Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinden uluslararasılaşma atağı

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesinin bilgi birikimini toplumun her kesimiyle buluşturan Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM), yeni dönemde eğitimlerinin hem niteliğini hem de niceliğini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinden uluslararasılaşma atağı
12 Ekim 2023 - 22:45

EGESEM sertifikaları yeni dönemde İngilizce olacak

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesinin bilgi birikimini toplumun her kesimiyle buluşturan Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM), yeni dönemde eğitimlerinin hem niteliğini hem de niceliğini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. EGESEM’de eğitimleri tamamlayan katılımcılara verilen sertifika artık hem Türkçe hem de İngilizce verilecek. Böylece eğitimlerin uluslararası alanda tanınırlığı da artmış olacak.

EGESEM’in üniversite-toplum ilişkileri açısından önemli görev üstlendiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam akredite, öğrenci odaklı, bir araştırma üniversitesi olarak markamızın güvenirliğini toplumun tüm kesimiyle buluşturan EGESEM, kamu kurum ve kuruşları ile özel sektörden gelen eğitim taleplerini uzman kadrosuyla karşılıyor. Verdiği sertifikalar ile katılımcıların eğitimlerdeki başarılarını belgelendiriyor. Yeni dönemde uluslararası alanda da tanınması adına sertifikalarımızı hem Türkçe hem de İngilizce olarak vereceğiz. ‘Her yaşta öğrenme’ mottosuyla üniversitemizin bilgi birikimini topluma aktaran merkezimize yeni dönem çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.


“Sertifikalarımız uluslararası tanınacak”   

Yeni dönemde eğitim yelpazesini daha da genişlettiklerini ifade eden EGESEM Müdürü Doç. Dr. Fulya Dedeoğlu Konakçı, “Eğitim programlarımız, Ege Üniversitesinin uzmanlaştığı alanlardaki yetkin akademisyenlerinin bilgi birikimleri vasıtasıyla, bireylerin dünyada yaşanan hızlı değişimin gerektirdiği bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirmelerine katkıda bulunmaya devam ediyor. Toplumun her yaştan kesimini kapsayan eğitimlerimizle yaşam boyu öğrenim felsefesinde de öncülük ediyoruz. 2023 yılında asenkron, yüz yüze, ücretli ve ücretsiz çok sayıda yeni eğitimi hizmete sunmanın yanında e-Devlet onaylı sertifikalarımızı da yeniledik. Üniversitemizin uluslararasılaşma ve öğrenci odaklılık misyonuyla koşut biçimde artık sertifikalarımız Türkçe-İngilizce olarak veriliyor. Sertifikaların uluslararası platformda tanınırlığı açısından önemli olan bu uygulamanın yanı sıra sertifikalarımızda artık eğitim içerikleri, eğitim saatleri ve koşullar sağlandığı takdirde AKTS değerleri de yer alacak. Öğrencilerimiz başta olmak üzere toplumun her kesiminden yaşam boyu öğrenimi benimseyen ve kendini daima geliştirmeyi hedefleyen tüm bireyleri eğitimlerimize davet ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"