Soyer: "Örnekköy modeli Türkiye'ye örnek olacak bir model"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yüzde yüz uzlaşı, belediye garantörlüğü, yerinde dönüşüm ve kooperatifçilik modeliyle çalışmaların yürütüldüğü Karşıyaka Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında...

Soyer: "Örnekköy modeli Türkiye'ye örnek olacak bir model"
11 Mayıs 2023 - 12:22

Başkan Soyer Örnekköy’deki hak sahipleriyle buluştu: “İçiniz rahat olsun güvenli ellerdesiniz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinin üçüncü ve dördüncü etabındaki hak sahipleriyle çalışmada yer alan kooperatif ortaklarının tanışma etkinliğine katıldı. Vatandaşlara seslenen Başkan Tunç Soyer “İçiniz rahat olsun. Güvenli ellerdesiniz. Tıkır tıkır yürüyen çok temiz bir inşaat var. En kısa sürede de hep beraber o konutlara taşındığınızı göreceğiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yüzde yüz uzlaşı, belediye garantörlüğü, yerinde dönüşüm ve kooperatifçilik modeliyle çalışmaların yürütüldüğü Karşıyaka Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında 3 ve 4’üncü etabın hak sahipleri ve kooperatif ortaklarıyla bir araya geldi. Konut ve iş yerlerinin yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Tunç Soyer’e Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanı Ayşe Arzu Özçelik, İZBETON A.Ş. Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, projede yer alan kooperatiflerin yönetici ve temsilcileri eşlik etti.


“Örnekköy modeli Türkiye’ye örnek olacak bir model”

Başkan Tunç Soyer, “Hak sahipleriyle kooperatif ortaklarını bir araya getirelim, iş nasıl yürüyor, onu yerinde görelim istedik. Örnekköy modeli Türkiye’ye örnek olacak. Neden biliyor musunuz? Arada bu işin rantını yiyen bir müteahhit yok. Burada bir kooperatif ve hak sahipleri var, bir de belediye var. Bu iki yapı arasında dengeyi tutan, vatandaşın hakkını, hak sahibinin hakkını koruyan ve çok hızlı bir biçimde bu işin sonuçlanması için kurumsal desteğini ortaya koyan bir belediye var. Özetle; depremden sonra dirençli kentler, insanların güvenle yaşadığı kentler yaratmak boynumuzun borcu. Bunu yapmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Birinci önceliğimiz bu şehirde yaşayan herkesin oturduğu evden güven duymasıdır. Bunu yapmak için canla başla, aşkla çalışmaya devam edeceğiz. İçiniz rahat olsun. Güvenli ellerdesiniz. Tıkır tıkır yürüyen çok temiz bir inşaat var. İnşallah en kısa sürede de hep beraber sizlerin o konutlara taşındığını göreceğiz” dedi.


“Herkesin içi rahat etsin”

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Yaşadığımız depremlerden dolayı bir kentsel dönüşüm ihtiyacı içinde olduğumuzu hepimiz biliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi uzun zamandır İzmir’de kentsel dönüşümü gerçekleştirmek için kendi kaynaklarıyla özveri göstererek, hiçbir yerden destek almadan bu çalışmaları yapıyor. Çok ağır ekonomik koşullar var. Böyle bir ortamda İzmir Büyükşehir Belediyesi hiçbir yerden destek almadan çok başarılı olan bir kooperatif modeliyle burada kentsel dönüşümü gerçekleştiriyor” diye konuştu.  

Kentsel dönüşümde İzmir modeli
Örnekköy kentsel dönüşüm alanında üçüncü etapta 584 konut ve 27 iş yerinin yapımı tamamlanacak. Üç ve dördüncü etaplarla toplamda İzmir’e 964 yeni konut ve 54 iş yeri kazandırılacak. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi yüzde yüz uzlaşı, belediye garantörlüğü, yerinde dönüşüm ilkeleriyle kent genelinde Gaziemir, Ege Mahallesi, Uzundere, Ballıkuyu, Çiğli Güzeltepe ve Örnekköy’de olmak üzere 6 bölgede dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"