İzmirli depremzedelere bir destek de Endonezya'dan geldi

İzmirli depremzedelere bir destek de iki yıl önce meydana gelen 7.5 şiddetindeki deprem ve ardından oluşan tsunami nedeniyle büyük yıkım yaşayan Endonezya’dan geldi.

İzmirli depremzedelere bir destek de Endonezya'dan geldi
12 Kasım 2020 - 13:53
ENDONEZYALI ÖĞRENCİLERDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA BİLGİSAYAR
İzmirli depremzedelere bir destek de iki yıl önce meydana gelen 7.5 şiddetindeki deprem ve ardından oluşan tsunami nedeniyle büyük yıkım yaşayan Endonezya’dan geldi. Öğrenci değişim programı çerçevesinde Türkiye’de bulunan Endonezyalı üniversite öğrencileri, depremzede çocukların eğitiminde kullanılmak üzere bağışta bulundu. 

İzmir, İstanbul ve Bursa’daki Endonezyalı öğrenciler depremzede çocuklara eğitimlerinde kullanılmak üzere tablet bilgisayar alınması için 7.300 dolar topladı. Parayı ilgili hesaba yatıran gençler, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’u ziyaret etti. 

Aynı acıyı bizde yaşamıştık
Duyarlı öğrenciler adına konuşan konuşan Jelang Ramadhan, 28 Eylül 2018'de meydana gelen deprem ve ardından oluşan tsunamide 4 bin 340 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “Bizler böylesi felaketlerde nasıl acılar yaşandığı çok iyi biliyoruz. Bu nedenle imkanlarımız ölçüsünde özellikle çocuklara destek olmak istedik. Sayın Başkan bize nasıl bir yol izlememiz gerektiğini gösterdi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.  

Çocuklar eğitimlerinden geri kalmamalı
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ise deprem mağduru çocukların eğitimlerinden geri kalmaması gerektiğini belirterek, “Endonezyalı kardeşlerimizin topladığı bağışlarla alacağımız 50 adet tablet bilgisayarı, onlar adına uzaktan eğitim desteği verdiğimiz Dijital Sınıf ile birlikte depremzede ailelerin çocuklarına hediye edeceğiz. Kendilerini bu hassas  davranışları için kutluyorum” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"