Geleceğin mühendisleri Ege Üniversitesinde yetişiyor

İZMİR (Ege Ajans)- Türkiye’nin tam akreditasyona sahip, öncü araştırma üniversitelerinden olan Ege Üniversitesi, girişimci ve yenilikçi mühendisler yetiştirmeye devam ediyor.

Geleceğin mühendisleri Ege Üniversitesinde yetişiyor
28 Temmuz 2023 - 11:02

EÜ Mühendislik Fakültesi güçlü laboratuvar altyapısıyla uluslararası ölçekte eğitim veriyor

İZMİR (Ege Ajans)- Türkiye’nin tam akreditasyona sahip, öncü araştırma üniversitelerinden olan Ege Üniversitesi,  girişimci ve yenilikçi mühendisler yetiştirmeye devam ediyor. Küresel ölçekte mühendislik eğitimi veren Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite olarak EUR-ACE lisans düzeyinde “Avrupa'dan Akredite Olmuş Mühendislik Programı”  etiketi ile öğrencilerine uluslararası standartlara uygun bir eğitim imkânı sunuyor. 

EÜ Mühendislik Fakültesinde; Bilgisayar Mühendisliği, Biyomühendislik, Deri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği olmak üzere toplam 9 bölüm bulunuyor. Fakülte, tüm bölümleri ile yüzde yüz İngilizce eğitim veriyor. Güçlü bir laboratuvar altyapısına sahip olan Fakültede öğrenciler, alana dair uygulamalar gerçekleştirebiliyor. Biyomühendislik, Gıda, Kimya, Tekstil ve Makine Mühendisliği Bölümlerinde çift ana dal ve yan dal programları mevcut olup bu bölümlerde okuyan başarılı öğrencilerin ikinci bir alanda lisans diploması alma veya ikinci bir dalda sertifika alma imkânları bulunuyor.


Öğrenciler, sanayi iş birliğinde önemli imkânlar elde ediyor

EÜ Mühendislik Fakültesinin bölümlerinde üniversite sanayi iş birliği içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar önemli bir yer tutuyor. Fakültenin programları, üniversitelere giriş sınavı tercih sıralamasında ilk beş içerisinde yer alıyor. Fakülte, ekonominin gereksinim duyduğu mühendisleri, gerekli teorik ve pratik bilgilerle donatarak yetiştirmeyi, ilgili kamu ve özel sanayi kuruluşlarının sorunlarına çözüm getirmeyi, yeni teknolojilerin endüstriye uygulanmasını ve temel mühendislik bilimlerinin geliştirilmesine yönelik araştırmalar yapmayı amaçlıyor.


Öğrencilere yurt dışında staj ve araştırma imkânı sunuluyor

Uluslararasılaşma misyonuyla hareket eden Mühendislik Fakültesinde gerek Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarından olan ERASMUS Programı ile gerekse ikili iş birliği anlaşmaları kapsamında öğrenci değişimi gerçekleştiriliyor. Ege Üniversitesinde ERASMUS programı ile en fazla öğrenciyi yurt dışına gönderen akademik birim olan Mühendislik Fakültesi,   yine IAESTE olarak bilinen uluslararası staj programı ile öğrencilerine yurt dışındaki endüstri kuruluşlarına staj yapma imkânı sunuyor. Ayrıca genç mühendisler Ege Teknopark bünyesinde de staj yapma imkânına sahip oluyorlar.


Tekstil ve Deri Mühendisliği Bölümlerini tercih edenlere burs imkânı

Tekstil Mühendisliği Bölümü ile Deri Mühendisliği Bölümünü ilk 5 tercihi içerisinde seçen ve tekstil mühendisliğinde ilk 80 bine, deri mühendisliğinde ise ilk 20 bine giren öğrencilere kademeli olarak karşılıksız eğitim bursu veriliyor. Burs miktarları, üniversite sınavı puan sıralamasında ilk 20 bine giren öğrencilere asgari ücret kadar, 20 bin ile 50 bin arasındaki öğrencilere asgari ücretin yüzde 70’i ve 50 bin ile 80 bin arasındaki öğrencilere asgari ücretin yarısı olacak şekilde burs imkânı veriliyor. Ayrıca deri mühendisliği bölümü öğrencilerine Deri ve Deri Mamulleri İhracatçı Birlikleri tarafından deri sektöründe faaliyet gösteren firmalarda en az 5 yıl iş garantisi veriliyor.  

Mühendislik Fakültesinin farklı bölümlerini bitiren mezunlar, kendi alanlarında veya ilgili alanlarda yüksek lisans ve daha sonra doktora çalışmalarına devam ederek akademik kariyer yapabilecekleri gibi mezun oldukları bölümden aldıkları eğitime göre sanayiden sağlığa kadar geniş bir alanda araştırma-geliştirme, üretim, kalite güvence, pazarlama, ithalat ve ihracat vb. alanlarda mühendis olarak görev alabiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...