Ödüllü Yönetmen Kemal Başar'dan Aşka Adanan Bir Albüm!

Ödüllü bir yönetmen ve başarılı bir oyuncu olan, sanat camiasının sevilen ismi Kemal Başar’ın yıllardır biriktirdiği şarkılar; sanatçının “Kemal’in Şarkıları – Tam Zamanlı Aşk” isimli albümüyle, müzikseverlerin beğenisine sunuldu!..

Ödüllü Yönetmen Kemal Başar'dan Aşka Adanan Bir Albüm!
15 Kasım 2018 - 19:48

Başarılı sanatçı Kemal Başar’ın 30 yıllık hayalini gerçek kılan albümün lansmanı, İstanbul’un gözde mekanlarından Dada Salon Kabarett’te, 12 Kasım Pazartesi akşamı gerçekleşti. Güven Kıraç, Özgün ve Can Atilla gibi sanat camiasının bir çok önemli ismini bir araya getiren etkinlikte sanatçı, kendi eserlerinin yanı sıra, Arif İşgüzar'ın "Özel Bir Gün" ve İsmail Sonat'ın "Bir İçten Gülüş" adlı şarkılarını da seslendirerek tüm dinleyicilere müzik ziyafeti yaşattı.

Başar, pop-rock türündeki albümünde Nurkan Renda, Nejat Dimili, Aşkın Çolak, Alen Konakoğlu, Alpay Vural, Onur Güney Kumaş, Melike Çetin, Alp Karlıova ve Hazal Akkerman gibi tanınmış isimlerle çalıştı. Kalan Müzik etiketiyle piyasaya sürülen albümün tüm fotoğrafları ise Okan Bayülgen imzasını taşıyor.

Kemal Başar; "Aşk yoksa hayat anlamsız. Sonra ölüm var elbette. Beden ölebilir, ama kalıcı eser bırakabilen kolay kolay ölmez. Kalan... Umarım!” sözleriyle; hem sanata olan yaklaşımını hem de bu albüme ilham veren bakış açısını yansıttı.

"Sen bir orkestra şefi gibi yönetiyorsun tiyatroyu..."

Kemal Başar’ın tiyatro oyunlarında yıllarca birlikte çalıştığı sanatçı dostu Can Atilla; Başar’ın müziğe olan tutkusunu ve yıllardır süregelen ilgisini şu sözlerle dile getirdi:

“Çünkü onun her zaman bir müzisyen yönü vardı. Kendine ait şarkıları vardı ve diğer tiyatroculardan ayrılan bir şekilde de kendi müzikal fikirleri vardı. Hatta ben bazen ona "Sen bir orkestra şefi gibi yönetiyorsun tiyatroyu..." derdim.” Can ATİLLA

Özgün: “Seni seviyoruz Kemal Abi! Yolun açık olsun...”

Dada Salon Kabarett’te gerçekleştirilen lansmanın ardından, ünlü şarkıcı Özgün geceye ve Başar’a dair duygularını ifade etti: Ödüllü bir yönetmen, harika bir oyuncu, çok iyi bir şarkıcı, iyi bir şarkı ve söz yazarı Kemal Başar, bu akşam Dada Salon Kabarett'te harika bir lansman gerçekleştirdi. 30 yıllık hayalim diyor; inşallah çok güzel konserler yapar, çok güzel kitlelere ulaşır.”

Sanat Camiasından “Kemal’in Şarkıları”na Dair...

“Nasıl genç ve masum bir kalbin şarkıları... Çok sevdim. Yolu açık olsun. Bu soft soundun karşılığı var, biliyorum. Özel işler bunlar!” – Nükhet Duru

“Masal gibi çünkü içinin yangını geçiyor şarkıdan. Tam demlenmiş...” – Zara

“Bu şarkılarla koparttın bizi dostum. Tiyatrodaki başarını müzikle birleştirmen harikaydı, geç bile kaldın!” – Mustafa Özsoy

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...
"Türk Dışişleri açısından yılın belki de en sorunlu günü 24 Nisan..."
“Türk Dışişleri açısından yılın belki de en sorunlu günü...