Gönüllü Kadınlar 'Hasan Karabağ' İçin Çalışıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylık dosyasını teslim ettikten sonra Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ için bir araya gelen gönüllüler çığ gibi büyüyor. Oluşan büyük destekle ilçelerde sokak sokak çalışmalarını sürdüren kadınlar, “İzmir için Karabağ ve Başka İzmir yok” sloganlarıyla Başkan Hasan Karabağ’ı anlatıyor.

Gönüllü Kadınlar 'Hasan Karabağ' İçin Çalışıyor
20 Kasım 2018 - 11:55

İzmir’in tüm ilçelerinde 10 gündür vatandaşlara ulaşan büyük gönüllü kadrosu, Başkan Hasan Karabağ için hazırlanan broşürleri dağıtarak, çalışmaları anlatıyor. İlçelerin pazarlarını; esnafını, sanayi siteleri ve mahallelerini dolaşarak, önemli bir kamuoyu kitlesi oluşturan ekip; neden “İzmir için Karabağ” dediklerini İzmirlilere bire bir anlatıyor. Hayata geçirilen örnek projeleri “Bayraklı’da yaptı, şimdi sıra İzmir’de” sloganıyla sokağa taşıyan gönüllü ekip, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın; İzmir’in en zorlu ve en büyük ilçelerinden Bayraklı’da; 10 yıldır yapılamaz denilenleri yaptığına ve Türkiye’nin ilklerinin altında imzası olduğuna dikkat çekiyor. İlçede ilk gerçekçi kentsel dönüşüm adımlarını da yenilenen imar revizyon planlarıyla yine Hasan Karabağ’ın attığını belirten ekip vatandaşlar tarafından da büyük ilgi görüyor.

YAPILAMAZ DENİLENLERİ YAPTI…

Alan çalışmaları sonrası bir araya gelerek değerlendirme yapan Karabağ’ın gönüllü ekibi, “İzmir, çıkmaz sokakları hak etmiyor! İlk gerçekçi kentsel dönüşüm adımlarını attı. “İnsanın girdiği her yere belediye hizmeti de girecek” dedi ve bunu sözde bırakmadı. Camiyi, cemevini, kiliseyi ayırmadı. Öğrenci yurdu yapamazsınız dediler, yaptı! Dersane kuramazsınız dediler, kurdu. Kolektif üretimi destekledi; kadın emeğine sahip çıktı. Gençleri teknolojiyle buluşturdu. Örnek kütüphaneleri hayata geçirdi. İlçede 16 kütüphane kurdu. Yaşlının, engellinin, hastanın elinden tuttu. İmkanlar dahilinde gerek ibadethanelerin gerekse eğitim alanlarının ihtiyaçlarını karşıladı. Tüketiciyi de düşündü, esnafı da… Başkan Karabağ’ın halktan ve doğrudan yana duruşu, hizmet yolunda kararlılık ve gücü, adım atarken cesareti var! Hangi inançtan olursanız olun, hangi siyasi partiye oy verirseniz verin eşit hizmet var, üretmek var, Atatürkçülük, cumhuriyetçilik, çağdaşlık, modernizm ve laiklik var” dedi. Gönüllüler, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın belediyecilik yaklaşımı hakkında ise “Onun belediyeciliğinde, halkın ihtiyacına zamanında cevap vermek, hayatı kolaylaştırmak, ihtiyaca göre projeler üreterek çözüm odaklı çalışmalar yapmak, zamanı iyi okumak ve çağa yetişmek var” diye ifade etti.

HER İLÇEDEN DESTEK BÜYÜYOR

Aralarına kentin her ilçesinden yeni katılımlar olduğunu da belirten gönüllüler ekibi, “Bayraklı’da oturmuyoruz ama Hasan Karabağ’ın orada yaptıklarını yıllardır izliyoruz. 10 bine yakın insanın katılımı ile her 29 Ekim’de çizdiği Atatürk’ü, Türk Bayrağını, Türkiye haritasını izledikçe heyecanlanıyoruz. Halka en yakın başkan olduğunu görüyoruz. Büyük küçük demeden; engellilerden, yaşlı ve hastalara kadar her kesime sevgiyle el uzatıyor. Her mahallede bir belediye şubesi kurmuş, hizmeti halkın ayağına götürüyor. Kaç belediye; ilçesinde engelliler için bir eğitim, kültür sanat merkezi kurmuştur? Karabağ, kurdu. Hatta onlar için sinema bile hayata geçirdi. Daha ilk göreve geldiğinde kadın emeğine sahip çıktı. Halka belediye aracılığıyla da ücretsiz sağlık hizmeti verilebileceğini gösterdi. İzmir için de önemli işler yapacağına inanıyoruz. Doğru olan işleri sürdüreceğine ve şehrimize yeni projelerle can suyu olacağına inanıyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...