Dünyaya açılan bir Türk tasarımcı: Gülnur Güneş Çelik

Jennifer Lopez’den Tarkan’a bir çok ünlü ismin tasarımlarını taşıdığı Gigii’s markasının kurucusu moda tasarımcısı Gülnur Güneş Çelik marka yolculuğunu ve gelecek hedeflerini MAG okurları için paylaştı: “Yurt dışına konsept mağazalarımı taşımak istiyorum!”

Dünyaya açılan bir Türk tasarımcı: Gülnur Güneş Çelik
16 Şubat 2021 - 15:33

Moda tasarımcısı ve Gigii’s markasının kurucusu Gülnur Güneş Çelik, kariyer yolculuğunu MAG okurları için paylaştı. Tasarımlarında sezonun trendleri ve feminen detayların buluştuğu parçaları tercih ettiğini belirten Gülnur Güneş Çelik, “Feminen hatları seven bir kadınım. Markamın en değişmeyen tarzı feminen detayları” dedi. İlk olarak Dünyaca ünlü yıldız Jeniffer Lopez ile çalıştığını belirten başarılı tasarımcı, Türkiye’de de Tarkan, Ebru Gündeş, Burcu Güneş gibi başarılı isimlerle çalışıyor. 

Dünyaca ünlü yıldız Jennifer Lopez başta olmak üzere ülkemizde de Tarkan, Ebru Gündeş ve Burcu Güneş gibi birçok ünlü ismin konser kostümlerini tasarlayan Moda Tasarımcısı ve Gigii’s markasının kurucusu Gülnur Güneş Çelik, kariyer serüveni ve markasına dair merak edilenleri anlatıyor...

Sizi biraz daha yakından tanımak isteriz. Bize kendinizden ve kariyer yolculuğunuzdan bahsedebilir misiniz?
Bilgi Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler okurken aslında yapmak istediğim işin bu olmadığını ait olduğum yerin aslında moda sektörü olduğunu anladığım gibi kendimi Moda Akademisi’nde Moda Tasarım Eğitimi ve daha sonra Marka Yönetimi Bölümlerini bitirmeye adadım. Daha sonra Özlem Kaya ve Nur Yerlitaş‘ın değerli bilgileri ve deneyimlerini onlardan staj eğitimi alarak öğrenme fırsatım oldu. Artık bu işi yapabilirim dediğimde ilk showroomumu Nişantaşı’nda açtım. Bu sektörde işimi ve kendimi geliştirerek devam ediyorum.
 
Uluslararası moda defilelerinin yanı sıra ünlü isimlerin konser kostümlerinde de sizin imzanızı görüyoruz. İş birliklerinizden bahsedebilir misiniz? Hangi ünlü isimlere kostüm tasarladınız?
İlk Jennifer Lopez ile başladığım bu yolculukta ülkemizdeki önemli sanatçılarımız ile de çalışma fırsatımız oldu. Tarkan, Ebru Gündeş, Burcu Güneş, İpek Açar şu an için aklıma gelen ve çalışmaktan keyif aldığım değerli sanatçılarımız arasında.

Kurucusu olduğunuz Gigii’s markanızın kuruluş serüveninden ve ürün çeşitliliğinden bahsedebilir misiniz?
Ben dış bir göz olarak yaptığım işe sürekli bakıp, biz kadınların neye ihtiyacı var diye düşünüyorum ve bu doğrultu da çözümler bulmaya çalışıyorum. Gigii’s de bu nokta da ortaya çıktı. Gigii’s ulaşılabilir lüksü ve trend parçaları kolaylıkla bulabileceğiniz bir hazır giyim markası.

Koleksiyonlarınızda hangi tarz ön planda? Tasarımlarınızı gerçekleştirirken nelerden ilham alıyorsunuz?
Gigii’s de her kadın için bir seçenek var ama koleksiyonum coutureden gelen ve belirgin bir tasarım özelliği olan kadınsı hatları, taşıyan tasarımlardan oluşuyor. İlhamımı tüm kadınlar olarak “Neler giymek istiyoruz? Ne giyindiğimiz de kendimizi daha güçlü ve mutlu hissediyoruz?” gibi sorulardan alıyorum. Bunlar benim oluşturduğum her yeni koleksiyon da yol göstericim oluyor.


Tasarım tarzınızı nasıl tanımlarsınız?
Ben feminen hatları seven bir kadınım. Tasarımlarımda sezonun trendleri ve feminen detayların buluştuğu parçalar ön plana çıkıyor. Gigii’s de en değişmeyen tarzı feminen detayları bunun dışında sektör olarak sürekli değişen trendler ile sabit bir tarzda kalmamız pek mümkün olmuyor.

Sevgililer günü için yeni bir koleksiyon var mı?
Sevgililer günü için kapsül bir koleksiyon hazırlığı içindeyiz. Beş güzel ve çarpıcı parçadan oluşan bir koleksiyon olacak.

Beğenerek takip ettiğiniz ve tarzını beğendiğiniz tasarımcılar var mı?
Bu aralar beğenerek takip ettiğim markalar arasında Ganni, Nanushka ve Zimmerman var.

Son olarak gelecek dönem çalışmalarınızdan bahsedebilir misiniz?
Gelecek dönem de markamın yurt dışında bilinirliğini arttırmak ve yurt dışına konsept mağazalarımı taşımak istiyorum. No3 Studio olarak da hayata geçirmeye başladığımız yeni projelerimiz var. Umuyorum ki her şey hayalimizdeki gibi olur.


Çekici güzelliği ile başarıdan başarıya imza atan Yasemin Kay Allen’in kapak yıldızı olduğu MAG Şubat,  dopdolu içeriği, Sevgililer Günü özel dosyası, röportajları ve yazarları ile www.magdergi.com.tr , Turkcell Dergilik, Google Play, Apple Store, Issue, Türk Telekom’da online olarak okurlarıyla buluşuyor. Keyifli içeriğimizi ve gündeme dair gelişmeleri @magdergi Instagram hesabından takip edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri Hariç 473 Milyon TL"
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri...