Deprem bölgesindeki su sorunu için İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri devrede

İzmir Büyükşehir Belediyesi içme suyu ihtiyacının karşılanmasında büyük zorluk çekilen deprem bölgesinde çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı.

Deprem bölgesindeki su sorunu için İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri devrede
10 Şubat 2023 - 15:25

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri deprem bölgesinde arama-kurtarma, sağlık hizmetleri ve depremzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik destek çalışmalarının yanı sıra kentlerin çöken altyapısına da el atıyor.

Beş gündür su verilmeyen Hatay’da İZSU tarafından acil ihtiyacı karşılamak üzere tankerlerle su dağıtımı yapılıyor. Hatlarda oluşan arızaların giderilmesi için de İzmir’den uzman ekip ve personel yola çıkıyor.


İzmir Büyükşehir Belediyesi içme suyu ihtiyacının karşılanmasında büyük zorluk çekilen deprem bölgesinde çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı.

İçme suyu hatlarının zarar gördüğü ve 5 gündür su verilmeyen Hatay’ın altyapısı için İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü devreye girdi. Hatlarda oluşan arızaların giderilmesi, elektrik kesintisi nedeniyle devre dışı kalan pompa istasyonlarının jeneratörler yardımıyla çalıştırılması konusunda çalışma başlatıldı. Yapılacak altyapı çalışmaları için İzmir’den 18 kişilik uzman ekip gönderildi. Bir yandan da kentte tankerlerle su dağıtımı yapılıyor.


Çadır alanı genişletiliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri afet bölgesinde dört koldan çalışmaya devam ediyor. Hatay’da depremzedeler için kurulan çadır alanı da genişletiliyor. Günde 10 bin kişilik yemek üreten mobil mutfağın bulunduğu bölgede oluşturulan yaklaşık 600 kişilik çadır alanının karşısına yeni bir bölüm ilave ediliyor. İlk etapta 720 kişilik yeni çadır bölgesinin oluşturulacağı alanda herhangi bir artçı depreme karşı iş makineleriyle sağlamlaştırma çalışması da yürütülüyor. Alana mobil tuvaletler kurulmaya başlanırken, bir yandan da aileler çadırlara yerleştiriliyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"