Buca'da kadına şiddete geçit yok

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Buca’da iki ayrı etkinlik düzenlendi...

Buca'da kadına şiddete geçit yok
26 Kasım 2019 - 14:11

Kadına karşı şiddet konusunda kararlı çalışmalar yürüten Buca Belediyesi, şiddetle ilgili hazırladığı yerel yönetimler raporunu Ankara’ya sundu. Geçtiğimiz aylarda adı şiddete karışan çalışanlarının belediye ile ilişkisinin derhal kesileceğini açıkladıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Kadına yönelik şiddeti de şiddetin her türlüsünü de büyük acizlik olarak görüyorum. Biz bu konuyla ilgili kendi çapımızda bir hazırlık yaptık ve meclisteki vekillerimize sunduk. Bundan sonra da konunun takipçisi olacak ve çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Buca’da iki ayrı etkinlik düzenlendi. Belediye binası önünde cinayete kurban giden 15 kadının isimleri ile hikâyelerinin yer aldığı kadın maketleri sergisi büyük dikkat çekti.

Kadına yönelik şiddetin ne eğitim, ne gelişmişlik düzeyi ne de herhangi bir sınır tanıdığına dikkat çeken Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Şiddete uğrayan, mağdur olan kadınlarımızın sayısı her geçen gün artsa da bu mağduriyetin giderilmesi için hiçbir şekilde yasal adım atılmıyor.  Hepimiz bir anneden doğduk ama ne yazık ki biz hala bu topluma kadının bir birey olduğunu, bizler için, toplum için en değerli varlık olduğunu anlatamadık. Hangi yasal düzenlemeyi yaparsak yapalım, hangi yasayı çıkartırsak çıkartalım, kesinlikle bu düşünce yapısıyla bu bakış açısıyla bunu düzeltmemiz mümkün değil. Öncelikli olarak şunu herkesin bilmesi gerekiyor; kadınlar meta değildir.  Cinsiyet olarak farklı olsa da kadınla erkeğin hiçbir farkı yoktur. Bunu anlatamadığımız,  içselleştiremediğimiz sürece bu süreci durdurmamız mümkün değildir” diye konuştu.

BUCA’DA ŞİDDETE KESİNLİKLE İZİN VERMEYECEĞİZ

Kadına karşı şiddeti büyük bir acizlik olarak gördüklerini ifade eden Başkan Kılıç, “Buca’da kadına karşı şiddete kesinlikle izin vermeyeceğiz. Buca Belediyesi olarak bununla ilgili ilk adımımızı meclisimizin ilk toplandığı gün attık. Buca Belediyesi’nde en küçük şiddet, özellikle kadına karşı şiddet davranışında bulunan kim olursa olsun bir gün bile barındırmayız. Ayrıca, Efeler Mahallesi’ndeki Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi’mizde, kadına yönelik şiddet ve bunun nedeni olan cinsiyete dayalı ayrımcılık ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği konularında sosyolojik farkındalık çalışmaları yapıyoruz” dedi.

DESTEĞE HAZIRIZ

Kadına karşı şiddetli ilgili yasal düzenleme konusunda bir çalışma olduğunu belirten Başkan Kılıç, “Bu konuyla ilgili yerel yönetimlerde neler yapılmasıyla ilgili bir görüş istendiğinde biz vermeye hazırız. Hatta kendi çapımızda bir hazırlık yaptık. Meclisteki vekillerimize sunduk. Bundan sonra da konunun takipçisi olacak ve çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

KENT KONSEYİNDEN İNSAN ZİNCİRİ

Öte yandan, Buca Kent Konseyi de Buca Belediye binası önünde insan zinciri oluşturarak, kadına yönelik şiddete dikkat çekti.  Ülkemizde her gün ortalama iki kadının öldürüldüğünü dile getiren Buca Kent Konseyi Başkanı Mürüvet Suatoğlu Balcılar,  kadına yönelik şiddete karşı mücadele ve dayanışma çağrısında bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"