Minikler, 'Sağlıkta Yeşilay'ı resmetti

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) ve Ege Üniversitesi Hastanesi işbirliğinde, Yeşilay Haftası kapsamında çalışanların çocuklarına yönelik düzenlenen ‘Sağlıkta Yeşilay’ konulu resim yarışmasında...

Minikler, 'Sağlıkta Yeşilay'ı resmetti
04 Mart 2021 - 09:31

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) ve Ege Üniversitesi Hastanesi işbirliğinde, Yeşilay Haftası kapsamında çalışanların çocuklarına yönelik düzenlenen ‘Sağlıkta Yeşilay’ konulu resim yarışmasında dereceye giren miniklere ödüllerini EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak verdi. Çocuklarda madde bağımlılığına karşı farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyleyen Rektör Budak, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Ege Üniversitesi Hastanesi iş birliğinde, Yeşil Haftası etkinlikleri kapsamında, çalışanların çocuklarına yönelik resim yarışması düzenlendi. Çocuklarda madde bağımlılığına karşı farkındalığı oluşturmaya yönelik ‘Sağlıkta Yeşilay’ konulu resim yarışmasında dereceye giren miniklere ödüllerini EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak verdi.

Yarışmaya katılan tüm çocuklara çeşitli hediyeler verilirken, sembolik olarak düzenlenen törende konuşan Rektör Budak, “Covid sürecinde kısıtlamalar bir yandan hastalığın kontrol altında tutulmasını sağlarken diğer yandan da hareket kısıtlılığı ve teknoloji bağımlılığı gibi bazı olumsuzlukların artmasına yol açtı. Ülkemizde Yeşilay bağımlılıkla mücadele konusunda çok önemli çalışmalar yürütüyor. Biz de Ege Üniversitesi olarak gerek Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitümüz ve diğer ilgili birimlerimizle bağımlılığa karşı mücadele veriyoruz. Yine kampüsümüzde yer alan Yeşil Köşkümüzü Yeşilay’ın kullanımına sunduk. Bağımlılıkla mücadelede sağlık hizmetleri veriliyor. Burada en önemli olan şey, geleceğimiz olan çocuklarımızı madde bağımlılığına karşı bilinçlendirmemiz gerekiyor. Yeşilay Haftası kapsamında, madde bağımlılığına karşı farkındalığı arttırmak için Tıp Fakültesi Hastanemizin çalışanlarının çocuklarına yönelik bir resim yarışması düzenledik. Sembolik olarak bir tören düzenledik ve yarışmaya katılan tüm çocuklara çeşitli hediyelerimiz olacak. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"