Özlale, Radyo Trafik İzmir'e Konuştu: Arka Koltuktan Trafiğin Sorunlarını Göremiyorsunuz!

Yerel seçimler öncesi Radyo Trafik İzmir’e konuk olan İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, İzmir’in 2. büyük sorununun trafik olduğunu söyledi. “Çukurları kapatmak, asfalt atmak vaat olamaz” diyen Özlale, seçilmesi halinde arka koltukta oturmayacağını, aracını kendisinin kullanacağını ifade etti.

Özlale, Radyo Trafik İzmir'e Konuştu: Arka Koltuktan Trafiğin Sorunlarını Göremiyorsunuz!
25 Mart 2024 - 16:13
Pazar günü düzenlenecek 2024 Yerel Seçimleri öncesi İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, Radyo Trafik İzmir’de “Seçim Trafiği” programında Radyo Trafik İzmir Yayın Sorumlusu Esra Balkanlı’nın sorularını yanıtladı. Aracını kendi kullandığı için nerede çukur var, nerede trafik sorunu var çok iyi bildiğini dile getiren Özlale, asfalt atmanın, çukur kapatmanın proje olamayacağını bunların zaten belediyenin sorumluluğu olduğunu söyledi. Ümit Özlale, trafiğin, İzmir’in 2. en büyük sorunu olduğunu belirtirken, ulaşımın rahatlatılması için yapacakları projelerden bahsetti. 
 
“TRAFİK, İZMİR’İN 2. EN BÜYÜK SORUNU… BİR ŞEYLERİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ”
 
“Artık aynı İzmir yok.” diyen İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, “Eskiden olduğu gibi Ankara ve İstanbul’la anılmıyoruz. Antalya, Kocaeli, Bursa gibi illerle anılır olduk. Böylece gençler de İzmir’den kaçmaya başladı. Verimli çağlarında burada değiller. Ben bu yolları düzeltirim, çukurları kapatırım, çöpleri de toplarım ama ben İzmir’e yeniden canlılık vaat ediyorum. Yeniden insanların hayallerini gerçekleştirebilecekleri, şirketlerin başka illere kaçmayacağı bir şehir yaratacağım. İzmir’i tek başıma yönetemem. İyi bir ekonomistim ama bana bir ekip lazım. Bu ekip partili olmayacak. Bu ekibin bir kısmı hazır. İzmir’in ilk sorunu gençlerin İzmir’den kaçması, 2. sorunu ise trafik… Bir şeyleri değiştirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.   
 
“İLÇELERDE DE TRAFİK SORUNU VAR, ÖNCELİKLE ORALARI YAŞANIR HALE GETİRMELİYİZ”
 
Şehrin çeperinden merkezine, merkezinden de çeperine ciddi trafik sorunu yaşandığına dikkati çeken Özlale, “Örnek olarak Kemalpaşa’da çalışan beyaz yakalılar, orada sosyalleşebilecekleri alan olmadığından merkeze geliyorlar. Bunu bizim tersine çevirmemiz lazım. Torbalı’da, Bergama’da, Kemalpaşa’da yaşanabilir bir hayat, merkeze trafik akışını azaltacak. Ödemiş’te, Dikili’de de ciddi trafik problemi var. Trafiği çözmek istiyorsak parklanmalara çözüm bulmalıyız, bunun için de yer altı otoparkları ve çok katlı otoparklar yapmalıyız. Ağır vasıtaların şehrin merkezine girişini denetlemek lazım. Yüzer otopark projelerimiz var. Londra, Paris, New York gibi şehirlerde merkeze girmek çok pahalıdır. İyi işleyen toplu taşıma vardır ve insanlar bunu kullanır. Bizim İzmir’de de bunu yapmamız lazım.” değerlendirmesinde bulundu.
 
“DENİZİMİZDEN YARARLANAMIYORUZ, KÖRFEZİ KULLANMALIYIZ”
 
Ümit Özlale, Urla Yarımadası’ndan ve Karşıyaka tarafından şehrin merkezine ciddi bir akım olduğunu belirterek, “Denize bu kadar yakın olup, körfezi bu kadar kullanamayan başka bir şehir yok. Körfeze yüzer otoparklar yaptığımızda ve ücretsiz ring seferleri düzenlediğimizde trafiği ciddi derecede azaltırız. Şehrin merkezine ağır vasıtaların girmesini engellememiz lazım. Bornova’daki çimento fabrikalarını ve otogarı şehrin dışına almalıyız. Alaybey ile Alsancak Limanı arasında yürüme yolu yapacağız. Körfezi araçla geçmek zorunda kalmayacaksınız. Bu şehir denizinden o kadar yararlanamıyor ki, balık hali bile denize uzak.” şeklinde konuştu.
 
“ÇUKUR KAPATMAK, ASFALT ATMAK… BUNLAR BİR ADAYIN VAADİ OLMAMALI”
 
Belediyecilik anlayışına göre, kendi gelirini kendi yaratacağını söyleyen Özlale, “Marina gibi, elektrikli şarj istasyonları gibi yatırımlar yapacağız. Her gün arabamı kullandığım için çukurları biliyorum, trafiğin sorununu biliyorum. Çukurları kapatır, asfaltı yaparız. Profesyonel yöneticilerle bu işi çözerim ama başkan olarak vaatlerim arasında yer almamalı, bunları yapmak zaten benim sorumluluğum. Ben daha ötesini vaat ediyorum. Asfalt çalışmasından daha basit ne olabilir ki? Ben bunu zaten yaparım. Havalimanından başlamak üzere battı çıktılar yapar, Ankara Caddesi’ni kavşak düzenlemeleriyle toparlarız. Bunları anlatmayı gerekli görmüyorum. Günümüzde asfalt atmanın proje olarak sunulması çok gereksiz. Bazı mahallelerde park sorunu nedeniyle kavgalar çıkıyor. Ada bazlı kentsel dönüşüm ve otoparklarla, şehrin merkezine toplu taşımayla gelmeyi kolaylaştırmakla, battı çıktılar yapmakla bunları çözeriz.” açıklamasını yaptı.
 
“ARACIMI KENDİM KULLANACAĞIM”
 
İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlale, diğer bütün adayların 2. çevre yolunun yapılması gerektiğini söylediğini kaydederek, “Buna katılmakla birlikte bu bir belediye başkan adayının vaadi olamaz. Ankara ile iletişimi sağlayarak yapılması gerekenleri yapar, Karşıyaka Stadı gibi bekleyen projeler için de baskı oluştururuz.” dedi. Ümit Özlale son olarak şu ifadeleri kullandı:
 
“Makam koltuğundan İzmir’in, arka koltuktan trafiğin sorunlarını göremiyorsunuz. Radyo Trafik İzmir dinleyenlerine şunu söylüyorum; ben aracımı kendim kullanacağım ve beni içlerinde görecekler.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu