CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ülke ve kent gündemini değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Av. Deniz Yücel, izmirdesondakika sosyal medya hesabı üzerinden Program Koordinatörü Deniz Olgun’un sunduğu İzmir Gündemi programına konuk oldu.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ülke ve kent gündemini değerlendirdi
02 Ekim 2021 - 13:48

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel İzmirdesondakika canlı yayınına katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Av. Deniz Yücel, izmirdesondakika sosyal medya hesabı üzerinden Program Koordinatörü Deniz Olgun’un sunduğu İzmir Gündemi programına konuk oldu.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir gündemi ve CHP projeleri hakkında bilgi vererek, interaktif şekilde izmirdesondakika’ya vatandaşlardan gelen soruları da yanıtladı.
Deniz Olgun mevcut gündemde yer alan erken seçim sorusunu Deniz Yücel’e yönelterek "erken seçim hakkında ne düşünüyorsunuz?" dedi. 

Deniz Yücel erken seçim hakkında "Ana muhalefet partisi her zaman seçime hazır olduğunu söyledi. Vatandaşla bir araya geldiğimizde de halkın beklentisi de bu şekilde. İnsanların artık dayanacak gücü de kalmadı. Bir taraftan ayakta kalma mücadelesi yaşayan emekli ve esnaflar var. Ciddi bir işsizlik konusu var. Aldıkları ücretler ve maaşlarda ortada. Üstelik Türk Lirasının ciddi bir değer kaybı var. Barajlarla oynanıyor ittifak devam etsin mi diye tartışılıyor. Oyunun kendi kurallarına göre dizayn etmekte olan bir iktidar var. Seçimlerin zamanında olmayacağını söylemek için siyaset bilimci olmak gerekmiyor. Erken seçime götürmek zorunda kalacaklar.’’ açıklamasında bulundu.

"MEVCUT SİSTEM İHTİYAÇLARI KARŞILAYAMIYOR"

- Parlamenter sistem gündeme geldi sizce böyle bir şey olabilir mi?
- Demokrasinin olmazsa olmazı kuvvetler ayrımıdır. İstihdam yaratılmadı işsizlik daha da arttı. Yurt sorunumuz ortada! Mevcut sistem ihtiyaçları karşılayamıyor. Öncelik meselesinde gençlerin sorunlarını ya da istihdamı ya da ekonomik krizi alıp çözersiniz eğer gerçekten samimi iseniz.  Ama sizin önceliğiniz koltuğunuzu korumak ise yol yaptık, köprü yaptık gibi açıklamalar yaparsanız olmaz.
Eğer Türkiye’nin bir düzeye çıkması isteniyorsa her şeyden önce yapılması gereken parlamenter sisteme geri dönmektir.
Anayasa mahkemesinin kararını uygulamayan yargıçlarda mevcut işte o zaman yargı bağımsızlığından söz edemezsiniz. Ve toplumun belli bir kesiminde de yargıya güven yok dediğini biliyoruz.

YÜZÜLEBİLİR KÖRFEZ İÇİN ADIMLAR ATILIYOR

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim vaatleri arasında yüzülebilir körfez’de bulunuyor bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?
- Başkanımızın doğaya ve çevreye sahip çıkan çalışmaları bizi mutlu ediyor. Büyükşehir Belediye başkanımızın söylediği şeylerin somut adım olarak atılışını hepimiz biliyoruz. Körfez’de insanlar birçok yerde balık tutuyor. Körfez’de denizatı ve balık cinsleri arttı. Bazı şeyler zamanla olacak şeyler.

İZMİR’İN TRAFİK SORUNU

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer seçim vaatleri kapsamında İzmir trafik sorununu 100 günde çözeceğiz dedi bunun hakkında ne söylemek istersiniz?
- Siz de biliyorsunuz ki sel, pandemi kısıtlamaları, deprem yani bir sürü olağanüstü olaylar ve bir takım afetler oldu.  İzmir yine de raylı taşımayı, kent ulaşımı projelerine yine de hiç aksatmadan devam ettirdi. Çiğli tramvayı, Buca metrosu projelerimiz hala devam etmekte ve kent içi ulaşım rahatlaması için vatandaşlar toplu ulaşımı Corona sürecinde kullanmak istemiyor. Trafiğe yeni katılan araçlarda var.  İzmir bir yandan göç de almaya devam ediyor.
"İZMİR’DE YURT YOK" DİYEN GAZETECİYE CEVAP
"İzmir’de öğrenci yurdu yok" diyerek İzmir özelinde yorum yapan gazeteciyi soran Deniz Olgun’a CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Bazı gazeteciler iktidarın sözcüsü konumunda. İzmir Büyükşehir Belediyesi yurt sorunu çözmedi diye bir şey yok. Normalde bunun sorumluluğu kredi yurtlar kurumu ve merkez hükümettir. Bir TOKİ var ve TOKİ yeri geliyor çok lüks konutlar da inşa edebiliyor. Bu Bakanlığın sorunu biz onların sorumluluğu diyerek çekilmiyoruz. Bornova, Buca, Balçova’da öğrencilerin yurt sorununu çözmek için adımları attı. 274 öğrenci yurdu Karabağlar’da açıldı. İlçe belediyelerimiz ve Büyükşehir belediyemiz gerekli duyarlılığı gösteriyor. Ayrıca Karşıyaka Örnekköy’de de yurdumuz mevcut.’’ dedi.
KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
izmirdesondakika takipçilerinden gelen soruları da yanıtlayan Av. Deniz Yücel bir takipçinin kentsel dönüşüm hakkındaki sorusunu da ‘’İlçe belediyelerimiz kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediyor. Bayraklı, Konak başta olmak üzere çalışmalar sürdürülüyor. ‘’  açıklamasında bulunarak cevapladı.
 
Ece İçmez / İzmir Basın Grubu 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...