Fabrizio Romano: "Arda Güler, 20 milyon Euro'dan daha değerli bir oyuncu"

Fabrizio Romano, Sosyal Lig oyuncuları için verdiği özel röportajda; Süper Lig futbolcularının transferlerine dair açıklamalarda bulundu. Real Madrid transferi öncesinde; Sevilla, Ajax, Borussia Dortmund, Milan dahil olmak üzere birçok kulübün Arda Güler’i takip ettiğini açıklayan Romano, Güler’in 20 milyon Euro’dan daha değerli bir oyuncu olduğunu belirtti.

Fabrizio Romano: "Arda Güler, 20 milyon Euro'dan daha değerli bir oyuncu"
04 Ekim 2023 - 21:52

"Arda Güler, 20 milyon Euro’dan daha değerli bir oyuncu"

Transfer dünyasının yakından takip edilen ismi Fabrizio Romano, Sosyal Lig oyuncuları için verdiği özel röportajda; Süper Lig futbolcularının transferlerine dair açıklamalarda bulundu. Real Madrid transferi öncesinde; Sevilla, Ajax, Borussia Dortmund, Milan dahil olmak üzere birçok kulübün Arda Güler’i takip ettiğini açıklayan Romano, Güler’in 20 milyon Euro’dan daha değerli bir oyuncu olduğunu belirtti. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde şanssız bir kura çektiğini söyleyen Romano, Galatasaray’ın yine de grupta şansı olduğunu ve rakipler açısından İstanbul’da Galatasaray’a karşı oynamanın zor olduğunu da açıkladı. Fabrizio Romano, ayrıca Fenerbahçe’nin Livakoviç transferinin perde arkasını ve Galatasaray ile Szymanski arasındaki görüşme hakkında merak edilenleri de paylaştı. 

Dünyanın en iyi spor habercisi olarak kabul edilen Fabrizio Romano, Petrolig Games tarafından geliştirilen Petrol Ofisi Sosyal Lig oyuncularına gündem yaratacak flaş açıklamalarda bulundu. 
 

Real Madrid ve Barcelona gibi kulüplerden gelen teklifleri reddetmek zor

Arda Güler’in Real Madrid transferine dair açıklamalarda bulunan Fabrizio Romano, Fenerbahçe taraftarlarının bu transferden yeteri kadar para kazanılmadığına dair tepkilerini de yorumladı, “Konu bazı durumlarda para olmayabilir, Real Madrid ve Barcelona gibi kulüplerden gelen teklifleri reddetmek gerçekten zor. Sevilla, Ajax, Borussia Dortmund, Milan dahil olmak üzere birçok kulüp Arda Güler’i takip ediyordu. Real Madrid, Arda Güler’i transfer etmek istediğinde diğer kulüplerin onu transfer etme imkanı kalmadı. Bir futbolcu Real Madrid’e gitmek istiyorum diyorsa onu durdurmak çok zordur. Fakat altını çizmeliyim ki Arda, muhtemelen 20 milyon Euro’dan daha değerli bir oyuncu. Sonuçta, iyi ödeme şartları, bonuslar ve satış maddesinin de eklenmesiyle yine de Fenerbahçe için iyi bir transfer olduğunu düşünüyorum. Taraftarları anlayabiliyorum, Arda takımda ayrıldığı için hayal kırıklığı yaşadılar.


Galatasaray’ın grupta şansı var

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki şansını da değerlendiren Romano, “Galatasaray şanssız bir kura çekti. Bayern Münih ve Manchester United çok güçlü ekipler. Galatasaray’ın rakipleri ne kadar güçlü olsa da İstanbul’da Galatasaray’a karşı oynamak oldukça zor. Galatasaray, ateşli bir taraftar grubuna sahip ve kadrosu da kaliteli isimlerden oluşuyor. Yani rakipler açısından Galatasaray maçları hiç kolay geçmeyecek. Grubun favorileri Bayern Münih ve Manchester United olsa da Galatasaray’ın da grupta şansı olduğunu düşünüyorum” diyor.
 

Livakoviç transferinin perde arkası

Fenerbahçe’nin Livakoviç transferiyle fark yarattığını söyleyen Romano, “Villarreal dahil olmak üzere farklı kulüpler Livakoviç’le ilgileniyordu. Villarreal, tek kaleciyle devam etmeye karar verdi ama Livakoviç’le de bir görüşme gerçekleştirdiler. Ardından Fiorentina da futbolcuyla ilgilendi. Sonrasında Olympique Marseille de devreye girdi ve futbolcuyla görüşmelerde bulundu fakat Livakoviç bu takımı tercih etmedi.” dedi.
 

Galatasaray, Szymanski’ye teklif götürmedi

Szymanski transferinde Galatasaray’ın da futbolcuyla ilgilendiği söylentilerine de açıklık getiren Romano, “Galatasaray ve Fenerbahçe’nin rekabet ettiği bir transfer dönemi yaşadık. İki büyük kulüp için bu normal bir durum. Bu rekabet, İspanya, İtalya, İngiltere’de dünyanın her yerinde yaşanan bir şey. Galatasaray’ın futbolcuya ilgisi vardı fakat kulüp bu konuda ısrarcı olmadı, sadece anlaşma şartları hakkında bilgi sahibi olma girişiminde bulundu.” şeklinde sözlerini sürdürdü.
 

Icardi, hikayemin ve hayatımın bir parçası

Galatasaray’ın Icardi transferini duyurduğu videoda kulüple yaptıkları iş birliği hakkında açıklamalarda bulunan Fabrizio Romano, “Icardi benim hikayemin ve hayatımın bir parçası, dolayısıyla Icardi’yle ilgili konularda ben her zaman varım. Icardi’yle ilgili ilk yaptığım haberle onun sayesinde transfer piyasasına ve gazetecilik dünyasına adım attım. Bu yüzden ona minnettarım. Bu iş birliğinin bir parçası olmak beni çok mutlu etti. Aslında bu video, aramızdaki bu hikayenin kadere yansıması gibi bir şey. Galatasaray taraftarlarını mutlu eden bu transfer rakip takım taraftarlarını mutsuz etse de bu iş birliğinin bir takım taraftarlığından çok bir oyuncu taraftarı olmakla ilgili olduğunun altını çizmek isterim.”
 

Ferdi Kadıoğlu’nu Avrupa takımları takip ediyor

Ferdi Kadıoğlu’nun da birçok kulüp tarafından takip edildiğini açıklayan Romano, “Şu an için bu konuda somut bir gelişme yok. Eylül ayının oyuncuları takip etme zamanı olduğunu biliyoruz. Sonrasında transfer piyasası hızlanacaktır. İspanyol ve Alman takımlarının onu izlediğini biliyorum.” dedi.
 

Fabrizio Romano kimdir?

İtalyan futbol gazetecisi Fabrizio Romano, geçtiğimiz dönemde İtalya'nın en büyük yayıncı kuruluşları arasında yer alan Sky Sport Italy'nin kadrosunda yer almıştır.  İtalyan spor gazetesi Calciomercato, Alman tabanlı skor, maç sonuçları, istatistik, transfer haberleri, fikstür, piyasa değerleri gibi futbol bilgileri içeren internet sitesi Transfermarkt gibi kuruluşlarda da görev alan Romano, The Guardian gazetesi için transfer ve futbol haberleri hakkında yazılar yazmaktadır. Fabrizio Romano, futbol transfer haberleri konusunda en bilgili ve güvenilir kaynaklardan biri olarak kabul edilmektedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...