Enuygun'dan açıklama: Uçak ve otobüs bileti olanlar nasıl yolculuk edebilecek?

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı Kısmi Kapanma Genelgesi’ne göre uçak, otobüs, tren gibi şehirlerarası toplu ulaşım araçlarında...

Enuygun'dan açıklama: Uçak ve otobüs bileti olanlar nasıl yolculuk edebilecek?
14 Nisan 2021 - 12:21

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı Kısmi Kapanma Genelgesi’ne göre uçak, otobüs, tren gibi şehirlerarası toplu ulaşım araçlarında bilet alanlar, bilet rezervasyon kodlarını göstermeleri halinde seyahatlerini gerçekleştirebilecek. Türkiye’nin Lider Seyahat Sitesi Enuygun “14 Nisan akşamı saat 19.00’dan itibaren iki hafta süreyle sitemizden uçak ve otobüs bileti alan kullanıcılarımız, bilet bilgilerini göstermeleri halinde yolculuk edebilecek” açıklamasını yaptı.

 Şehirlerarası toplu ulaşımda Seyahat İzin Belgesi zorunluluğu yok

Özel araçla seyahat etmek için bazı kurallar ve gereklilikler bulunuyor. Ancak şehirlerarası seyahatlerini toplu ulaşım araçlarıyla yapacak kişiler için Seyahat İzin Belgesi alma zorunluluğu bulunmuyor. Enuygun üzerinden bilet satın alan kullanıcılar da şehirlerarası seyahat yasaklarından ve sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuluyor. Bunun için kullanıcının bilet rezervasyon bilgilerinin ekran görüntüsü, e-mail veya SMS olarak göstermesi yeterli oluyor.

Zorunlu hal sayılabilecek durumlar

İçişleri Bakanlığı’nın Kısmı Kapanma Genelgesi’ne göre özel araçlarıyla seyahat etmek isteyenler ise sadece zorunlu hallerde, Seyahat İzin Belgesi alarak şehirlerarası yolculuk edebilecek. Seyahat İzin Belgesi Alo 199 ve e-Devlet üzerinden alınabilecek.

Genelgeye göre zorunlu hal sayılan durumlar ise şöyle: 

  • Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup ikametine dönmek isteyenler, 
  • Doktor raporu ile sevk olan ya da daha önceden alınmış randevusu olanlar,
  • Kendisini veya eşinin birinci dereceden yakının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için cenaze nakil işlemine refakat edebilecek en fazla 8 kişi, 
  • Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olup bunu araç plakası, bilet rezervasyon kodu ile belgeleyebilenler,
  • ÖSYM tarafından ilan edilen sınavlara katılacak ve refakatçileri, 
  • Askerlik hizmetini tamamlayanlar,
  • Özel veya kamudan sözleşme davet yazısı olanlar, ceza infaz kurumlarından salıverilenler 

Tüm bu zorunlu haller kapsamına giren kişiler, sadece Seyahat İzin Belgesi alabilmeleri durumunda özel araçlarıyla şehirler arası seyahatlerini yapabilecek. Uçak, otobüs, tren, vb. toplu taşıma araçlarını kullanmak isterlerse belge almaları gerekmeyecek. Seyahat İzin Belgesi’ni Alo 199 ve e-Devlet üzerinden alabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...