Masterlerda şampiyon Ege'den çıktı

Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi (TMVFL) Federasyonu’nun 2020-2021 sezonu Türkiye Şampiyonu Manisa Masterler takımı oldu.

Masterlerda şampiyon Ege'den çıktı
23 Eylül 2021 - 20:45
Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi (TMVFL) Federasyonu’nun 2020-2021 sezonu Türkiye Şampiyonu Manisa Masterler takımı oldu. Egeliler kupayı Bartın Atatürk Stadı’nda ki finalde Çorum Veteranlar’ı penaltı atışlarıyla 4-3 yenerek kazandılar.

Final grubu maçları geçtiğimiz Mayıs Ay’ında Antalya’da tamamlanan TMVFL Masterler Türkiye Şampiyonası’nın final maçı SMA Tip 1 hastası 1 yaşındaki (14 aylık) Alpaslan Başoğlu bebek için yardım kampanyası ile birleştirilerek Bartın’da oynatıldı. Bartın Valiliği’nin izniyle açılan kampanyada ilaç temini için önemli miktarda bağış sağlandı.     
TMVFL Türkiye Şampiyonu’nu belirleyecek maçı Bartın Valisi Sinan Güler,  Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, TMVFL Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Gürsu, Bartın Şehit Uğur Akyer Masterler Kulübü Başkanı Savaş Buyurman, bazı siyasi partilerin il başkanları, bazı daire ve şube müdürleri ile Bartın, Çorum ve Manisalı futbolseverlerle birlikte izledi.
Manisa Masterler maça bir süre önce kalp krizi nedeniyle kaybettikleri takım arkadaşları “Hüseyin Gazi Kılınç Seni Unutmayacağız” yazılı pankartla çıktılar. Tribünlerine Alparslan Başoğlu bebek için yardım çağrılarını içeren afişlerin asıldığı Bartın Atatrük Stadı’ndaki çekişmeli maçın normal süresi 1 – 1 berabere sonuçlandı. Statü gereği geçilen penaltı atışlarında Manisa Masterler takımı 4-3’lük üstünlük sağladı. 

Bu skorla TMVFL Türkiye Şampiyonluğunu kazanan Manisa Masterler’in kupasını Bartın Valisi  Sinan Güler ile Federasyon Başkanı Kenan Gürsu birlikte verdiler. Manisa Masterler Kulübü Başkanı Ramazan Yıldız finali kazanmanın yanısıra yardım kampanyasının büyük ölçüde amacına ulaşmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Ramazan Yıldız; “ Gerek Türkiye Şampiyonası final gruplarında, gerekse final maçında ilimizi ve Ege Bölgemizi en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyoruz. Şampiyon olmanın mutluluğunu şifa içintemini zor bir ilaca ihtiyacı olan bir yavrumuza yardım ederek pekiştirdik. Başta Bartın Valimiz olmak üzere, bu finalin ve yardım kampanyasının gerçekleştirilmesini sağlayan Bartın’lı tüm yetkililere, federasyon yönetimimize, ve rakibimiz Çorum Veteranlara teşekkür ediyorum. Bu organizasyon; ulu önder Atatürk’ün  “Ben sporcunun, zeki, çevik ve ahlaklısını severim” özdeyişinin sahaya yansımış hali oldu. Emek veren herkesi kutlarım” dedi.
Final maçı sonrası Alparslan Başoğlu bebek için hedeflenen miktarın yüzde 85’ine ulaşıldığı açıklandı.
 
Seyfi GÜL / İzmir Basın Grubu 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"