Dokuz Eylül Rotary mutfakları renklendirdi

Dokuz Eylül Rotary Kulübü, Sancar Türk Kültür Merkezi için hazırladığı lale, karanfil ve kasımpatı çiçek desenlerinden oluşan mutfak eldivenleri ile Amerika mutfaklarına Türk kültürünü taşıdı.

Dokuz Eylül Rotary mutfakları renklendirdi
31 Ekim 2021 - 20:12
Dokuz Eylül Rotary Kulübü, Amerika’da Türk kültürünü tanıtmak için kolları sıvadı. Bu doğrultuda Türk kültürünü Amerika’da tanıtmak, iki ülkenin vatandaşlarını sosyal ve kültürel projelerde bir araya getirmek amacıyla açılan Sancar Türk Kültür Merkezi için lale, karanfil ve kasımpatı çiçek desenlerinden oluşan 150 çift mutfak eldiveni hazırlandı. Eldivenlerin etiketlerine de lale, karanfil ve kasımpatı çiçeklerinin Türk kültüründeki anlamları yazıldı. Eldivenler, merkezde düzenlenecek etkinliklerde katılımcı ve şeflere hediye edilecek.
 
Sancar Türk Kültür Merkezi hakkında
ABD'de Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Aziz Sancar ve eşi Gwen Sancar, kurdukları Sancar Vakfı öncülüğünde Amerika’ya Türkiye’den gelen öğrencilerin zorluk çekmeden kalabilecekleri bir Türk Evi kurma amacı üzerine uzun yıllar çalıştı. Kuzey Carolina eyaletinde hayata geçirilen "Sancar Türk Kültür Merkezi” bu amaca hizmet etmenin dışında, iki ülkenin vatandaşlarını bir araya getirecek kültürel ve sosyal etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Doğa dostu yeşil bina olarak tasarlanan merkez, bağışlanan Türk mermerleri, çinileri, tahta oymaları ve Mardin’den gelen özel taşları ile yalnızca Türk kültürünü değil, Türk mimarisini de temsil ediyor.


 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...