Ege Üniversitesinden YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'a coşkulu karşılama

YÖK Başkanı Özvar, “Ege Üniversitesi, çok yakında takip ettiğim bir üniversitemiz. Ege, özellikle son 4-5 yılda önemli başarı hikâyeleri inşa eden üniversitelerimizden bir tanesi” dedi.

Ege Üniversitesinden YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'a coşkulu karşılama
24 Şubat 2022 - 20:10

YÖK Başkanı Özvar: “Ege Üniversitesi büyük bir başarı hikayesi yazdı”

İZMİR(Ege Ajans)- Bir dizi ziyaret kapsamında İzmir’e gelen Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’i makamında ziyaretinin ardından ilk olarak Ege Üniversitesi ailesiyle bir araya geldi.

Türk Yükseköğretiminin yeni vizyonu doğrultusunda üniversitelerle daha yakından iletişim kurmak, çeşitli temaslarda bulunmak, kurumsal ve bölgesel iş birliklerini tesis etmek amacıyla İzmir’e gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Üyeleri ile birlikte İzmir Valiliğini ve Ege Üniversitesini ziyaret etti. Ziyaret sırasında YÖK Başkanı Özvar’a, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak eşlik etti.

İzmir programına Ege Üniversitesini ziyaret ederek başlayan YÖK Başkanı Özvar’ı öğrenciler ve akademisyenler rektörlük girişinde çiçeklerle karşıladı. Burada Ege Üniversitesi ailesinin mensuplarına seslenen Prof. Dr. Özvar, “Bugün aranızda bulunmaktan mutlu olduğumu belirtmek isterim. Bu ölçekte bir sıcak karşılaşmayı ilk defa sizlerle yaşıyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ı daha önceki yıllardan da tanıyorum. Ege Üniversitesi, çok yakında takip ettiğim bir üniversitemiz. Ege, özellikle son 4-5 yılda önemli başarı hikâyeleri inşa eden üniversitelerimizden bir tanesi. Yükseköğretim Kurulu olarak üniversitelerimizi, öğrencilerimizi, personelimizi ziyaret ederek olabileceği ölçüde onlarla yüz yüze gelmeye çalışıyoruz. Maksadımız, ülke olarak yükseköğretimde olabilecek en yüksek düzeye gelmek. Üniversiteler, bilimin yuvasıdır,  insanlığa yol gösteren, ışık tutan fener gibidir. Bu açıdan derdimiz, bütün üniversitelerimizin hem ülkemize hem de dünyaya önderlik edecek birer bilim yuvası haline gelmeleridir” dedi.
 
Ege, Türk Yükseköğretiminin karakterini en iyi yansıtan üniversitelerden birisi
Prof. Dr. Özvar, “İzmir, çok hususi bir ilimiz. Ülkemizin dışa açılan yüzü. Anadolu’nun, Avrupa’ya ve Akdeniz’e açılan en önemli kapılarından birisi. İlimizin bu özellikleri ile bütünleşen bir Ege Üniversitesini hayal ettiğimi belirtmek isterim. Ege Üniversitesinin gerek ülkemizde gerekse dünyada çok daha iyi noktalara gelebilmesi için hep birlikte daha fazla gayret edeceğiz. Ege’nin önümüzdeki yıllarda dünya sıralamalarında daha da yukarılara çıkacağına can-ı gönülden inanıyorum. Ege,  ‘Araştırma üniversitesi’ etiketine sahip bir üniversite. Bu vesile ile üniversitemizin yönetimini ve değerli hocalarını tebrik ediyorum. İnanıyorum ki Ege Üniversitesi, İzmir’de bulunan diğer üniversiteler ile beraber hem şehrimize, hem bölgemize hem de ülkemize daha büyük hizmetler verecektir” diye konuştu.

