Leylek Dostu Fadıllı Projesi devam ediyor

Nilüfer Kent Konseyi’nin çağrısı üzerine 4 Ağustos 2023 Cuma günü Nilüfer Fadıllı Mahallesi’nde LEYLEK DOSTU FADILLI PROJESİ paydaş toplantısı gerçekleşti.

 Leylek Dostu Fadıllı Projesi devam ediyor
07 Ağustos 2023 - 16:44

Kamu Kurumları Fadıllı'da leylekleri korumak için buluştu

Nilüfer Kent Konseyi’nin çağrısı üzerine 4 Ağustos 2023 Cuma günü Nilüfer Fadıllı Mahallesi’nde LEYLEK DOSTU FADILLI PROJESİ paydaş toplantısı gerçekleşti. Bölgemizde faaliyet gösteren çok sayıda kamu kurumunun temsil edildiği toplantıda, değerli akademisyenlerin sunumu ile göçmen kuş popülasyonu ve yuvaları konusunda bilgi paylaşımı yapıldı.
 
Sabah 9.30’da Fadıllı Köy Meydanı’nda katılımcılarla buluşulup teknik bir gezi yapıldı. Gezide mahallede bulunan leylek yuvalarının bazıları ziyaret edilerek yerinde tespit ve gözlem gerçekleştirildi.

Gezinin ardından Fadıllı Kadın Derneği Binası’nda toplantı başladı. Proje paydaşları ile tanışmanın ardından Franziska Arıcı tarafından 2003-2023 yılları arasında leylek konusunda yapılan çalışmalar ve gelinen son durum hakkında bilgi verildi. Leylek popülasyonundaki artış, yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerilerini içeren bir sunum yaptı.
Uluabat Gölü havzasında yaz aylarında konaklayan göçmen kuşların korunması ve yaşam alanlarının düzenlenmesi konusunda kurumlar arasındaki münazaranın ardından, doğal yaşamın korunması için yapılabilecek çalışmalar hakkında değerli fikirler ortaya çıktı. Elektrik direklerini mesken tutan kuşların yuvalarının düzenlenmesi, mahallelinin sürece dahil edilmesi için yapılabilecek çok sayıda konu başlığı ortaya konuldu.
 
Kamu kurumlarının tekrar bir araya gelmeyi ve yapılacak çalışmaları takip etmeyi karar altına almasını çok kıymetli. Önümüzdeki süreçte Uluabat Gölü’nün kıyı şeridi boyunca bütün meskûn mahaldeki kamu kurumlarının da çalışmalara dahil olması ve bütün havzayı içine alarak çalışma kapsamının genişletilmesi bir hedef olarak toplantıda ifade edildi.
 
 Toplantıya Katılanlar:
 
- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bursa İl Müdürlüğü
-Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğü
- Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü
- BUSKİ Artma Tesisleri Dairesi Başkanlığı
- BUÜ Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü
- BUÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü
- BUÜ Veteriner Fakültesi
- UEDAŞ Nilüfer İşletme Şefliği
- Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü
- Nilüfer Belediyesi İklim Değişikliği Müdürlüğü
- Nilüfer Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
- TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi
- EKODER
- DOĞADER
- Z Doğa Derneği
- Fadıllı Muhtarlığı
- Fadıllı Kadın Derneği
- Nilüfer Kent Konseyi
- Fransizka Arıcı

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu