Doç. Dr. Feyza Koç: Ekran karşısında beslenme hiperaktiviteye yol açıyor!..

Ege Üniversitesi’nde düzenlenen sempozyum kapsamında konuşan Doç. Dr. Feyza Koç, “Dikkat dağınıklığı ve hiperaktiviteye sebep olduğu için çocuğun ekran karşısında beslenmesini önermiyoruz” dedi

Doç. Dr. Feyza Koç: Ekran karşısında beslenme hiperaktiviteye yol açıyor!..
15 Mayıs 2018 - 20:08

“Ekran karşısında beslenme hiperaktiviteye yol açıyor”

 Ege Üniversitesi’nde düzenlenen  sempozyum kapsamında konuşan Doç. Dr. Feyza Koç, “Dikkat dağınıklığı ve hiperaktiviteye sebep olduğu için çocuğun ekran karşısında beslenmesini önermiyoruz” dedi.

Ege Üniversitesi(EÜ) Hemşirelik Fakültesi tarafından düzenlenen  “Çocuk Beslenmesinde Güncel Yaklaşımlar” sempozyumu kapsamında “Sağlıklı Çocuk Beslenmesi” paneli gerçekleştirildi.

EÜ Tıp Fakültesi Sosyal Pediatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Feyza Koç ve EÜ Hemşirelik Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Ayşe Kahraman’ın konuşmacı olarak katıldığı panele,  Tıp Fakültesi Sosyal Pediatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Akşit ve Hemşirelik Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zümrüt Başbakkal başkanlık yaptı.

Doç. Dr. Feyza Koç’un “Ek Besinlere Geçiş ve Çocukluk Çağında Sağlıklı Beslenme Kuralları”  başlıklı konuşmasıyla başlayan panel, Araştırma Görevlisi Dr. Ayşe Kahraman’ın “Bebek Liderliğinde Beslenme” konulu sunumuyla devam etti.

 “Yemekte çocuklar zorlanmamalı”

Konuşmasında tamamlayıcı beslenmede dikkat edilmesi gerekenlere vurgu yapan Doç. Dr. Feyza Koç, “Ek gıdaya başlarken bebek aç olmalı. Her ek gıda tek başına ve çok az miktarda verilmeli. Başlangıçta günde bir çeşit verilmeli ve aileler yemek yeme konusunda çocuğu zorlamamalı. Bebekler yiyeceklere dokunmalı, istekleri önemsenmeli, besin ödül veya ceza aracı olarak kullanılmamalı. Ayrıca her ne kadar ebeveynlere kolay gelse de dikkat dağınıklığı ve hiperaktiviteye sebep olabildiği için çocuğun ekran karşısında beslenmesini önermiyoruz” dedi.

“Kendi kendine beslenme özgüveni artırıyor”

Araştırma Görevlisi Dr. Ayşe Kahraman, dünyada son zamanlarda popüler olan “Çocuklarda Kendi Kendine Beslenme (BLW)” ile ilgili açıklamalarda bulundu. BLW yemek şeklinde çocuğun yemek yemede başrol olduğunu belirten Dr. Kahraman, “ Bu yöntem ile çocuk, besinleri daha erken tanıyıp istediğini yiyor ve özgüveni artıyor. Ebeveynler için yemek konusu sorun olmaktan bir nebze de olsa çıkıyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Sadık Akşit ve Prof. Dr. Zümrüt Başbakkal, sağlıklı çocuk beslenmesi ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı.  

Hüseyin Akbaş / Ceren Badur / Merve Kahraman / İzmir / Ege Ajans 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...