Konuşmasının ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Ege Üniversitesi Şeref Defteri’ni imzaladı. Prof. Dr. Özvar’ı makamında ağırlayan Rektör Budak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ege Üniversitesinde eğitim-öğretim başta olmak üzere son dönemde hayata geçirilen projeler ve yaşanan değişimler ile ilgili bilgiler verdi. Daha sonra EÜ Senato üyeleri ile bir araya gelen Prof. Dr. Özvar, Türk Yükseköğretiminin vizyonunu, geleceğe yönelik hedeflerini ve bölgede yapılacak iş birliklerini paylaştı. Araştırma üniversitesi statüsü alan Ege Üniversitesinin, Türk Yükseköğretiminin karakterini en iyi yansıtan üniversitelerden birisi olduğunu vurguladı.

27 yıl sonra bir ilk
27 yıl sonra bir YÖK Başkanını Ege Üniversitesinde ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “ Geçtiğimiz Eylül ayında, Ankara’da gerçekleştirdiğiniz toplantıda, yükseköğretimi ilgilendiren her konunun nesnel koşullarda ve veriye dayalı bir şekilde ele alınmasına olanak sağlayan Yeni Vizyon haritasını, Prof. Dr. Erol Özvar Başkanımızdan dinledik. Kendisinin imzasını taşıyan YÖK’ün Yeni Vizyonu,  Türk Yükseköğretim tarihine yeni bir soluk yeni bir dinamizm getirdi. Değerli Başkanımızın vizyoner kişiliği ile ortaya koyduğu yeni yol haritasını,  Ege Üniversitesi olarak kendimize şiar edindik.   O gün Ankara’daki toplantıdan İzmir’e döner dönmez Ege Üniversitesi Senatosuyla bir araya gelerek YÖK’ün yeni vizyonunu, Üniversite mensuplarımızla paylaştım. Yeni YÖK Vizyonuna paralel olarak Ege Üniversitesi 2022-2025 yol haritasını oluşturduk ve belirlenen hedefler doğrultusunda zaman kaybetmeden çalışmalarımıza başladık” diye konuştu.
 
“EÜ ailesi olarak daha çok çalışmaya devam edeceğiz”
Ege Üniversitesi olarak eğitim-öğretim ve araştırmanın yanında ülke ekonomisine katkı sağlamak adına çeşitli hamleler yapacaklarını belirten Rektör Budak,  “Ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınma hedefleri doğrultusunda,   ilimizin ve bölgemizin ekonomik potansiyelinin gelişmesi için üstün gayret sarf edeceğiz.  Uluslararası niteliklere sahip öğrenciler yetiştirerek ulusal ve uluslararası iş gücü piyasasını yakından takip edip öğrencilerimizin istihdamına olanak yaratacak projeler geliştireceğiz. Sanayi ile iş birliği çerçevesinde geliştirdiğimiz ‘Ege Modeli’ gibi özgün projelerimize yenilerini ekleyerek tüm verilerimizi, Kurumsal Gelişimi İzleme ve Değerlendirme Koordinatörlüğü çatımız altında dün olduğu gibi bugün de şeffaf ve erişilebilir hale getireceğiz.  Ege Üniversitesi olarak çalışmaya, üretmeye ülkemize ve bölgemize katkı sunmaya devam edeceğiz. YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, konuşmasının ardından yaptığı sunumda Ege Üniversitesinin bir araştırma üniversitesi olarak yaptığı çalışmalar ve gelecek vizyonu ile ilgili bir brifing gerçekleştirdi.

Senato toplantısının ardından Ege Üniversitesi Yerleşkesini gezen Prof. Dr. Erol Özvar sırasıyla; EBİLTEM, Merkez Kütüphane, Büyük Spor Salonu, 20 Mayıs Spor Tesisleri, Diş Hekimliği Fakültesi Yeni Binası, ARGEFAR ve EÜ Tıp Fakültesi Hastanesini ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kampüs gezisinin ardından EGE-MATAL’da öğrenci senatosu üyeleri ile bir araya gelen Prof. Dr. Özvar, gün sonunda EÜ Yeni Senato Salonu’nda İzmir’de yer alan üniversitelerin rektörleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
GEMİSANDER'den "uyuşturucu" iddiasına yanıt: "Hukuki süreç başlatılacak!"
GEMİSANDER'den "uyuşturucu" iddiasına yanıt: "Hukuki süreç...
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı