İzmir'in saklı cenneti: Görece

İzmir'in saklı cenneti Görece, temiz havası, yemyeşil doğası, dingin ruhu, tarihi dokusu ve simgesi nazar boncuğu ile huzur dolu bir yaşamın kapılarını aralıyor.

İzmir'in saklı cenneti: Görece
20 Mart 2022 - 12:55

İzmir'in yeni yıldızı Görece

İzmir’in parlayan yıldızı Görece, yılda 13 bin tonun üzerinde oksijen üreten 450 hektarlık Çatalkaya Korusu'na komşuluğuyla kentin “nefes aldığını hissettiği” yeni yaşam alanı oldu. Değişen konut tercihinde gayrimenkul yatırımcıların yeni adresi İzmir'in Güney kapısı “Görece” oldu. Her yere yakınlığıyla dikkat çeken Görece, özellikle temiz havasıyla büyük ilgi görüyor. 
 

OKSİJEN ZENGİNİ

Bir hektar iğne yapraklı çam ormanı yılda 30 ton oksijen üretirken 450 hektarlık Çatalkaya Korusu'na komşu olması Görece ve civarında, bu oran 13 bin 500 tona çıkıyor. Görece'deki hava kalitesi değerleri İzmir'deki birçok yerleşim yerine göre temiz düzeyde çıktı. Şehir genelinde karbon monoksit oranı bir çok noktada 60 ile 77 ppb arasında değişirken Görece'nin 16 ppb gibi çok düşük değerlere sahip olduğu belirlendi. 
 

AİLELERİN TERCİHİ

Koruma havzasında olması nedeniyle alt yapısı yıllar önce tamamlanan Görece, sadece 0.60 emsal ve yatay mimariye sahip olmasıyla İzmir'in özlediği "örnek" kentleşmenin yeni rotası haline geldi. Değişen gayrimenkul anlayışı kapsamında düşük katlı, yoğunluğu az olan konutlara artan talebi tam anlamıyla karşılayan Görece özellikle ailelerin de gözdesi haline geldi.  Tahtalı Barajı Koruma havzasında olması, çok katlı yapılaşmaya izin verilmemesi, temiz havası ve düşük yoğunluklu yapılaşma bölgenin cazibesini artıran nedenler arasında yer alıyor.


ORGANİK YAŞAM

Görece, şehrin ortasında doğal bir yaşamın da kapısını aralıyor. Alışverişlerinde organik sebze ve meyvelere, süt ürünlerine, yöresel ekmek çeşitlerine ulaşabilme imkanıyla Görece, organik ve sağlıklı bir yaşam vaad ediyor. Aynı zamanda Görece Çatalkaya Korusu’nda doğa yürüyüşü, bağların arasında bisiklet turu, Ege'nin en güzel plajlarında deniz, kum ve güneşin keyfi, mesire alanları, doğal güzellikleri ve doğanın renklerinden ilham alınarak hazırlanan nazar boncuklarının üretildiği Boncuk Köy’de rengarenk bir gün geçirme fırsatlarını da bir arada sunuyor.
 
BENZERSİZ KONUM
Otoyol ve çevre yolu bağlantıları nedeniyle hem şehir merkezine hem denize hem de okul, hastane, alışveriş merkezlerine yakınlığı da Görece'ye olan ilginin nedenleri arasında yer aldı. Görece'de ayrıca 90 bin metrekarelik alanda kafe-restoran, pastane, açık spor alanları, golf alanları, eğlence lunapark gibi işletmeleri kapsayan günübirlik tesislerin kurulması için imar planı çalışmaları da sürüyor.
 
BURADA YOK YOK
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İnciraltı Kent Ormanı gibi rekreasyon alanının benzerini Görece'de yapılacak. 50 bin metrekareyi bulan Görece Doğal Yaşam ve Rekreasyon Alanında spor tesisi binası, yüzme havuzu, basketbol, futbol ve voleybol sahaları, tenis kortları, bisiklet-yürüyüş yolları ile açık sergi alanları yer alacak.
 
GELECEĞE MİRAS

Geçmişin değerlerine sahip çıkma, eski ve yeniyi bir arada harmanlama gibi yaklaşımlar, sürdürülebilir kentleşmenin olmazsa olmazı içinde yer alıyor. Bugünden gelecek nesilleri düşünerek, kent tasarımları yaparken Görece, son olarak miras olarak bırakılabilecek en iyi alanlardan biri olarak da öne çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"