Destek Patent'in "Fikrine Sahip Çık" projesi tüm ülkeye yayılıyor

Kurulduğu günden bu yana Türkiye'de fikri ve sınai mülkiyet hakları alanında sektör liderliğini koruyan Destek Patent, Türkiye'nin fikri sermayesinin artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla başlattığı kurumsal sosyal sorumluluk projesi ile tüm ülkede sınai haklar alanında farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Destek Patent'in "Fikrine Sahip Çık" projesi tüm ülkeye yayılıyor
17 Mayıs 2021 - 12:46

Kurulduğu günden bu yana Türkiye'de fikri ve sınai mülkiyet hakları alanında sektör liderliğini koruyan Destek Patent, Türkiye'nin fikri sermayesinin artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla başlattığı kurumsal sosyal sorumluluk projesi ile tüm ülkede sınai haklar alanında farkındalık oluşturmayı hedefliyor

Sınai mülkiyete konu olan, marka, patent, tasarım tescili için vekillik ve danışmanlık hizmetleri sunan Destek Patent“Fikrine Sahip Çık” projesiyle sosyal sorumluluk anlayışının odağına eğitimi yerleştirerek Fikri ve Sınai Haklar bilincini yaygınlaştırmayı, patent okuryazarlığını artırmayı ve böylelikle kamuoyunu da bilinçlendirerek Türkiye’yi global ölçekte bir marka olarak konumlandırmayı hedefliyor. 

Ağırlıklı olarak Teknik ve Mesleki liselerde okuyan öğrencileri hedefleyen Fikrine Sahip Çık projesi kapsamında bugüne kadar İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü,  İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kütahya, Antalya, Çanakkale, Adana ve Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile protokoller imzalanarak Türkiye’nin 10 ilindeki tüm Teknik ve Meslek Liselerine Sınai Haklar alanında eğitimler verilmiş,  projenin ikinci etabına geçilen okullarda ise detaylı workshoplar ve mentörlük çalışmaları devam etmektedir.

Öncelik genç beyinler…
Projenin ağırlıklı hedef kitlesini lise öğrencileri oluşturuyor. Sınai Haklar alanındaki farkındalığın çok erken yaşlarda oluşması gerektiğini vurgulayan Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz; “Buluş yapmaya merakı olan, yeni bir ürün ya da marka oluşturmak için heyecan duyan girişimci gençlerimizin gerek Türkiye’de gerekse dünyanın herhangi bir yerinde haklarını nasıl koruyacakları konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlıyoruz. Erken yaşta bu farkındalığı oluşturursak, ancak o zaman ülkemizde bu kültürü oluşturabiliriz” diyor.

Projenin ikinci etabında hedefimiz tescil sayılarını artırmak..

2019 yılında başlatılan Fikrine Sahip Çık projesinin ilk etabında öncelikle bir farkındalık oluşması için yola çıktıklarını söyleyen Yamankaradeniz; “ ilk başta genel sınai haklar eğitimlerimizi verdik ve bir farkındalık oluşmasını sağladık. Projemizin ikinci etabında ise artık hedefimiz tescil sayılarının artmasına katkıda bulunmak.  Bunun için de okullarda ihtiyaç analizi yaparak, hangi okulun hangi alanda tescil başvurusu yapmak istediğini belirleyip, o okula o alanda daha derinlemesine atölye çalışmaları planlıyor, gerektiğinde kendi vekil çalışanlarımızdan gönüllü mentörler atıyoruz. Böylece hem ihtiyacı olan okullara bire bir mentörlük yapmış oluyoruz, hem de çalışan gönüllüğümüzü  desteklemiş oluyoruz.

Proje aynı zamanda Girişimci ve KOBİ’leri de destekliyor

Projenin bir diğer ayağını Girişimci ve KOBİ’lere yönelik verilen eğitimler oluşturuyor. Bu eğitimlerde firmalara, sundukları ürün ya da hizmetlerin korunması, rekabet güçlerini artırması ve kurumsal bir çatı altında geleceğe nasıl çok daha güçlü bir şekilde kendilerini taşıyacakları konusunda eğitimler veriliyor. 

Kemal Yamankaradeniz: “Fikri ve Sınai Haklar alanında yapılan yatırımlar küresel rekabet gücümüzü artıyor” 

 Güçlü ve sürdürülebilir bir ekonomiye ulaşabilmek için atılan tüm adımlar arasında Fikri ve Sınai Haklar alanındaki yatırımların etkisinin büyük olduğunu vurgulayan Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz sözlerine şu şekilde devam ediyor: “Bir ülkenin ekonomisinin büyümesindeki en önemli göstergelerden birisi, o ülkenin Fikri ve Sınai Haklar alanındaki yatırımlarıdır. Gelecekte, ülkemizin küresel anlamda rekabet gücünü ve marka değerini artırabilmek için gençlerimizi bugünden bilinçlendirmeli ve hazırlamalıyız. Emekleri, icatları, fikirleri ile ülkemizi yarınlara taşıyacak gençlerimize ve hali hazırda ürün ve hizmetleri ile ticari faaliyetlerini sürdüren firmalarımıza, girişimcilerimize “Fikrine Sahip Çık” diyoruz. Özellikle de buluş yapmaya merakı olan, yeni bir ürün ya da marka oluşturmak için heyecan duyan girişimci gençlerimizin gerek Türkiye’de gerekse dünyanın herhangi bir yerinde haklarını nasıl koruyacakları konusunda bilgi sahibi olmaları gerekiyor. Biz bu projeyle fikrini geleceğe taşımak isteyen tüm gençlerimizin en büyük destekçisi olduğumuzu ortaya koyduk. Amacımız, projemizde bize destek veren kurum ve kuruluşlarla birlikte tüm Türkiye’de Fikri ve Sınai Haklar konusunda bilgi sahibi olmayan genç bırakmamak”

“Fikrine Sahip Çık” projesi aynı zamanda, Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi’nde Birleşmiş Milletler üye ülkeleri tarafından kabul edilen 17 sürdürülebilir kalkınma hedefi içinde 8. ve 9. maddede yer alan “İnsana Yakışır İş ve Büyüme ile Sanayi ile İnovasyon ve Altyapı” hedeflerini de destekliyor.  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...