaşması devam ediyor. Bu suça rağmen maalesef sanki çalışanların bir düşüncesiymiş gibi bunu lanse etmeye çalışıyorlar. Buradaki amacın ne olduğunu kamuoyu gayet iyi biliyor.”

“Bazı arkadaşlarımız baskı sonucu geri adım atıyor…”

“Ben bu bölgenin çocuğuyum ve burayı en iyi bilenlerden birisiyim. İşçilerin tamamına yakını bu sendika değişikliğini istemiyor. Fakat bu baskı ve mobing bazı arkadaşlarımıza geri adım attırıyor. Bununla ilgili yapılan çalışmaları bir kişi dahi kalsak afişe edeceğim. Şu ana kadar her hangi bir işten çıkarma olmadı, umarım da olmaz. Bergama’da toplu iş çıkarma kültürü yok.”

“Hakan Koştu ile bu konuyu görüştük…”

“Belediye Başkanımız Sayın Hakan Koştu ile ilk günden bu yana bu konuyu görüşüyoruz. Telefonla da kendisine yaşananları aktardım. Kendi isminin bu konularla ilgili olarak kullanıldığını ilettim ve kendisi de gereken uyarıları yapacağını bildirdi. Kast ettiğimiz arkadaşlar işi büyüterek sendika üyelerimize müdahale etmeye devam ediyorlar. Bu konu hakkında savcılığa suç duyurunda da bulundum ve yetkili olmayan bir sendikaya ayrı bir oda verilerek sendika üyelerini davet etmeleri bardağı taşıran son damla oldu. Özellikle Hakan başkana rağmen bu ifadeler polis kayıtlarında da var ve söylemler ters düşüyor. Ben buradaki düzenden ve tüm sendikal faaliyetlerden an itibariyle 2019 yılı sonuna kadar yetkiliyim. Bu görevi de en iyi bilenlerdenim. Yeni bir sendikacı değilim ve 25 yıldır sendikacı olarak süreci yakından takip ediyorum, takip etmeyi de sürdüreceğim."

BAKIRÇAY BÖLGE GAZETESİ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...