Denizkent Kafe'nin glutensiz menüsüne yoğun ilgi

Toplumun her kesimine hitap edecek çalışmalarıyla fark yaratan Karşıyaka Belediyesi, vatandaş odaklı hizmetlerine devam ediyor.

Denizkent Kafe'nin glutensiz menüsüne yoğun ilgi
18 Aralık 2023 - 23:56

Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş bünyesinde faaliyet gösteren Denizkent Kafe, yurttaşlara sunduğu glutensiz menü seçeneğiyle gluten intoleransı bulunan bireyler için buluşma noktası oldu.

Çölyak, fenilketonüri, otizm, haşimato ve tiroid hastalarına yönelik hazırlanan özel menü, geniş bir besin çeşitliliği ile hizmet veriyor. Toplumun her kesimine hitap edecek çalışmalarıyla fark yaratan Karşıyaka Belediyesi, vatandaş odaklı hizmetlerine devam ediyor. Kent A.Ş bünyesinde faaliyet gösteren Denizkent Kafe’de oluşturulan glutensiz menü ve glutensiz büfe seçeneği ile gluten intoleransı bulunan bireylere güvenilir ve lezzetli gıdalar sunuluyor.


HUZURLA SOSYALLEŞİYORLAR

İzmir Glutensiz ve Organik Yaşam Derneği’nin katkılarıyla geçtiğimiz yıl oluşturulan özel menü sayesinde otizm, haşimato, tiroid, çölyak ve fenilketonüri hastaları kendi yiyeceğini yanında taşıma zahmetine katlanmadan sosyalleşmenin tadını çıkarıyor. Bu uygulama ile aynı zamanda toplum tarafından henüz yeterince anlaşılmayan söz konusu hastalıklar için farkındalık da yaratılıyor.


ZENGİN ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ İLE GÜVENLİ BESLENME

Menüde yer alan tüm ürünler bu konuda eğitim almış, bilgi sahibi personeller tarafından titizlikle hazırlanarak yurttaşların beğenisine sunuluyor. Menüde kahvaltıdan pizzaya, hamburgerden kurabiyeye kadar geniş bir besin çeşitliliği bulunuyor. Ürün çeşitliliğinin talebe göre artırılabileceği de belirtiliyor.


KARŞIYAKALILARIN SAĞLIĞI BİZE EMANET

Belediye’ye ait bir tesiste glutensiz menü gibi ayrıcalıklı bir seçeneği hayata geçirmekten mutluluk duyduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Sahip olduğu rahatsızlıklar nedeniyle zorunlu olarak gluten tüketemeyen ya da kendi isteğiyle beslenme düzeninde glutene yer vermeyen yurttaşlarımız için hayata geçirdiğimiz bu uygulama her geçen gün daha fazla bilinirlik kazanıyor. Çocuklarımız, yurttaşlarımız huzur içinde sağlıklı ve lezzetli ürünler tüketerek Denizkent Kafe’de zaman geçirmenin tadını çıkarıyor. Karşıyaka’da yaşayan 7’den 77’ye her vatandaşımızın sağlığı, huzuru ve mutluluğu için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu