MODEKO 2021 İzmir'de başladı

Türkiye’de fuarcılığın başladığı ve yüzlerce organizasyona ev sahipliği yapan İzmir’de pandemi sürecindeki kısıtlamadan sonraki ilk fiziki fuarın kapıları açıldı.

MODEKO 2021 İzmir'de başladı
06 Nisan 2021 - 13:10
İş dünyasının fuar hasreti sona erdi. Kısıtlamalar nedeniyle ara verilen fiziki ticari fuarlar, İzmir’de MODEKO 2021 ile yeniden başladı. Sektöre ve paydaşlarına organizasyonun can suyu olduğunu vurgulayan Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, “Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulumuzca belirlenen koronavirüs pandemisi tedbirlerini yerine getirerek güvenli ve sağlıklı bir ortam oluşturduk”dedi.



Türkiye’de fuarcılığın başladığı ve yüzlerce organizasyona ev sahipliği yapan İzmir’de pandemi sürecindeki kısıtlamadan sonraki ilk fiziki fuarın kapıları açıldı. “Güvenli Fuar Alanı” Belgeli Fuar İzmir’de yapılan MODEKO’nun açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Türkiye Ağaç İşleri Federasyon Başkanı Ali Rıza Ercan, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan sektör ile ilgili odaların başkan ve temsilcileri, sektör profesyonelleri ile yurt dışından fuara gelen satın almacılar katıldı. Güvenli ve sağlıklı bir ortamda MODEKO 2021 32. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı’nın kurdelesi kesildi. İş dünyasının fuar hasretini sona erdiren organizasyon mobilya sektörünün motivasyon kaynağı oldu.

AŞK, AZİM VE ADANMIŞLIK
Tüm zorluklara rağmen hiç ara vermeden 32. kez MODEKO’yu açtıklarına dikkat çeken Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, “Üretim aşkla yapılabiliyor. Ürettiğini tanıtmak ve pazarlamak azim gerektiriyor. Tüm bu zorluklara göğüs geren mobilya üreticilerimizde bu aşk, azim ve adanmışlık var. Bunun en önemli göstergesi sektör paydaşlarının Fuar İzmir çatısı altında bir araya gelmesidir. Pandemi döneminde özellikle yerel ekonomilerin kalkınması, yerli üreticilerin yeni iş birlikleri kurabilmesi için büyük öneme sahip olan ve sektörünü yalnız bırakmayan MODEKO 32. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı her zamankinden fazla bu sene övgü aldı, alkış aldı. Tüm zorluklara rağmen tüm tedbirleri alarak Efor Fuarcılık olarak biz düzenleriz dedik. Sektörde biz katılırız dedi. Güçlü işbirliği için mobilya sektör temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Aşk, Azim ve Adanmışlıkla vatani bir  görevi birlikte başardık. Yabancı satın alma profesyoneli ile yerli üreticilerle yeni ve sürdürülebilir iş birliği fırsatları sunacak Fuar, sektöre ve Türkiye ekonomisine bu yıl da önemli katkı sağlayacak. Hepimize hayırlı olsun”dedi.

ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK
Pandemi sonrasında ilk fiziki fuarın açıldığına dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, fuara Ortadoğu, Balkanlar, Rusya ve Türk Cumhuriyetleri dahil pek çok ülkeden profesyonel ziyaretçi ve alım heyetinin geleceğini belirtti. Sektörün ciddi kayıplar yaşamasına karşın, ‘Fuarlar Kenti İzmir’ hedefinden vazgeçmediklerini söyleyen Başkan Soyer, “Pandemi süreci boyunca dünyanın hiçbir yerinde fiziken gerçekleşemeyen fuarlar nedeniyle, sektör ciddi kayıplar yaşadı. Bu sıkıntılı süreçte de, fuarlar şehri İzmir hedefimizden hiç şaşmadan yolumuza devam etmeye gayret etik ve sektörün kayıplarını azaltmak, fuarcılığı yeniden canlandırmak adına fuarlarımızı dijital ortama taşıdık. İZFAŞ şirketimiz tarafından tamamı özgün ve İzmirli yazılımcıların geliştirdiği dijital altyapımız sayesinde, Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı Fuar İzmir’in, üç boyutlu modellemesi, bir sanal platforma dönüştürüldü. Böylece kendi altyapımız ile Olivtech, Ekoloji İzmir ve 14. Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı’nı, sanal ortamda gerçekleştirdik. Bu sayede, ülke ve İzmir ekonomisine katkı sağladık. Covid-19 salgını ile ilgili Fuar İzmir’de her türlü sağlık önlemini aldığımız MODEKO 32. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı’nın tüm bu yönleriyle, İzmir’e ve ülke ekonomimize önemli katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kısa dileklerin dile getirilmesinin ardından törene katılanlar pandemi kurallarına uyarak MODEKO’daki ilk ziyaretlerini gerçekleştirdi. Son trendleri ilk kez gören davetliler ve sektör profesyonelleri takdirlerini dile getirirken ürünler hakkında da geniş bilgi aldı.

SEÇKİN 300 FUAR KATILIMCISI
Sektörün en prestijli 300 e yakın markasının yer aldığı MODEKO 2021 Fuarında yerli ve yabancı nitelikli ziyaretçiler ağırlanmaya başlandı. Fuara Ortadoğu ülkelerinden  Lübnan, Katar, Umman, Irak, Suriye, Dubai, Filistin Libya ve Sudan’dan alım heyetleri gelecek. Balkan ülkelerinden Sırbistan, Kosova, Bosna Hersek, Arnavutluk ile Rusya ve Türk Cumhuriyetleri dahil bir çok ülkeden EFOR Fuarcılığın organizasyonlarıyla gelecek ziyaretçi ve alım heyeti fuar alanında olacak. Aydın, Manisa, Muğla, Antalya, Adana ve Ankara başta olmak üzere çevre il ve bölgelerden de mobilya ihtiyacını karşılayacaklar MODEKO’ya katılım sağlayacak.

SAĞLIKLA VE GÜVENLE ZİYARET
MODEKO 2021 Mobilya sanayinin önemli temsilcilerini, yurtiçi ve yurtdışı sektör profesyonelleri ile sosyal mesafe düzenlemesi, yoğunluk kontrolü, HES uygulaması, hijyen malzemeleri dağıtımı, maske temini, giriş güvenliği gibi tüm sağlık önlemlerinin alındığı ve başarılı bir şekilde uygulandığı güvenli alan belgesi alan FUAR İZMİR de bir araya getirecek.

MODEKO 2021 32. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı’nın  Fuar İzmir’deki A ve B Hollerinde her gün 10.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"