Mühürsüz el broşürü dağıtmak yasak!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, El İlanı Mühürleme Merkezi İle Çevre Kirliliğine Karşı Mücadele Ediyor!..

Mühürsüz el broşürü dağıtmak yasak!
12 Mart 2020 - 16:04

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Nisan ayında Otogar bölgesinde hizmete sunduğu İlan Reklam Mühürleme Merkezi ile çevre kirliliği ve vergisi yatırılmadan dağıtılan ilan ve reklamlara karşı mücadele ediyor. Zabıta ekiplerince yürütülen çalışmalar çerçevesinde 10 aylık süreçte 6 milyon adet reklam unsurunu mühürlenirken, 600 bin TL gelir vergisi kazancı sağlandı.

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununa göre belediye sınırları ile mücavir alanları içinde dağıtımı yapılan her türlü ilan ve reklam materyallerinin vergiye tabii olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bu kapsamda İlan Reklam Mühürleme Merkezi’ni faaliyete geçirdiklerini belirttiler. Yapılacak olan tüm reklam işleri için gerçek ve tüzel kişilerin vergi vermesi zorunluluğunun olduğunu ifade eden yetkililer, otellerden marketlere, hastanelerden spor merkezlerine her sektördeki işletmelerin el ilanı dağıtmadan önce mutlaka kendilerine başvurmaları gerektiğinin altını çizdiler. Mühürsüz tüm reklamlar için sorumluların Kabahatlar Kanunu’na göre para cezası ile karşı karşıya kalacaklarını hatırlatan yetkililer, açılan İlan Reklam Mühürleme Merkezi sayesinde sokaklara ve apartmanlara gelişi güzel bırakılan afiş, el ilanı, broşür gibi materyallerin azaldığını belirttiler. Yetkililer ayrıca vatandaşların da mühürsüz el ilanı ve broşürleri 153 Zabıta İhbar ve Şikayet Hattı’nı arayarak kendilerine bildirebileceklerini ifade ettiler.   

Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nce alınan karar gereği el ilanı, broşür ile reklam ve tanıtım yapmak isteyen kişi veya kurumlar reklam ekipmanlarının her biri için 10 kuruş gelir vergisini peşin olarak belediyelere yatırıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...