"Modelist Yardımcısı Eğitim Programı" ilk mezunlarını verdi

EGSD işbirliği ile sektöre nitelikli işgücü desteği! Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ve Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksek Okulu işbirliğinde gerçekleştirilen “Modelist Yardımcısı Eğitim Programı” ilk mezunlarını verdi.

"Modelist Yardımcısı Eğitim Programı" ilk mezunlarını verdi
26 Eylül 2022 - 18:16

Modelist yardımcıları sertifikalarını aldı

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ve Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksek Okulu işbirliğinde gerçekleştirilen “Modelist Yardımcısı Eğitim Programı” ilk mezunlarını verdi. 12 katılımcı firmadan tasarımcılarının eğitim aldığı programın ikinci etabı ise Ekim ayı ortasında başlayacak.
 
Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksek Okulu’nda, Okul Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan ev sahipliğinde düzenlenen sertifika törenine EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Çağlar Bağcı, EİB Genel Sekreter Yardımcısı, EGSD Yönetim Kurulu üyeleri ve Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksek Okulu öğretim üyeleri katıldı.
 
Törende konuşan EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, bu program ile sektörde faaliyet gösteren firmaların modelist yardımcılarının daha üst seviye bir eğitimden geçirilmesini hedeflediklerini ifade ederek, “Firmalardan aldığımız geri bildirimlere göre kursa katılan kişilerin gelişim gösterdiğini ve çok daha donanımlı hale geldiklerini öğrendik. Bu yapılan işin verimli ve projenin başarılı olduğunu gösteriyor. Emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 

“Sektöre nitelikli eleman yetiştiriyoruz”

Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan ise verimli bir programı tamamladıklarını ve katılımcılara sertifikalarını teslim etmekten mutlu olduklarını söyledi. Ekim ayında programın ikinci etabının başlayacağını söyleyen Öndoğan, “İkinci etap için kontenjanı arttırmayı planlıyoruz. Elimizden geldiğince sektörün ihtiyaçlarına uygun eğitimler veriyoruz. Hem öğrencilerimiz hem de bu programa katılan kursiyerlerimiz sektöre tam donanımlı olarak atılıyorlar. Tüm kursiyerlerimizi kutluyorum, başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları teslim edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...