Saadet Partisi adayları tarım projelerini anlattı

"Tarım ve hayvancılık ‘Stratejik Sektör’ olarak özel korumaya alınacak..."

Saadet Partisi adayları tarım projelerini anlattı
21 Haziran 2018 - 14:31

Saadet Partisi İzmir 2. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı Şerafettin Kılıç, seçim çalışmalarını Bayındır’da sürdürdü. Burada yeni ilçe binasının açılışını gerçekleştiren Kılıç, çok sayıda ziyaret ve temaslarda bulundu. Şerafettin Kılıç’a Bayındır programında SP adayları Zekeriya Hazırbulan, Mesut Dağ ile İl Başkanı Mustafa Erduran eşlik etti.

İlk olarak Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk’ü makamında ziyaret eden heyet, ardından Belediye Başkanı Ufuk Sesli ile görüştü. Bayındır Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bahrettin Cihan, Esnaf Odası Başkanı İzzet Daşdı ile Bayçikop Başkanı Ersoy Sümerkan’a ziyaretlerde bulunan Saadet Partisi adayları, tarım projelerini anlattı.

Türkiye’nin tarım ürünleri ithalatının ihracatı fazlasıyla geçtiğine dikkat çeken Kılıç, yanlış tarım politikaları neticesinde bu alanın stratejik önemini kaybettiğini vurguladı.

Saadet Partisi’nin tarımda yapacağı düzenlemeleri aktaran Şerafettin Kılıç, “Tarımsal Destek Fonu oluşturulacak ve bu fon vasıtasıyla çiftçiye faizsiz tarım ve hayvancılık kredileri verilecektir. Üreticiyi ve üretimi güçlendirmenin yolu kooperatifçilikten geçiyor. Tarımsal ürünlerde kooperatifçilik güçlendirilecektir. Tarım-sanayi işbirliği ve entegrasyonu artırılacaktır. Üretici ve tüketici arasında fahiş kârlar elde eden aracıların rolü azaltılacak, üretici ve tüketiciyi korunacaktır. Kurulacak ürün borsaları ile tarımsal ürünlerin fiyatlarında istikrar sağlanarak, üretici mağduriyeti önlenmiş olacaktır.” diye konuştu.

Tohumculuğun yabancı tohum firmalarının tekelinde olduğuna işaret eden Kılıç, şunları söyledi: “Yerli tohum firmaları dış rekabet karşısında devlet tarafından desteklenecektir. GDO’lu ürün imalatı ve ithalatı sıkı bir denetim altına alınacaktır. Helal gıda üretimi desteklenecek ve gerekli yasal düzenlemeler yapılacak, tüm tedbirler alınacaktır. AB'nin dayattığı, tarım ve hayvancılığımızı olumsuz etkileyen uygulamalar, kotalar, sınırlamalar yeniden düzenlenecektir. Tarım ve hayvancılık alanları ‘Stratejik Sektör’  olarak özel korumaya ve desteğe tabi tutulacaktır.”

Esnafı da gezen ve sohbet eden Saadet Partisi adayları, ardından Bayındır’ın Ergenli ve Arıkbaşı köylerine giderek kahve konuşmaları yaptı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...